Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Saat farkı
4 Mart 2009 Çarşamba, 23:22

..."iyi günler" diyenlere "iyi akşamlar", "iyi akşamlar" diyenlere "iyi geceler" şeklinde cevap vermenize sebep olan şeydir. Örnekleri çoğaltabiliriz elbette.

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Facebook ve Siyaset
11 Mart 2009 Çarşamba, 23:42

Facebook'ta 'network'üne üye bulunduğum bir üniversitenin bulunduğu semtin muhtar adayı mesaj atmış bana (evet, facebook'tan) (ve de evet isimleri değiştiriyorum nedense):

"slm hedeli dostlar hödö muhtarı ve muhtar adayımız şafak edi ve ben çalışma arkadaşı ali büdü seçimlerde desteğinizi bekliyoruz saygılarımla
irtibat:05373141592"


Cevap yazıp yazmamak arasında kaldım, hiç yoktan buraya yazayım dedim şimdilik. Yani isimleri edi-büdü yerine normal birşeyler bile yapsanız mesaj çok anlamlı gelmedi nedense.

(Ve de evet, telefon numarasını da değiştirdim, yoksa muhtarımızın geometriye o kadar da aşık olduğunu zannetmiyorum.)

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (1)

Konferans ve Mutfak Notları
26 Mart 2009 PerÅŸembe, 01:19

Önce bir karikatür:


Karikatür


Sonra konferans notları:

* 7000 fizikçiyi bir şehre koydular, bir hafta boyunca konuşturdular da konuşturdular. Yaya geçitinde beklerken nötronlardan bahseden, gece restoranlara bile yakasında isim kartıyla giden 7000 insan...benim bile midem bulandı yahu.

* Konuşmalardan birinde arka sıralarda hatunun biri çıkarmış el işi yapıyordu ciddi ciddi. Biyofizik oturumunda bir gün ortamı yaratmış, helal olsun.

* Cuma günü konuşmalardan biri erken bitince oturumun sandalyesi (chair) "Ya aslında bir sonraki konuşmaya kadar ara vermemiz lazım ama bugün konferansın son günü, ara vermeyip erken bitirelim de evimize gidelim." dedi. Aklıma bir karikatür geldi nedense...

* "Dönerli dürüm döner" diye bir Bambi icadı vardır, İstanbulluların biz 'küçük şehirliler'e dünyanın en önemli şeyiymiş gibi öğrettikleri ve öve öve bitiremedikleri...halbuki Filedelfiya yöresinde "Phili Cheese Steak" diye yıllardır benzer bir şey yapılagelirmiş. Dürüm değil elbette ama ekmek arası, et de döner şeklinde yapılmasa da benzer şekilde kesilip sac gibi birşeyde pişiriliyor. Benzer bir şey yani.


Bir de uzun aradan sonra merakla beklenen mutfak notları:

* Kızgın yağa sudan çıkmış soğuk eti koyunca acayip cızırdıyormuş, yağ sıçrıyormuş, yakıyormuş, tehlikeliymiş. Tecrübe ile sabittir. Öğrendim.

* Anne sözü dinlemek lazımmış, "eti pişirmeden önce iyice kurula" gibi kulağa saçma gelen şeylerde bile. (bknz. hemen yukarısı)

* Aynaya her baktığımda göbeğimden alien fırlamasından korkmaya başladığımdan beri çikolatayı ve dondurmayı azaltmıştım. Dolabımdaki çikolatalardan sonra dondurmaların da son kullanma tarihi geçmiş. Sanki içimden bir parça gitti çöpe atarken...israf olduğundan değil de, nasıl kıyar insan o Lindtlere, Heaaaaageaen dazszszlara, Ritterlere?

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (3)

Takvim

Åžub

Mart2009

Nis

P

S

Ç

P

C

C

P

23

24

25

26

27

28

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat