DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Ve de...
26 Mart 2010 Cuma, 23:10

Rüyalar ve karşımdaki sararmış ekran arasında gidip geliyorum. Ä°ki satır yazı, biraz okuma, evreni geçtik buradaki varlığımın kayda deÄŸersizliÄŸi, ama daha bir an geçmeden tam da aksine burada oluÅŸumun herÅŸeyin sebebi olduÄŸu gerçeÄŸi, ve minik ben merkezli evrenim, sadece içinde benden kalmamış, formüller, iletiÅŸimsizliÄŸim, ah, nasıl çabalasam da her ÅŸekilde iletiÅŸimsizliÄŸim.  Niye bu kadar zor? Niye bu kadar kolayken bu kadar zor? Anlayamadığım ne?

Farkındayım ki ÅŸu andaki durumum buraya geldiÄŸimden beri aÄŸzımdan çıkan her kelimenin, yaptığım her seçimin sonucu. Bu farkındalıktan kaçamıyorum. Hem belki de ÅŸans ve rastlantı denilen ÅŸey yaÅŸamda çok enderdir, karmaşıklığa çoÄŸu zaman yanılıp rastlantı diyoruzdur. Hatta belki de ilk doÄŸdumda yaptığım ilk seçimin sonucunu yaşıyorumdur ÅŸu anda. Eeeh. Kader denilen kavram beni hiç bir zaman sarmadı. YaÅŸamın deterministik olduÄŸunu savunmak  = 'ben deÄŸil miki yaptı' (uçurtmayı vurmasınlar)

Ya Peki sonuç ne? Bir sonuç var mı? Sadece daha çok seçim, ve bazı gözlemler. Buradan da kurtulduysak elbet bir şeyler öğrenmişimdir. Ne öğrendim peki? Madde 1 :.... Ya çok uykum var, bana öyle karışık şeyler sormayın.

Olgun insanın en önemli yeteneği aksetme yeteneğidir diye birşey okumuştum. Tam olarak ondan yok bende işte. Varsa bile gördüğüm şey pek hoşuma gitmiyor demek ki, anında kanal değiştiriyorum.

Ya, ne olacak peki? Bir ÅŸey olacaksa nasıl davranacağım? Ne yapmam gerekiyor? Sanki ne yapmam gerektiÄŸini  ÅŸimdiye kadar bana söyleyen oldu, kafama göre birÅŸeyler yaptım iÅŸte, ama doÄŸru ama yanlış. Minik platonik hipokrat ben gösteriyor ki ikinci ama daha büyük olmuÅŸ. En azından tam da bu yüzden bana birÅŸey yaptırmak kolaydı(r).
Hamiş: İki üç haftaya Türkiye'deyim Ağustos'dan sonra da Belçika'dayım. Ocak ayından sonra ise, oooo, daha o kadarını planlamadım.

[Düşünce/Yorum] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Takvim

Åžub

Mart2010

Nis

P

S

Ç

P

C

C

P

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da