Google’dan günün sürprizi, anlam ve ehemmiyeti üzerine…

(aka "breh breh…")

Vaktiyle, insanlar daha interneti pek bilmezken, Şener Şen (ŞŞ) Pamukbank’ın reklamında oynarken (ve doğal olarak Pamukbank varken), bir reklam filminde ŞŞ kart mı alıyordu, SMS mi alıyordu, işte doğum gününü kutlayan otomatik bir mesaj eline geçiyordu sonuçta. Etkilenmiş bir şekilde kameraya dönüp, "Vay be! Tamam, otomatik olarak kutlanıyor ama bir düşünün, bu kadar müşterisinin doğum gününü fark edip onlara otomatik mesaj gönderen sistemin karmaşıklığını, büyüklüğünü.." filan diye, son derece boş, eli klavye tutan her insanı Pamukbank’tan soğutan bir yorumda bulunuyordu. Bize de doğal olarak "peeeeh, kara cahiller!" demek düşüyordu.

[Enter the dragon, enter 20 küsür yıl sonra]

Ece’yle sabah okula geldik, bilgisayarı açtım, browser’ı açtım, açılış sayfası google, pas geçtim, istediğim sitenin bookmark’ını klikledim, yeni ekran açılırken Ece "bugün neyin kutlaması varmış Google’da?" diye sordu, dikkat etmemiştim, "bakalım" deyip yeni bir sekme açtım, evet, pastadan Google doodle’ı vardı, mouse’u üzerinde bekletince, "bir de ne göreyim!" ‘Happy Birthday Emre!’. Kek gibi de şaşırdım, google da tüm Pamukbank IT elemanları nezdinde benden onların ahını çıkarmış oldu.

Demek ki neymiş? İyi ki doğmuşum. (Aferin. 8)  — ve bir de kekmişim. Elmalı kek.

“Google’dan günün sürprizi, anlam ve ehemmiyeti üzerine…” için 6 yorum

  1. kek — eğer olur da doruk’un doğum gününde sucuklu kek çıkartırsa işte o zaman gugıl’dan tam korkarım. 😉

  2. kek^2 — Eğer olur da patronun doğum gününde gugıl herhangi bir şey çıkartırsa, o zaman da korkmaya yetecek malzeme var demektir, zira patron “böylesi sosyal bir medya”ya kişisel bilgilerini vermişse, artık dünya nimetlerinden elimizi eteğimizi çekip, yüzümüzü 3. günün sabahında şimale dönmenin zamanı gelmiş demektir. O duyduğumuz da Sûr’un sesi değildir de nedir? Değildir de nedir?!… 8P

  3. It’s been an honor.. maid of honor. — Kpaow! Kpaow! …geeeet…reaaadyyyy….go… (and why is the guru still laughing at me even though I’ve already covered my wrist? 8P)

  4. kek^3 — Valla ben illa doğumgünü soran web sitelerine 29 Şubat olarak giriyorum. En azından 4 senede 1 tebrik etmeye falan kalkıyorlar. 3 sene yırtıyorum.

    Herkese öneririm 🙂

  5. 9 ayın çarşambası — İşte beklediğim, bildiğim patron! Müthiş çözüm hakikaten, çok takdir ettim değerlimisss…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir