Çiçek Güncesi / Nergis

Ana Sayfa || giriş

Sükunet
12 Şubat 2012 Pazar, 11:58

Geçen gün büyük markete gitmek için otobüse bindim. Buradaki pek çok hat gibi (üniversiteye giden dahil) bu otobüs de saatte bir geçiyor. Neyse ki eve yakın, otobüsün köşeden döndüğünü görüp koşup yetişmek, kaçarsa da fazla üzülmeden eve dönüp bir sonrakini beklemek mümkün.

Daracık ara sokaklardan kıvrıla kıvrıla gidiyor. Bu sefer, bu dar sokakların birinde yolun ortasına bir araba bırakıp gitmişler. Yolun iki tarafında zaten park etmiş arabalar var. Bu da sağa yanaşmış ama koca otobüs yanından geçemiyor. Arkasında durduk kaldık. Biraz bekledik. Camlardan bakındık sahibi nerede diye. Birkaç teyze söylendi ama cıkcıklamayı bilmiyorlar burada. Arkamızda kalan iki araba ara sıra azıcık kornaya bastı. Peki otobüsün şoförü ne yaptı? Hiç sinirlenmedi. Bunu şahsına yapılmış bir şerrefsizlik olarak görmedi. Kornaya abanmadı. Camdan sarkıp yoldan geçenlere, etraftaki dükkanlara bağırmadı kimin bu araba diye. Otobüsten inip boş arabanın kapısını yoklamadı açık mı diye. Biraz bekledi, sonra bir yere telefon açtı. Yolda araba var geçemiyorum dedi. Herhalde polis ya da çekici, sorunu halledecek bir yer. O konuşurken arabanın şoförü koşarak geldi, bindi arabasına. İlerde bir yer boşalmış, oraya park etti arabasını. Bizim otobüs park etmesini de bekledi, geri geri gelsin diye yer bıraktı, ondan sonra da (arabanın içine pis pis bakmadan filan) geçtik gittik yanından. On dakika filan bekledik orada ama tatsızlık çıkmadı, kimsenin siniri bozulmadı, bir şey olmadı.

İnsan, yolunu kesti diye kapıştığı taksici önünü kesip dövmek için gelirken, otobüsün kapısını açıp taksicinin böğrüne tekmeyi yapıştırıp kapısını kapatıp yoluna devam eden Halk Otobüsü şoförlerinin olduğu memleketten gelince böyle şaşırıyor, bloguna filan yazmak istiyor bu heyecansız şeyleri işte.

[Bask Elleri] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (4)

Yine Karnaval
12 Şubat 2012 Pazar, 23:18

Yine karnaval zamanı geldi! Ece bu sefer Pamuk Prenses olacakmış okulda. Bu seneki tema: 'Masallar Dünyası'. Benim ödevim de geldi tabii. Sarı etekle siyah yelek dikilecekmiş. Zor değil ama elde zaman alıyor.

Perşembe günü kurstan arkadaşım Tatiana geldi bana. Planımız film seyretmekti ama gelirken yanında el dikiş makinası getirmiş. Makina denmez aslında; küçük, zımba gibi bir şey. Dikiş dikmeyi de biliyor Tatiana. Gerçek dikiş yani, patrondan etek bluz filan dikebiliyor. Prenses eteğinin belini kıvırdı hemen, ben tuttum o zımbaladı, benim anca iki-üç gecede dikeceğim etek neredeyse bitti! Bana bir tek boyunu ayarlaması kaldı. Şipşak!

Miss Potter'ı seyredemedik ama olsun, ben zaten önceden seyretmiştim. (Hem de İngilizce seyrettim, sonra İspanyolcasından sanki hepsini anlamış gibi yapıp hava atacaktım arkadaşıma!) Artık başka zaman başka bir filmle film günü yaparız. Önemli değil, etek bitti ya...

[Bask Elleri] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (0)

Kör Bıçak Yoktur
14 Şubat 2012 Salı, 00:38

Türkiye'den ayrılırken bavuluma dört tane tırtırlı bıçak koymuştum. Bıçaklar birbirinin eşi, süper kesiyorlar. Dört yıldır her şeyi sadece onlarla kesiyoruz, kesme tahtası değil cam kullanıyoruz, bana mısın demiyorlar. Ben habire sayıyorum bunları kaybolmasınlar diye. Yalnız, biraz boyları kısa. Olsun, ben nereye onlar oraya.

Mutfakta iyi kesmeyen bıçak kadar can sıkıcı bir şey var mıdır? Eh, iyi çalışmayan bütün aletler can sıkıcıdır tabii. Ama benim şahane yılbaşı hediyem Wüsthof bıçağım can sıkıcı olamaz! Hiçbir zaman da olmayacak çünkü bıçak bilemenin süper bir yolunu öğrendim. Denedik, gerçekten de işe yarıyor. Neden bıçak bileyici satan siteye koymuşlar bilinmez ama işte: Bıçak bilemenin en iyi yolu! Videoda gösterildiği gibi, bıçağı seramik bir kupanın altındaki sırsız bölüme sürtmek yetiyor.

İyi çalışan aletler demişken, Hollanda'daki ilk evimizdeki limon sıkacağını da unutamıyorum. Bir daha hiç onun gibisiyle karşılaşmadım. Evin demirbaşı olmadığını maalesef taşındıktan sonra öğrendim. Hala onu çantaya atmadığıma hayıflanıyorum.

[Yersen] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (4)

Takvim

Oca

Şubat2012

Mar

P

S

Ç

P

C

C

P

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

1

2

3

4

Bağlantılar

Karalamalar
Epigraf
Baking Fairy
Ece'nin fotoları
Seksen Günde Devri Alem
Her Telden Bir Blog
Sütlü Kahve
Yaşam, Evren ve OBM Hakkında Her Şey

Resim Galerisi

Arama

Arşiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Bır bır bır
Okur Yazar
İş, Güç!
Ece Böcee
Lay lay lay
Yersen
Pusetle Seyahat
Delft'te
Natur
Bask Elleri
Çocukla Seyahat

<-Önceki