Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Mamak
3 Aralık 2007 Pazartesi, 18:35

Aslında bürokrasiyle aram iyidir benim ama buraya geldiğim ilk zamanlar pek bir gergin olduğumdan (sanki hala değilim) askerlik işlerini biraz geç halletmiştim. Daha doğrusu hallettiğimi sanmıştım. SOnuçta ekim başında gönderdiğim ve 11 Ekim tarihinde NY Eğiyim Ateşeliğinden MEB Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğüne doğru yola çıkan evraklar haleeeen Bakanlıklar Bölgesindeki adı geçen binada kimbilir hangi memurun önünde ya da masasındaki bir kağıt yığınının altındaymış...ve de benim en geç bugün içinde gidip Mamak Muhabere Okulunda kendimi göstermem gerekiyormuş.

Şimdilik derdim yok, memlekete girişte de sorun olmayacak, ama çıkışı bilemem...

Ne diyelim; her şey vatan için!

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Selam
3 Aralık 2007 Pazartesi, 18:43

Hımmm, aklıma ne geldi. (Öncelikle okumadıysanız hemen alttaki mesajı okuyun.) Burda asistanı olduğum sınıfımda askeriye adına okuyan birkaç öğrenci var. Bugüne bugün Türk Ordusunun kaçak da olsa şerefli bir teğmeni olduğuma göre, askeri gelenek (Military Tradition, enables the production of Cavalry unit) gereğince bu elemenların her sınıfa girdiğimde ayağa kalkıp selam vermelerini istesem mi?

Hımmm, evet, evet, eğlenceli olabilir. Ama daha tam teğmen olmadım galiba, yedek subay aday adaylığından yedek subay adaylığına terfi etmiş olabilirim sadece.

[Genel/Geyik] [Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (1)

Aile, Blog, Google.
23 Aralık 2007 Pazar, 22:15

Takma isim kullansam da gerçek ismimi Google'da arayarak bloğuma ulaşmak ve de (nasıl olduğundan emin değilim ama pek bir karakteristik olan yazı stilim sayesinde olsa gerek) Seksen Günde Devri Alem'in şahsıma ait olduğunu anlamak pek de zor değilmiş. Nitekim bahsi geçen eylemleri gerçekleştiren kuzenim bunu başarmış...haliyle artık bu satırlar ailemin en azından bir kısmının kapsama alanı dahilinde. Bunlardan sebeple:

1) Artık burada kız meselelerimi bulamayabilirsiniz. Ortalama bir insanın gömlek değiştirdiği hızla değiştirdiğim sevgililerimle ilgili hikayeleri büyük bir merakla okuyan siz sayın okuyucularımdan özür diliyorum.

2) Kullandığım kelimelere de dikkat etmem lazım. Geniş ve yaratıcı argo dağarcığımın hayranları kusura bakmasın.

(Hı? Ne? Biri sarkazm, ironi falan mı dedi? Kendiyle dalga geçmekten bahseden de kim?)

(Başka biri de sarkazmın Türkçesi mi var diyor? Varsa söyleyin ya, 'alay' de dediler bana ama alay edersiniz diye demiyorum.)

(Ya bu arada burda pek çaktırmıyorum ama benim argo dağarcığım hakkaten iyidir yahu; iyi aile çocuğu taklidi yaptığıma bakmayın.) (Lütfen.)

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (4)

Ä°ÅŸte Hayat
26 Aralık 2007 Çarşamba, 16:09

Uzun süre sonra (4.5 ay olmuş) evimdeyim. Ne görmem gerekiyordu, ne bekliyordum bilmiyorum, ama ilginç bir şey yok. Bir iki dükkanın kapanıp açılması haricinde bir değişiklik yok; ne insanlarda ne etrafta. Kayda değer bir sorun olmadan her şeyin ben olmadan da devam edebiliyor olması dünyanın aslında benim etrafımda döndüğünü ve bensiz medeniyetin çökeceğini içeren tezlerimi kesin olarak yıktı. Neydi o İlhan İrem şarkısının sözleri?..

Daha deneyimli olanlar; yurtdışında bir yıl kadar bir süre geçirdikten sonra yavaş yavaş Türkiye'yi unutmaya başlayınca, insanın zihnindeki ev imgesinin silinmesinin rahatsızlık verdiğini ama tatilde eve dönüp de burdaki hayatın devam ettiğini (ve de kişinin kendisini hala bu hayata uydurabildiğini) görünce tekrar rahatlandığını anlatmışlardı. Belki de ben biraz erken döndüm, çok bir şey hissetmedim. Belki de çok şey gibi evde olma hissiyatını da gözümde fazla büyüttüm. Bilmiyorum. Ama şu anda aklımdan geçeni sorsanız "Eee, bu muydu yani?.." derim heralde.

[Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Takvim

Kas

Aralık2007

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat