DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Spoonerism
26 Eylül 2006 Salı, 11:56



spooner - Wikipedia


Tatilden döndüm, uzun bir tatildi, maceralı ve aydınlatıcı oldu. Maceralar genelde eğlenceli değildi, ve bazı konularda aydınlatılmak istiyor muydum? Emin değilim. Yinede çok gezdim, güzel şeyler gördüm, ve arada kalan vakitte güzel şeyler izledim. Kafamı toparlayınca yazarım arada bunları.

Neyse, bu gün konumuz "spoonerism". Sözlükteki karşılığı "ses ya da heceleri konuşurken yanlışlıkla yer değiştirme" oluyor. Tamamen alakasız bir işle ilgilenirken karşıma çıktı. Yıllardır kafam dağınık olduğunda yaptığım ve kendime kızdığım dil sürçmesi meğerse bir söz sanatı imiş! Eh insan sanatçı olduğundan bu kadar habersiz olur. Wikipedia'da ilgili sayfaya bakmanızı tavsiye ederim, dipte oldukça komik örnekler var. Sözlükteki "yanlışlıkla" lafı pek doğru değil galiba, mesela bir -örnet- :

food mart


Bu arada sözlükte ad karşılığı bulamamam ilginç, madem sanat yapıyorum, adı olsun bari, dil sürçmesi falan anlamam.

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Jedi
27 Eylül 2006 Çarşamba, 13:39



quigon


yine ilgisiz bir yerden:

...The Laservibe is available in two colors - red and green which retails for $59.95 and $199.95 respectively. The moral of the story? Green lasers are much more expensive than red lasers. That explains why the Jedi Knights of the Old Republic had to wear sackcloth as they spent all their money purchasing green-colored lightsabers while the Sith were all decked out in Prada.


Özetle, jedinin lazeri yeşile çaldıkça giysilerinin paspallaşmasını beklemeliymişiz. Haklılar, bakınız resim.

Bu arada bu kadar ilgisiz yerde dolaşmamdan anlıyorsunuz ki yetiştirmem gereken bir iş var, ve ben acayip sıkılmış durumdayım...

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

The Melancholy of Haruhi Suzumiya
27 Eylül 2006 Çarşamba, 14:00



SOS logo


Hazır çalışma azmimi tamamen yitirmişim, birazda izlediğim çizgilerden bahsedeyim bari.

Birkaç giriş önce göreceksiniz, "çizgifilmin filmini yapan çoçukların çizgifilmi" diye birşey izlediğimden bahsetmiştim, işte o serinin adı "The Melancholy of Haruhi Suzumiya". Anidb de oldukça yüksek sıralarda diye bulup çektim açıkçası, çok beklentim yoktu anlayacağınız, ama tavsiye edeceğim dizilerin arasında gururla yerini aldı. İsmine aldanmayın, seri güzel bir macera/komedi.

Eğer izleyecekseniz bu noktadan sonrasını okuyup okumamak size kalmış, hikayeyi bozabilir şimdiden uyarayım.

Bir kere bölümler arasında tam bir kronolojik sıra yok, buda sanki karşınızda birisi var, başından geçen olayları size anlatıyor, aklına geldikçe bir yerden başlıyor etkisi vermiş. Mesela önceki girişte bahsettiğim "film" kronolojik olarak ortalarda yer alan bir olay. Tabi pek de hoş değil ama ilginç. konu da ilginç zaten. Hikayenin odağı "Haruhi Suzumiya". Bu hatun kafayı günlük yaşamın sıradanlığı ve toplum içinde bireyin değersizliği ile bozmuş durumda. Okulun ilk günü, herkes kendini tanıtırken açık seçik "psişik, zaman yolcusu, veya uzaylı değilseniz sizinle ilgilenmiyorum" diye bir laf ediyor. Hikayenin kahramanı, hemen ön sırada oturan oğlan, "neden ki" diye başlayan konuşmasının sonucu, Haruhi'nin hiperaktif doğası nedeniyle SOS okul kulübü oluyor. Tek üyesi olan bir kitap kulübünü üyesi ile birlike ele geçirip 5 kişilik bir etkinlik kulübü kuruyorlar. İşin ilginci bu kulüpteki tek "normal" "gerçek" "%100" insan hikayenin kahramanı oğlan. Kaptırmayım şimdi kendimi, izleyin görün işte. Bir önceki resimdeki hatunun gerçekten uzaylı olduğunu söyleyeyim yeter.

[çizgi] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Kosmik Åžua
29 Eylül 2006 Cuma, 10:03



Bina


Engadget'tan ilginç bir haber. "Işık sanatçısı" bir fizikci, bir binayı komple kosmik ışın dedektörü bağlantılı ledler ile donatıyormuş. Hiç bir bilimsel amacı yok projenin, sadece estetik amaçlı. Hadi bakalım, yeni bir iş alanı doğdu bize.

[Fizik] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Skynet
29 Eylül 2006 Cuma, 10:10



RoboturretTerRec


Bu da başka bir ilginç haber, bir yanda Amerika orudusu, ACAGI Inc. tarafından yapılan "kalabalık içinde terorist tanıma, ve anında tepki" programını alıp kullanmaya başlarken (Engadget'in dediği gibi, ani tepki "çay partisine davet" olmasa gerek) bir yandanda güney kore tamamen otomatik karar verme yetisine sahip robot silah döşüyor sınırlarına.

Birkaç güne de Kaliforniya'da bir yer çok sevgili valilerini model almış robot askerler ürettiklerini açıklar herhalde.

Bu arada deminki robotu Samsung yapmış, birde markasını koymuş üstüne.

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Takvim

AÄŸu

Eylül2006

Eki

P

S

Ç

P

C

C

P

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da

Sonraki->