Çiçek Güncesi / Nergis

Ana Sayfa || giriş

Mügü Deyse
17 Haziran 2008 Salı, 23:33

Geçen hafta Mügeler geldi.

arkadaşım-1

Beş gün boyunca çoluk çocuk hep beraber gezdik dolaştık, yedik içtik, trenlere tramvaylara bindik, çok yürüdük, çok konuştuk. Onlara kanalları da

Mügegil-kanal

değirmenleri de gösterdik.

Mügegil-değirmen

Hava da fena değildi -hatta Scheveningen'deki sis haricinde güzeldi. Yalnız Amsterdam'a götürmedik onları, bir daha gelsinler diye. Ben daha gelecekler, geldiler diye sevinirken beş gün çabucak bitti. Bir de baktık trene binmişler, biz de istasyondan el sallıyoruz. Ece hala Zeynep Ablası'nı ve yüzüne karşı 'Topis' dediği Onur Bebek'i sayıklıyor. Ben de açıp açıp fotoğraflara bakıyorum. İskendermiş, kadayıfmış, hiçbir şey değil; insan arkadaşlarını çok özlüyor. İyi ki geldiler, bizi çok mutlu ettiler.

arkadaşım-2

[Delft'te] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (3)

Rahatlık
20 Haziran 2008 Cuma, 02:10

Ece dün şehrin en büyük meydanında güvercinlere yem verirken bir arkadaş buldu. 18 aylık uzakdoğulu Camilla, Avrupalı anneannesiyle (burası tahmin, bana öyle geldi) birlikte Ece'ye eşlik etti. Biraz oynadıktan sonra Camilla yeri gösterip "Diaper." dedi. (İngilizce konuşuyorlardı.) Kadın da hemen duvarın dibine bir şey serdi, yatırdı çocuğu, bezini değiştirdi. Öylece, oracıkta. Gelen geçen bir kaç kişi dönüp dönüp baktığına göre; mikrop diye bir şeyden haberi olmayan ve sokakta tuvaletleri gelince tuvalet arama zahmetine katlanmayan Hollandalılar'a bile garip geldi bu durum!

[Bır bır bır] [Delft'te] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (3)

Karamsar
21 Haziran 2008 Cumartesi, 01:58

Mağazalarda yaz indirimi başladı. Kışın yılbaşında az az başlayıp gittikçe artan oranlarda devam eden indirimin aksine; bu sefer doğrudan %50'yi yapıştırdılar vitrinlere. Galiba yazın gelmeyeceğini anladılar. Mayıs başında bir hafta kadar sıcak hava devam ettiğinde ben atkıları kazakları filan bavula koyup kaldırmıştım. Bir hafta sonra aynen çıkarıp yerlerine geri koydum. Anlaşıldı ki burada yazlık-kışlık düzenlemesi yapmaya gerek yok -daha doğrusu böyle bir imkan yok.

"Yaz ne zaman gelecek?" diye sorduğumda "Geçen sene gelmedi." cevabını vermişlerdi de o ne demek anlamamıştım. Bu sene de mi gelmeyecek acaba? Meğer güneşin en ufak ışınlarını görür görmez hemen açılıp saçılıp, parmakarası terliklerini giymelerinin sebebi; o kıyafetleri ve terlikleri belki de o yıl bir daha giyemeyecek olmalarıymış.

Sabahın beşinden gecenin onbirine kadar hava aydınlıkken ben "Daha fazla güneş istiyorum." desem şımarıklık mı olur acaba?

[Bır bır bır] [Delft'te] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (3)

Madurodam
23 Haziran 2008 Pazartesi, 01:29

Geçen pazar Miniaturk'un (neden Minyatürk değilse..) Hollanda versiyonu olan Madurodam'a gittik. 1:25 maketler; 10 cent atınca bazılarının ışığı yanıyor, minik laterna şarkı çalıyor, atlıkarınca dönüüyor dönüüyor, filan... Arkadaşımın dediğine göre Polonya'da da varmış aynısından. Meşhur yerlerin cücelerini bir arada görmenin ne anlamı var bilmiyorum, turist şeysi işte. Gerçi buranın bütün geliri çocuklarla ilgili kurumlara aktarılıyormuş. Bayağı da ciddiye almışlar, maketlerin çevre düzenlemesini küçük bitkiler ve mini ağaçlarla yapmışlar. Herhangi bir bina değiştiğinde, yenilendiğinde ya da mesela Schipol havaalanı büyüdüğünde buradaki maketi de hemen aslına uygun şekilde yeniliyorlarmış. Biz gittiğimizde Avrupa Kupası nedeniyle maket evlerden bazılarına Hollanda bayrakları asmışlar, minik kafelere turuncu dekorasyonlar yapmışlardı. İyi de nedir yani, girişte eline bir kitapçık tutuşturuyorlar, nerelerden yürüyeceğini de işaretlemişler zaten; baka baka ve hepsinin üstüne çıkmaya çalışan küçük Godzillalar'ı tuta tuta geziyorsun. (Aslında onlardan sadece bir tane vardı koca Madurodam'da, neyse bu konuya hiç girmeyelim.)

Madurodam


Madurodam


Çocukları da pek cezbetmiyor sanırım; eli kalem tutanları için ayrı bir kitapçık hazırlamışlar, güzergah üzerinde çeşitli yerlere bulmacalar koymuşlar. Bir de aylardır her yerde reklamını yaptıkları Susam Sokağı pavyonu vardı ki, çocuk(lu)lar için asıl hayat kurtarıcı olan oydu. Koca bir alan dolusu aktivite: oyuncaklar, resim köşeleri, karakterlerin evleri... Program değişiyormuş ama biz gittiğimizde her saat başı Edi ile Büdü çıkıp bir tur atıyor, çocukları seviyor, fotoğraf çektiriyordu. Ece de seviyor onları. Önce peşlerinden koştu, tokalaştı, sonra gitti babasına sarıldı, başını koydu -bir çeşit duygu yoğunluğu yaşadı herhalde, sonra fotoğraf çektirdi. Ama en çok biz sevindik! Edi'yi öyle çizgili kazağıyla filan kocaman karşımızda görünce acayip neşelendik. Bkz. aşağıdaki fotoğraf. Fotoğraf çektirirken Edi Emre'nin başını sevdi, Emre habire anlatıyor! Biz iki kere rastladık bu geçit törenine, böylece hem Emre'nin hem de benim arkadaşlarla çekilmiş bir resmimiz oldu.

Edi ile Büdü


Efendim? Fotoğrafta bir gariplik mi var? E tabii, onların içinde başka insanlar var, bizi de ağızlarının içindeki göz deliklerinden görüyorlar, ondandır...

[Bır bır bır] [Delft'te] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (1)

Maydonoz -ya da- Arzın Merkezine Seyahat
23 Haziran 2008 Pazartesi, 23:26

Maydonoz
Clingendael Parkı - Lahey

[Bır bır bır] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (1)

Takvim

May

Haziran2008

Tem

P

S

Ç

P

C

C

P

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

Bağlantılar

Karalamalar
Epigraf
Baking Fairy
Ece'nin fotoları
Seksen Günde Devri Alem
Her Telden Bir Blog
Sütlü Kahve
Yaşam, Evren ve OBM Hakkında Her Şey

Resim Galerisi

Arama

Arşiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Bır bır bır
Okur Yazar
İş, Güç!
Ece Böcee
Lay lay lay
Yersen
Pusetle Seyahat
Delft'te
Natur
Bask Elleri
Çocukla Seyahat