Ece Baby RÖÖÖAAAARRGGHH! (ya da Nenni Kuzu)

Ece yeni doğmuştu, bir akşam o omzumda, klasik pozisyonda iken, NTV’de çok merak ettiğim Punk Attitude isimli belgeseli seyreyliyordum ben de. Müzik en gürültülü hale gelmişti ki (galiba Misfits vardı o sırada ekranda), kuzu rahatsız olmuş mu diye şöyle bir baktım ki, bizimkisi mışıl mışıl uyuyordu! Genelde Ece’yi (Varttina’dan arak) Fince olduğunu düşündüğüm uydurma ninnilerle uyuturum ama gürültülü müzikten de hayli hoşlandığını rahatlıkla söyleyebilirim. Dün uykusu olduğu halde bir türlü uyumuyor, sürekli huysuzlanıyordu ki, Therion Crowning of Atlantis‘i çalmaya başladım ve albüme de adını veren ilk şarkının sonuna gelmeden kuzu mışıl mışıl derin bir uykuya daldı. Yalnız CD’yi bölümde bırakmışım, bu sabah yine huysuzlanınca, hazırda Deep Purple vardı, oradan Rush‘ı çaldım ama bana mısın demedi. Ancak uzun arayışlar sonucu bulduğum DeathIndividual Thought Patterns‘i koymamdan sonradır ki, gene mışıl mışıl bir uykuya geçiş yaptı. 8) Sonuçta Bengü hamileyken kıza bol bol dinlettiği Mozartların arasından ona Therapy?Never Apologise Never Explain‘den Die Like A Mazhar-Fuat-Özkan’ı dinleten ben değil miydim, şimdi niye şaşırıyorum! 8) Eee bir de kız halaya.. faktörü var tabii ki: Neslihan, Çetin, Ulaş Halalarından Therion’u, Sezen Halasından da Therapy?’yi kapmıştır mutlaka (Bu minvalde Barış Halasından da After Forever’ı kapmış olsa gerek, bir dahaki uyku saatinde bir tatbik edelim bakalım ;)…

“Ece Baby RÖÖÖAAAARRGGHH! (ya da Nenni Kuzu)” için 2 yorum

  1. hmm.. — Acaba arka planda “uyuyor gibi yapsam müziği kapatır mı acaba?” düşüncesi olmasın 🙂
    Yine de benim yukardaki paragraftan anladığımı müzikle ifade etmem gerekirse:

    Genetik varmışşş…. Genetik varmışşş….. dupdıs dupdıs dupdıs (bkz:opua dışşın)

    ayrıcana After Forever’I benden nasıl kapsın anlamadım? Ben daha nispeten yeni dinliyorum onları. Benden kapabileceği şeylerin çoğunu sen çalmazsın zatene.

    O rlly?

  2. hmmmm2…. — bir yerde mi okudum birinden mi duydum $imdi bilemiyorum, lakin bebeklerin cogunun yuksek sese daha alI$kIn oldugu soylenir. Frekans olayI olabilir mi acaba? Neyse, bilemiyorum ben $imdi, fizikciler du$unsun acIkcasI…Lakin benim bircok yegende var “sert” muzik sevgisi…Mesela sevgili Kyra ba$InI kendi gucuyle dik tutabildigi gunden beri Opeth’le hand-bang yapIyor…SaclarI acIp ailecek dagItIyoruz…yalnIz oyuncak kopegi “Snuff” pek ayak uyduramIyor tek problemimiz bu…hayat memat…sevgiler…high molecular weight genomic DNA beni bekler…(PS. yalnIz $imdi farkeetim de sadece kIzlar…hmmmm3)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir