Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Ivır zıvır
14 Ocak 2006 Cumartesi, 17:29

Geçen hafta site yöneticisinden zılgıt yedim bir süredir yazmadığım için. Aslında hiçbiri tek başına yazmaya değmeyen ıvır zıvır birkaç şey var, onları yazayım bari:

* Elektrik faturası geldi aralık sonunda: 938 YTL. Eğer ayın son birkaç gününde gazımız gelmeseydi de elektrikle ısınmaya devam etseydik sanırım 4 basamaklı sayılara ulaşırdık. (Gelecekteki okuyucular için not: Şu anda Dolar 1.3, Euro 1.6 Lira.)

* Ancak bir öğrenci evinde öğrenilebilecek bir şey öğrendim: Tatile giderken demlikte çay bırakmamak lazımmış. Evi son terkeden arkadaşın temizlemediği demlikte yeni bir canlı türü oluşmuştu ben eve geldiğimde. Örnek alıp bir yerlerde inceletmek istedim aslında ama bu acayip yaratık yalancı ayak çıkarıp elimdeki eldiveni yiyince vazgeçtim. (Bilenler bilir, benzer ama daha büyük bir yaratık ODTÜ'nün kütüphanesinin çevresindeki havuzda da vardır. Yine yalancı ayak çıkartarak geceleri önünden geçen öğrencileri yediği rivayet edilir.)

* Sadece 1. sınıfların fizik derslerinde problem çözüyor olsam da artık toplum içindeyken "We don't neeeeeeed no eduuuucatioooon!" diye şarkı söyleyemiyorum. Neymiş ben artık 'Dark Side'a geçmişim.

* Bir de resim koyayım: Şu meşhur Kopenhag toplantısında çekilen sanırım. Tam 'all-stars' karması:



Planck'ın sağındaki bayan Madame Curie. Aslında resimdeki tek bayan o zannediyordum ama değilmiş...

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (1)

Selpakcı Çocuk
29 Ocak 2006 Pazar, 10:04

Ankara'daki mendilci çocuklardan biri basit türevleri alabiliyor; biliyor musunuz? Daha çok Meşrutiyet çevresinde takılıyor ama ara sıra 7. Cadde'de de görebilirsiniz. Orta 2'de. 'Mühendis bir abi'sinden öğrenmiş türev almayı. Geçen sene kök 3'ü ezbere bilmek gibi yetenekleri vardı ama türev almayı yeni öğrenmiş. Polinomiklerle sorunu yok; 'e üzeri x'i falan da alıyor; ama 'e üzeri x kare artı üç x' ya da 'kök x'de takılıyor... ama 'kök x'i benden öğrendi sanırım.

Demem o kiiiii: Eğer çocuğun biri bacağınıza yapışıp "Abi bir matematik sorusu sor bilirsem mendil al." derse hiperbolik integraller ya da Öklid dışı geometilerden birşeyler hazırlayın. Yoksa eve büyük bir selpak destesiyle dönmek kalabilirsiniz.

[Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Takvim

Ara

Ocak2006

Åžub

P

S

Ç

P

C

C

P

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat