Çiçek Güncesi / Nergis

Ana Sayfa || giriş

Sinema Macerası
16 Temmuz 2009 Perşembe, 23:37

Bizim Sinema

Bugün Ece ilk defa sinemaya gitti. 'Het Geheim van Mega Mindy' filmin adı; 'Mega Mindy'nin Sırrı' demekmiş. Ben de uzun zamandan beri ilk kez gittim aslında. (Şimdi hesapladım, dört yıl olmuş.) Mega Mindy burada televizyonda gösterilen bir çocuk dizisi. Şimdi, -Superman misali- Mieke diye pısırık bir polis kızcağız var. İş arkadaşı tipsiz Toby'ye aşık. Bu Mieke'nin mucit büyükbabası bir alet icat etmiş; Mieke içine girdiğinde maskeli, pespembe naylon giysili, bol makyajlı ve süper güçlere sahip Mega Mindy'ye dönüşüyor. Şapşal hırsızları yakalıyor, tam Toby ile öpüşeceklerken (Toby de Mega Mindy'ye aşık tabii ki ve ikisinin aynı kız olduğunu anlayamayacak kadar 'saf'.) enerjisi bitiyor, mecburen kendini büyükannesinin şekerci dükkanına geri ışınlıyor. Birkaç da klibi var, Toby Toby mesela son derece romantik, Mega Mindy Tijd nasıl değiştiğini filan gösteriyor. Müzikler, çocuğun sabahtan beş dakika seyretmesinin ardından, ebeveynin beyninin arka planında gece yatana kadar tekrar edecek şekilde tasarlanmış. Böyle anlatınca hiç sevmiyormuşum gibi göründü ama aslında iyi kız, filmde de komik yerler vardı.

Sinemamızı da görmeniz lazım... Bunca zaman önünden geçip gittikten, ara sıra afişlere bakıp iç çektikten sonra, nihayet içini de görebildiğim için mutluyum. Zaten adı 'Must See'. İçeride gelecek program 'Must Wait', filmler hakkındaki bilgiler de 'Must Read' başlıkları altında asılı. E, bu da beklenen bir şey o zaman:

Must WaitMust ReadMust Go To Toilet


Benden 9,20, el kadar çocuktan 8 Euro alan sinema işletmecilerinin, vicdan azaplarını biraz azaltmak için içeride dağıttıkları maskeyi takıp havaya giren; dışarı çıktığımızda bir yumruğu ileride sağa sola lazer şeysi fırlatarak son sürat kaçan; Ece diye seslenince değil ancak Mega Mindy diye seslenince cevap verdiği için, ben de sokağın ortasında "Mega Mindyyyy, geri döönnn!" diye bağıramadığım için (Yalan, bağırdım.) bir türlü bulamadığım, düşmüş mü diye kanala bakarken insanların "Maskeli küçük kızı arıyorsanız şu tarafa koşuyordu." diye gösterdikleri; en sonunda "Annesi nerede?" diye endişeli gözlerle bakınan iki teyze tarafından kuşatılmak suretiyle yakalanan küçük şey de bu:

Mega Mindy

[Ece Böcee] [Delft'te] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (5)

Hayvanat Bahçesi
20 Temmuz 2009 Pazartesi, 22:23

Geçen seneki kartopu çarpmış reklamlarından sonra, bu sene de Rotterdam Hayvanat Bahçesi'nin afişleri otobüs duraklarında yerlerini aldı, bizi merak ettirdi ve işte bulundu:

devekusu zurafa antilop


Aynı firma hazırlamış yine, zaten belli oluyor da, linkini kaybetmeyeyim diye yazıyorum buraya. Tıpkı geçen seneki gibi, yalnız artan bir utanç içerisinde Google Translate'e soruyoruz, "Ne diyor bu anacığım?" diye. Diyormuş ki: "You can not come closer." Yoksa kaptırırsınız şununuzu bununuzu, bizden söylemesi...

Savan alanı açılmış, onu haber veriyorlar. Birkaç bölümden oluşan bu alanın en dikkat çekici yapısı 'Savannah House'. Yükseltilmiş bir platform üzerinde dolaşan ziyaretçiler zürafalarla gözgöze gelebiliyorlarmış. Şurada projeyi anlatıyor; projelendirme, malzeme seçimi, uygulama, hepsi heyecan verici.


Savannah House


Gözgöze geleceğiz madem, hemen bir gezi ayarlamalı...

[Delft'te] [Natur] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (0)

Hekimden Sorma...
30 Temmuz 2009 Perşembe, 22:01

...Çekenden sor demişler.*
*Meşhur şarkı sözü

Nasıl yapıyor bilmiyorum, (zaten bu yüzden hayranım herhalde Piyale Madra'ya) önce hafif sesli bir gülümseme (iç çekmenin tersi bir 'hih!'), sonra kafayı geriye atıp yaşlar iki yana fıskiye olacak şekilde ağlama isteği uyandırıyor. Bunu okuyup 'sonra' evresini yaşamayanlar mı şanslı yoksa yarın çekmeceleri yerleştirmeye karar verenler mi bilmiyorum...


Havvalar
25 Temmuz 2009 Radikal, Ademler ve Havvalar

[Okur Yazar] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (0)

Takvim

Haz

Temmuz2009

Ağu

P

S

Ç

P

C

C

P

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

Bağlantılar

Karalamalar
Epigraf
Baking Fairy
Ece'nin fotoları
Seksen Günde Devri Alem
Her Telden Bir Blog
Sütlü Kahve
Yaşam, Evren ve OBM Hakkında Her Şey

Resim Galerisi

Arama

Arşiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Bır bır bır
Okur Yazar
İş, Güç!
Ece Böcee
Lay lay lay
Yersen
Pusetle Seyahat
Delft'te
Natur
Bask Elleri
Çocukla Seyahat

<-Önceki