Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Alış veriş
11 Ekim 2009 Pazar, 22:28

   Az önce alışveriÅŸten döndüm. Ekmek, süt, salça ve portakal aldım, ÅŸeker alacaktım ama unutmuÅŸum. Åžu alışveriÅŸ listesinin üç çocuk annesi bir ev hanımınınkinden ne farkı var Allah aÅŸkına? Bir an için kendimden utandım.

   Ne diyeyim, bekarlığın gözü kör olsun.

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Geocities...
27 Ekim 2009 Salı, 04:03

(CNN) -- The flashing banner ads, questionable color schemes and omnipresent "Under Construction" signs of GeoCities are no more.

The personal Web-hosting site, launched in 1995 and owned by Yahoo Inc. since 1999, was to be shut down by Tuesday.

   İçim cız etti valla, abartmıyorum. 146'nın kapatılması gibi bir ÅŸey. Sene 99 ya da 98'di galiba; heralde 99, ilk sitemi Geocities'de yapmıştım. Adı da 'emcekare'ydi. 'mc2' kapılmış olduÄŸu için bu gelmiÅŸti aklıma. Evet, nick olarak da 'Einstein'ı kullanırdım. Evet, fizikçi olacağım belliydi.

   O zamanların olayı Starcraft'tı tabii (aslında pek bir ÅŸey deÄŸiÅŸmemiÅŸ,di mi), Tassadar'ın veda hutbesini, oyunda arada çıkan üç beÅŸ resmi, kendi yaptığımız bir iki haritayı koymuÅŸtum. "Bilgisayar sorularınıza cevaplar" köşesi vardı, "Ya bilmem ne bilmem ne oldu, ne yapıyım?" diye soran birine "UÄŸraÅŸma ya, format at, en temizi...", Linux'la ilgili bir ÅŸey soran birine "Manyak mısın ya ben ne biliyim?" demiÅŸtim. Derginin birinden fotoÅŸop taktikleri araklamıştım. (Chip miydi neydi adı, CD veriyor diye alırdık arada bir, hala CD veriyor mu dergiler?) Neyse, nostaljinin ya da nostanjinin bu kadarı yeter; daha 10 senelik mazimize aÄŸlamaya baÅŸlarsak yaÅŸlanınca iÅŸimiz iÅŸ. (Korkun benden geleceÄŸin genç kuÅŸakları, eski günleri anlatıp saatlerce beyninizi haÅŸlayacağım...)

[Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Google
27 Ekim 2009 Salı, 04:14

   Deminki mesajı yazdıktan sonra aklıma geldi: Sitenin bir yerinde de "web sitenize altavista arama motorunu nasıl eklersiniz"i anlatmışım. Yani google öncesi devirlermiÅŸ. Geçen gün bizim Paul'la konuÅŸuyordum (arxiv'ı yapan adam bu Paul dediÄŸim, kahveden arkadaşım olduÄŸu ve her gün tavla attığımız için 'bizim Paul' diye hitap ediyorum); "Ya Tassadar Abi," dedi; "Bu sene üniversiteye giren çocuklar Google öncesi devirleri bilmiyorlar artık, farkettin mi?" dedi. Yani elemanlar doÄŸduklarında Simpsons bilmem kaçıncı sezonundaydı, Michael Jackson benden beyazdı; bu geyikler eskidi belki ama hakkaten de ilk dönem ödevini Google'da yapmış insanların üniversiteye gelmiÅŸ olmaları korkutucu di mi?

   Geçen günlerde bir xkcd karikatürü vardı bunla ilgili. Ama üşendim, arayamıycam valla ÅŸimdi.

[Genel/Geyik] [Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (3)

Takvim

Eyl

Ekim2009

Kas

P

S

Ç

P

C

C

P

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat