Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Zuma
14 Haziran 2010 Pazartesi, 11:09

    Strateji vs. gibi, "Memur Teyze Oyunu" diye de bir bilgisayar oynu kategorisi vardır aslında. (Olası tehditkar yorumlar gelmeden dikkatinizi çekeyim, baÄŸlantıyı sadece 'memur' kelimesine verdim, 'memur teyze'ye deÄŸil.) Belki artık azalmıştır, ya da bunların yerini internet almıştır, bilemiyorum ama hani bir devlet dairesine gittiÄŸinizde siz sizinle ilgilenmesi gereken memurlardan birinin önündeki sırada beklerken diÄŸeri saçma sapan bir bilgisayar oynu oynuyordur ya, iÅŸte o oyunları kastediyorum. Tez yazmamak için bahane üreten bir doktora öğrencisinden daha fazla emek ve zamanı bilgisayar oyunlarına harcayan tek güruh olarak bu oyunlarda inanılmaz iyi de olabilir bu 657'ler, bir arkadaşın teyzesi freecell'de acayip iyiydi mesela.

   Neyse. Efenim Zuma diye bir oyun vardı eskiden sardığım. 'Aksiyon' dozu biraz fazla olmakla birlikte basit-ama-insanın-ömrünü-yiyen oyunlara çok çok güzel bir örnekti. Fazla uzun olmadığı için bir süre sonra bitince ister istemez bırakmıştım. Ne zaman bilmiyorum, Zuma's Revenge çıkmış, bu sefer de adamlar challenge'dır, iron frog'dur filan ekleyerekten teorikte sonsuz zaman alabilecek bir hale getirmiÅŸler oynu. Ana fikir bilya tüküren bir kurbaÄŸadan ibaret olsa da inanılmaz baÄŸlıyor, bir deneyin derim.

   Ve de eÄŸer doktorayı biteremezsem, insanlık mahrum kalırsa yapacağım büyük buluÅŸlardan, uzaylıları kimse durduramaz ve kimse bulamazsa kaybolan televizyon kumandasının yerini; hepsi için bu uyduruk oynu yapanları suçlayın.

[Genel/Geyik] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (2)

Kıyma
22 Haziran 2010 Salı, 01:28

   Hala kıyma kavurmayı beceremiyorum ben. Elbette piÅŸiyor, çiÄŸ kalacak deÄŸil ya etler; ama topak topak oluyor, bir türlü ufalanıp kıyma gibi olmuyor iÅŸte. Ä°ÅŸin kötüsü neyi yanlış yaptığımı da bilmiyorum, nasıl düzeltebilirim en ufacık bir fikrim de yok.

   Ãœf. Hayat ne zor yahu.

[Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (3)

Takvim

May

Haziran2010

Tem

P

S

Ç

P

C

C

P

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat