Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Kar - YaÄŸmur
19 Mart 2011 Cumartesi, 16:43

   Dışarıda bir ÅŸey yağıyor. YaÄŸmur desem yaÄŸmur deÄŸil; kar desem kar deÄŸil. Küçük küçük dolu gibi bir ÅŸey bile olabilir. Ankara'nın havası temiz deÄŸildi, güzel de deÄŸildi: Ama basitti. DaÄŸ başında, soÄŸuk iklimde yaÅŸamak insanı binbir türlü hava olayına alıştırtıyor. Eskimolar'ın kara 80 tane isim vermesi gibi.

   Arada bir düşünüyorum; hadi ben doktora bitsin burdan toz olurum diyorum. Peki insanlar neden böyle sert iklimlerde ömür boyu yaÅŸamayı kabul ediyorlar? Bir arkadaşın bir yorumu vardı; "Ya bu ilk göçmenler Avrupa'dan Amerika'ya gelince buraların bu havasını görünce neden gemilere atlayıp geri dönmediler?" diyordu. Mezhep zulmü buranın soÄŸuÄŸundan yeÄŸdir yahu.

[Genel/Geyik] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Ilhan Irem
23 Eylül 2010 Perşembe, 16:51

   Ruyada Ilhan Irem gormek bir seye denk geliyor mu acaba? Kismet filan mi? Hayir bir de etrafimda adamin muhabbetini acacak kimse de yok ki "Yatmadan once onu konustuk da ondan aklimda kalmis..." diyeyim.

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Kandil
28 Temmuz 2010 Çarşamba, 05:31

   Sülalenin veletlerinden biri kandilimi kutladı. Aramızda takriben 15 yaÅŸ olmasından dolayı çok yadırganacak bir durum deÄŸil belki ama reca edeceÄŸim, bundan sonra yaÅŸlanıyorum triplerine girdiÄŸimde terslemeyin beni.

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Zuma
14 Haziran 2010 Pazartesi, 11:09

    Strateji vs. gibi, "Memur Teyze Oyunu" diye de bir bilgisayar oynu kategorisi vardır aslında. (Olası tehditkar yorumlar gelmeden dikkatinizi çekeyim, baÄŸlantıyı sadece 'memur' kelimesine verdim, 'memur teyze'ye deÄŸil.) Belki artık azalmıştır, ya da bunların yerini internet almıştır, bilemiyorum ama hani bir devlet dairesine gittiÄŸinizde siz sizinle ilgilenmesi gereken memurlardan birinin önündeki sırada beklerken diÄŸeri saçma sapan bir bilgisayar oynu oynuyordur ya, iÅŸte o oyunları kastediyorum. Tez yazmamak için bahane üreten bir doktora öğrencisinden daha fazla emek ve zamanı bilgisayar oyunlarına harcayan tek güruh olarak bu oyunlarda inanılmaz iyi de olabilir bu 657'ler, bir arkadaşın teyzesi freecell'de acayip iyiydi mesela.

   Neyse. Efenim Zuma diye bir oyun vardı eskiden sardığım. 'Aksiyon' dozu biraz fazla olmakla birlikte basit-ama-insanın-ömrünü-yiyen oyunlara çok çok güzel bir örnekti. Fazla uzun olmadığı için bir süre sonra bitince ister istemez bırakmıştım. Ne zaman bilmiyorum, Zuma's Revenge çıkmış, bu sefer de adamlar challenge'dır, iron frog'dur filan ekleyerekten teorikte sonsuz zaman alabilecek bir hale getirmiÅŸler oynu. Ana fikir bilya tüküren bir kurbaÄŸadan ibaret olsa da inanılmaz baÄŸlıyor, bir deneyin derim.

   Ve de eÄŸer doktorayı biteremezsem, insanlık mahrum kalırsa yapacağım büyük buluÅŸlardan, uzaylıları kimse durduramaz ve kimse bulamazsa kaybolan televizyon kumandasının yerini; hepsi için bu uyduruk oynu yapanları suçlayın.

[Genel/Geyik] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (2)

Yazmak ya da yazmamak
2 Mayıs 2010 Pazar, 16:15

    Bu bloÄŸun ilk yazısında yazar, "Ä°nsan neden blog yazar?" sorusunu pek derinlemesine olmayarak da olsa irdeleyerek "KardeÅŸim iÅŸim gücüm yok benim, burda acayip geyik çeviricem valla." mesajını satıraralarında okuyucularına iletmiÅŸti. Son zamanlardaki sessizliÄŸine bakılacak olursa ise yazarın, bu iÅŸsiz güçsüz halinin sona erdiÄŸine, acayip meÅŸgul olduÄŸuna kanaat getirilebilir.

    Halbuki yok öyle bir ÅŸey. Yani tamam adam oldum olası inekti ama iki dakikalık blog yazılarına zaman ayıramayacak kadar da deÄŸil. "Çok meÅŸgulüm, iki kuantum problemi daha çözüp dünyayı kurtarmam lazım." triplerini ancak kızlara asılırken kullanırdı (ki o zaman da iÅŸe yaramazdı zaten). Bu aralar biraz fazla yolculuk yaptı (toplam 3 ayda dünyanın etrafını dolanmaktan daha çok yol katetmiÅŸ olacak yakında) ama yine ayıp deÄŸil mi kardeÅŸim, insan arada bir iki satır karalar di mi? Yazık deÄŸil mi "Hani blog, hani yazı, hani hani; neredeee?.." diye aÄŸlaÅŸan o okuyuculara.

    Ãœzülmeyin efendim. Daha sık yazmaya çalışacağım artık. Sanırım.

[Genel/Geyik] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Takvim

Aralık2014

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat

<-Önceki || Sonraki->