günün meyveleri

Kumquat : Çok güzel. Kabuklarıyla yenen portakal gibi, portakal reçeli gibi, ferahlık ama öyle çok ekşi değil, tam kıvamında gibi, kekin üzerine rendelenen portakal kabukları gibi.

Passiflora : Güzel sayılır ama onsuz da yaşanır. Meyve değil de, hayvan gibi, ıstakoz mesela. Soyması pek hoş bir duygu değil, içindeki etli bölgeye dokunmak da. Kokusu baygın mayhoş, pek hoş değil. Tadı meyve suları gibi, bir de yedikten sonra ağızla “hoh!” yapınca güzel oluyor.

Papaya : Öygh! Avakado gibi ama bu meyve rolü yapıyor, o yüzden daha da kötü! Pütü pütü pütü!

Mango : Mango favorim. Havucun meyve hali gibi, güzel çok, hele o muhabbet kuşlarının mürekkep balığı kemiği çekirdeğinin etrafını şöyle dişle sıyırması yok mu! Ah mango vah mango, iyi ki varsın mango! 8)

“günün meyveleri” için 2 yorum

  1. Emre beyin kahve dukkani — Pasiflora: It has been found to contain beta-carboline harmala alkaloids which are MAOIs with anti-depressant properties.

    Emre bey o seyi burada eczanelerde satiyorlar, manavda gordugun her seyi yeme ogle…

    Ayrica o saksidaki de “hindistan cuce palmiyesi” degil.

  2. haklıymışsın barış — Evek, öncelikle Passiflora değil, Lychee imiş yediğimiz nane (ha, passifruit da satıyorlar, orası ayrı). Hindistan Cüce Palmiyesi konusunda ise biraz(!) geç kaldın, Ece de çok uslu artık, biz de dert etmiyoruz zaten pek hiçbir şeyi maaaaaan! (Coooooool! Mars is amaaaaaazziiiiiingggg!)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir