Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Kitaro
10 AÄŸustos 2009 Pazartesi, 22:53

Kitaro diye bir adam var, bilir misiniz? Capon kendisi; analog (burası önemli) klavyelerle enstrümantal müzik yapıyor. Youtube'den dinlerseniz göreceksiniz ki arada birkaç tane acayip damar şarkısı var; ama yine de çoğu çaldıkları acayip 'uyduruk'. Belki de Commodore 64'ün ya da Pentium'da CD-öncesi oyunların o midi müziklerini anımsattığındandır, ben bitiyorum adamın her yaptığına ya. Tabii bir de melodiyi insanın gözüne sokmak gibi bir huyu var, o da yardımcı oluyor. (bknz. melodigözünegirmedenrahatetmeyenadam sendromu)

Bu arada sanırım en büyük pişmanlığım Commodore'umu birine vermek şu hayatımda. Artık hata yapmayan pısırığın biri miyim, yoksa çok mu seviyordum bilgisayarı siz düşünün.

[Hayat/Sürünme Tecrübeleri] [Sanat/Manat/Edebiyat] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

24 V
11 Ağustos 2009 Salı, 00:01

   19 volt ile çalışan dizüstü bilgisayara 24 volt verince...bir ÅŸey olmuyormuÅŸ. Alet yanmadı valla. Tabii henüz elimde tek veri noktam var; birkaç deÄŸiÅŸik marka ve model üzerinde deneyip emin olmak lazım.

   Tabii ki kasıtlı olarak yapmadım bu deneyi. Hı? Deneyci olmadığıma siz de mi sevindiniz?

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Gitar
13 AÄŸustos 2009 PerÅŸembe, 04:35

İnek olmadan önce (ki bu kabaca lisenin son yılları ile üniversiteye denk geliyor) gitar (klasik) çalardım ben. Sonra fiziğe başladım, başka hiçbir şeyle uğraşmaz oldum. Şimdi dönüp bakınca o kadar zor sandığım parçaların aslında amatörlerin amatörleri için olduğunu görüyorum ama yine de o yaştaki bir velet için kötü sayılmazdım. Neeeyse, yeteneksiz olduğum kesin, o yüzden er geç bir yerde tıkanacaktım ama yine de güzel zamanlardı...

...ne diyordum? Geçen sene kendime yeni bir gitar aldım, hem de maaşa geçmenin verdiği rahatlıkla o ortaokul öğrencisi çocuğun rüyasında bile göremeyeceği bir model. Ama adam akıll çalmıyordum, sonunda bu hafta gaz yaptım, günde 20 dakika olsun çal(ış)ıyorum. Bilenler bilir, tellere basan sol parmak uçları kızarır, su toplar, sızlar, nasırlaşır. Elbette ~10 yıllık aradan sonra nasır masır kalmamış bende, klavyeye basarken bile sızlıyor parmaklarım. Ama inanılmaz bir tat vermeye başladı bu sızı bile. Ha, bir de gitardaki o tutkal kokusu...öööyle işte.

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (2)

Takvim

Tem

AÄŸustos2009

Eyl

P

S

Ç

P

C

C

P

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat