az evvel

Az evvel, uzun uzun yazıp da bitirdiğim bir giriş, bağlantının içerisinde kesme işaret (‘) kullandım diye veritabanından hata yeyip (hala düzeltmedim tırnak içerisinde kesme patlamalarını) sanal boşluğa (void) geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıktı. Bunu işaret olarak aldım. O yüzden hayli ağlak olan (konsolosluk işlerinde aksama olması ihtimali var, netleşince yazacağımdır) o girişin benzerini baştan yazmak yerine iyi kısımlarını alıntılayacağım.

  • sabah erken kalktım. hafif, sakin müzikler dinledim.
  • çoktandır Su’nun blogunu okumak istiyordum, ona başladım.
  • Su, şu anda (blogunda benim okduğum yer olan Temmuz 2005’e kadar olan zamanda) 25 yaşında ve İsrail’de yaşıyor. Eşiyle Avusturalya’ya gitme planları yapıyorlar, Yeni Zellanda’yı da düşünüyorlar. Yakın zamanda eşi daha iyi bir iş buldu ve eşinin ailesinin yanına taşındılar. Gerçek zamanda ise (en azından Şubat 2009 itibarı ile) Avusturalya’da yaşıyorlar.
  • Su’dan ve blogundan, onun bana yazdığı bir yorum neticesinde haberim olmuştu. Bir de vaktiyle Amsterdam’da kısa bir süreliğine yaşamış, Delft’e de gelmiş (ben daha Delft’in adını bile duymamışken – Ayrıca şimdi gelse benim açımdan ne olacak, orası da ayrı: bir insanla ilgilenmek başka bir şey, tanışmak bambaşka bir şey. Bu konuda daha fazla detay için bkz: Güzel İnsanlar).

Böyle işte, buyurun size gayet sinirleri alınmış, ağlak kısımları yok edilmiş eli yüzü düzgün, ve dahi bilgilendirici, pozitif bir giriş.

“az evvel” için 4 yorum

  1. ain’t no sunshine when she’s gone — I know I know I know…

    Ama tam da bu kadar basit olusundan oturu senelerdir firsat bulamiyorumdur sanirim Kemal Beycigim, ya buna ne demeli, magic quotationlari acin, faserleri bayilticiya ayarlayin.

    bibi lala I luv you bebu!

  2. hedehödö — Hadi hâlâ PHP denen illeti kullanıyorsunuz, bu merete parameterized query falan da mı eklemediler bunca senedir. Little Bobby Tables efendi.

  3. LBT — cok komiktir o strip haggaten de. hatta sizden bagimsiz (sinema) olarak, gecen gun arsizca kullanacak idim blogumda da, kendimi durdurdum, ne yeri ne zamani diye. Ama elbet gunumuz gelecektir efendim. Ayrica bugunku xkcd‘nin akademik catal ucunun pek de gercegi yansittigi soylenemez, ama tabii ki biznis’den halliceyiz cok sukur, orasi da oyle..

    Ayrica bir sey yazmistim ki (ne?) double entendre’in obur ucuna fazla kacti hem de aklimda bile yokken boylesi bir sey (favori bilgisayar diliniz uzerine bir edimdi diyeyim, siz dusunun artik).

    neyse, sevgilerz,
    dudu dil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir