DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Sıkılınca ne yaparım: bölüm 1
10 Aralık 2006 Pazar, 23:34

Ne zamandır windows'um tekleyip duruyor, takip ettiyseniz okumuşunuzdur nasıl saçmaladığını. Bu hafta içinde sygate firewall'ı tamamen kaybettim. Her türlü virus vb araması sonuçsuz kaldı, bırakın o ünlü safe-mod'u bartpe ile bile aradım birşey yok gözüküyor. Ben de neticede damardan daldım.
Şimdi sygate sürücü seviyesinde ve kendini servis olarak yazan birşey. O yüzden
tamamen kaldırmak için regedit'ten ilgil sürücüsünü silmek lazım. Gel gör ki regedit safe-mod dahil bu anahtarı değiştirtmiyor. Harhalde servisini kaldıramadı diye ilgili .msc yi açayım dedim ki ne göreyim, microsoft management console, yani ünlü yönetimsel araçlar'ı değiştirmekte kullanılan anlamsız xml aracı belirsiz bir tarihte kafayı yemiş, hiç bir şeyi açmıyor. MS in sitesinde oldukça aptalca "offline files'ı açın" önerisi dışında birşey yok. Acep dosyalar mı kafayı yedi diye şöyle bir sfc /scanonce çektim, kasıldı kasıldı birşey olmadı. Sonuçta Dr. google dan bulduğum bir yöntemle ulaşabiliyorum ancak .msc lere, mmc.exe yi açıp kontrol bileşeni ekleyerek.

Yanlız şöyle birşey dikkatimi çekti, kullanıcı ve hesap grupları ksımının altında kullanıcılar yerine users yazıyor, groups demiyor ama, "gruplar" denmiş direk Türkçe olarak. Acaba bir güncelleme sırasında lokalizasyon karışıklığı mı yaptı MS, yoksa hep mi böyleydi? malum .msc lerin doğru okunması için system32 ye erişim hakkının tam olması gerekiyor, bu noktada karışıklık çıkmış olabilir. Bir ara gözü karartıp interneti kesip herkese hak vererek denemek lazım. veya %APPDATA% mım içine dosyaları mı kopyalasam?

Neyse sygate kaldı öyle, ne kalkıyor ne kuruluyor. Servisi de yokmuş zaten, regedit'in silemem yakınması ondan değilmiş. Yavaş yavaş hafta içinde halletmeye çalışacağız artık.

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Oyuncak
15 Aralık 2006 Cuma, 22:46



U 238


Bir zamanlar neler satıyorlarmış oyuncak olarak, çocuğun tekine uranyum verdiğinizi düşünsenize. Bir de dikkatimi çekti, "Zararsız, ionize etmeyen
çok düşük alfa ışımaları ile güvenli eğlence" yazmışlar kapakta, ilgili yazıda da bu "zarasız" radyasyonun tıbbi etkileri geçiyor, tabi tahmin edebileceğiniz gibi pek hoş değiller, işin kötüsü, aynı lafla 307 labında çatır çatır oynadık biz bunlarla, fotokopi ofisinde pırıl pırıl alfa ışıyan kurşunlar kullanıldı kağıt ağırlığı olarak. Allahtan Türk'e bişi olmaz.

Bu arada, acep şimdiki oyuncaklardan kaçı bu şekil içlerini ürpertecek milletin bir on yıl kadar sonra, dalga geçmeyin, kurşun bazlı boya ile kaplanmış diş kaşıma oyuncaklarını unutmadık.

son not: içinde yeralan çizgiromana Manhattan projesi direktörü General Leslie Groves yardım etmiş.

[Fizik] | Gönderen: obm |  Yorumlar (1)

Takvim

Kas

Aralık2006

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da