DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Faustine
11 Eylül 2011 Pazar, 00:58

Masadan kaltık, üst güverteye doÄŸru yürümeye baÅŸladık. BirÅŸey aklına geldi birden. Bana suyun kaldı mı diye sordu. Çantasına bir süre arandıktan sonra küçük beyaz bir hap çıkardı, ve hızla içti. Merak ettim ama soracak kadar kaba birisi deÄŸilim. Daha sonra bir konudan giderken lafı o hapa doladı. Genetik bir düzensizlik nedeniyle hergün alması gerekiyormuÅŸ. "Biliyor musun, ara sıra almıyorum" dedi, "ÅŸimdiye kadar birÅŸey olmadı, rekorum 4-5 gün". Doktoruna söylediÄŸinde adam neredeyse kalp krizi geçirmiÅŸ "Önce (doktor hakkında) endiÅŸelendim, sonra bana uzun uzun ne kadar tehlkieli birÅŸey yaptığımı, olabilecekleri anlatmaya baÅŸladı, saatlerce odasından çıkamadım, çok sıkıcıydı" 

...

27 yaşında. Absolüt kulak (AP) sahibi. Konservatuarda keman solisti, kimya ve şimdi de fizik bölümünde doktorasını bitirmek üzere.

...

İlk gün, orada tanıştığım ve hayatında ilk defa yurtdışına çıkmış bir türk kızın otelini bulmasına yardımcı olmaya çalışırken karşılaştık. Metro çıkışı. Poster tüpleri dikkatimi çekti, galiba metroya aynı yerden bindiğimizi de görmüştüm. "Merhaba, siz de konferansdasınız galiba, acaba siz de King Jason'a gidiyor olabilir misiniz?", "evet", "yerini biliyormusunuz", "evet arkadaşım biliyor" "bir sakıncası yoksa sizi takip edebilir miyiz?", yüzünde büyük bir gülümsemeyle "hayır", "o zaman siz önden yürümeye başlayın, ben 5 dakika beklerim, ve yolda karşılaşırsak elimden geldiği kadarıyla sizi tanımıyor rolü yaparım", "hahhaha, tabiki bizimle gelebilirsin". Nezaket sorularından en az benim kadar nefret ediyor, benim gibi pes etmemiş ama.

...

dört gündür aklınıza gelebilecek her konuda konuÅŸuyoruz. Ben de daha önce hiç kimseye anlatmadığım ÅŸeyleri anlatıyorum. Bu hikayeleri hakedecek birisini bulabilme ümidimi yitireli çok oluyordu halbuki.  

...

hayatımda hiç böyle birisiyle karşılaşmamıştım. Emre'nin tabiriyle, hadi olsa olsa %10'un bile beni benden aldı, ismini bilmediğim İranlı çocuk, seni kıskanıyorum, mutluluklar...

...

Bira ve 15 dakika,

ah. ah.

| Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Iris Murdoch
12 Eylül 2011 Pazartesi, 06:04

Uykum kaçtı,
gittim Iris Murdoch'un "The Italian Girl"'ünü bitirdim.
Iris Murdoch'u sevemedim bir türlü
sığ karakterleri mazeret yumaklarına sarıp akla hayale sığmayacak skandallara sokmaca, ah, tam ingiliz beyefendileri ve hanımefendilerine göre bir eğlencelik!

Åžuna bak,
Bir hıncımı ölmüş insanlardan almaya çalışmadığım eksikti...

[Düşünce/Yorum] | Gönderen: obm |  Yorumlar (3)

Bazen...
12 Eylül 2011 Pazartesi, 22:42

Bazı günler kendimi kullanılmış ve ucuz hissediyorum...
...bu sanıyorum kullanılmış ve ucuz olmamdan kaynaklanıyor.

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Kitap müzikleri
16 Eylül 2011 Cuma, 15:36

Bu yılki kitap listem, önce Velvet Underground'un  "Venus in Furs"'ünde Severin'in kim olduÄŸuna kafam takılınca baÅŸladı, ÅŸimdilerde ise  Lhasa'dan, "La Celestina" beni ütülemekte. Ah ah, bu kitaplardan çok daha önce haberim olmalıydı...

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Rüya
19 Eylül 2011 Pazartesi, 15:06

Dün gece yine acayip bir rüya gördüm:

Rüyamda biolojiyle uÄŸraşıyorum, çalıştığım konu telomerler, aslında telomer denilen nanenin "kader" mekanizmanın önemli bir parçası olduÄŸunu çözüyorum. Hücreler yaÅŸlandıkça ve telomerler kısaldıkça zamana göre hafifçe farklı DNAlar içeren hücreler sentezleniyor, bu DNAlar belirli sinyal mekanizmalarına daha duyarlı/ belirli sinyalleri yayan protein sentezlemeye biraz daha yatkın. Akabinde çevremizi nasıl algıladığımız ve yapabileceklerimiz zamanla deÄŸiÅŸiyor. Ama o kadar yavaÅŸ ve o kadar alt seviye bir etki ki yetiÅŸkin bir insan bunların farkına kolay kolay varamıyor. Sonucunda, ne bileyim, deneyimlerimizden bağımsız ve farkında olmadan öncekine halimize göre biraz daha kahraman, yada biraz daha tırsak, biraz daha atletik, veya biraz daha sakar, biraz daha salak, veya biraz daha akıllı oluyoruz. Kader denilen kavramın önemli bir kısmı da bu farketmeden geçirdiÄŸimiz deÄŸiÅŸimin sonuçları. 

Kıl olmuş bir şekilde uyandım.

Soru 1)Kıl eden rüyaya ne denir (kabus değil)?
Soru 2)Neden rüyaya kıl oldum: Mesela "iyi kader hapı" diye birÅŸey olsa içer miydiniz? 

[Düşünce/Yorum] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Takvim

AÄŸu

Eylül2011

Eki

P

S

Ç

P

C

C

P

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da