DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Endonezya'dan bir prenses, ve çantasında bir bardak şarap
19 Mayıs 2010 Çarşamba, 12:26

Bugün Endonezya'dan bir prenses ile tanıştım.

Endonezya'yı cumhuriyet olarak biliyordum ama... Neyse artık eskisi kadar şaşırmıyorum böyle yanılgılarıma. Wikipedia da dahil ansiklopedik bilgilerin tamamının günlük hayatta tek kullanımının çok bilmişlik olduğuna karar verdim. Bu da görüşümü destekleyen bir kanıt daha.

Kendisi adadaki sayısız etnik grupların, monarÅŸik geleneÄŸini nispeten daha çok koruyanların birleÅŸmesi sonucu oluÅŸan büyükçe bir üst grubunun, hatırı sayılır bir kantonun prensesiymiÅŸ. Karışık bir ülke, karışık bir cümle. Özetle 250 milyon insana ulaÅŸmış bir adalar topluluÄŸundan bahsettiÄŸimize göre büyük ihtimalle en az birkaç avrupa ülkesinin barındırdığı kadar insanın prensesi. (Hindistandaki müslüman azınlığın Türkiye nüfusunun iki katı olduÄŸunu öğrendiÄŸimden beri bu konularda daha dikkatliyim). MesleÄŸi: Biyolog. Modern dünya prensesleri böyle, her birinin iÅŸi var. Temel bilimlerde çalışan bir prenses ilk defa görüyorum gerçi.  Avrupalı prensesler galiba daha çok insanı yardım projelerine veya modaya yöneliyorlar.

ÇeÅŸitli deneylerinde senkrotron kullanması gerekiyormuÅŸ. GelmiÅŸken biraz da kolabrasyon ayarlarım belki diye buraya gelmiÅŸ, aynı merkezde çalışan endonezyalı arkadaşımla tanışmışlar, o da ona ÅŸehri gezdiriyor. Acaba arkadaşım da o monarÅŸik gruba mı dahildi, hiç sormadım, ama pek sanmıyorum. Ä°lly kahve'de buluÅŸtuk, bizi de tanıştırdı. 

Önceden telefonda söylemişti sizi bir prensesle tanıştıracağım diye, itiraf etmem gerekirse bu da bende karışık beklentilere yol açtı. Disney sağolsun, prenses diyince kafamda bolca dantelli giysiler, cüceler ve bilimum fantastik yaratıklar geliyor. Florensa'da, restoranda, ucundan tanıştırıldığım prens ve prensesis pek de faydası olmadı bu şartlanmaya (He-Man ve She-Ra diyelim kendilerine).

Bu gün ise prensesimiz 35-40 lı yaşlarında, sade giyimli, görünüş itibariyle tipik bir Türk ev hanımdan çok da ayıramayacağınız birisi. ilginç ve cana yakın bir konuşma tarzı var. Kendisiyle ilgili bir tahmin yürütecek olsam herhalde "bir prenses biyolog" aklımın ucundan bile geçmezdi.

Peki böyle bir kiÅŸiyle nasıl konuÅŸulur? Hiç bir fikrim yok. Baktım kendisi rahat davranıyor, ben de çok kasıntı bir konuÅŸma ÅŸekli seçmedim. Ä°ngilizce'de zor oluyor zaten.  Kendini diplomatik taşıdığı her halinden belli, ama karşı taraftan bunu beklemediÄŸi de belli. Bu bence iyi birÅŸey, çoÄŸu Parisliyle iyi anlaÅŸamamın sebebi bu ikincisi oluyor.

Benim de bir arkadaşım beni Trieste'de ziyaret ediyordu, ertesi gün grup olarak Nanut'ta toplandık. Nanut küçük bir yer, ve kalabalık grubumuzu sığdırmak biraz zor oldu. Akabinde de öyle "gurme" bir mekan için biraz fazla sesliydik korkarım. Gerçi masada hepi topu bir İtalyanımız var ama Ferzan Özpetek vari bir İtalyan yemeği ortamı içerisindeyiz.

Birden sesler kesildi, hiç beklenmeyecek bir şey, ev arkadaşım bir koca bardak şarabı prensesimizin çantasının içine boca etmiş. Elinde şarap kadehi prensesle bakışıyorlar. Küçük ve büyük ihtimalle oldukça pahalı çantanın dikişlerinden yavaş yavaş şarap sızmakta.

Tam bir durum komedisi sahnesi gerçekleÅŸmiÅŸ, hem de en sulusundan: Sallanan bardağı kurtarmaya çalışırken prensesin çantasına kadar taşımış.  Sahnemi çalmış anlayacağınız, bu tür olaylar genelde benim başımın altından
çıkar.

Hemen peçetelere sarıldılar, prenses çantayı boşaltıp içindekilerden kurtarabildiğini kurtarmaya çalışıyor.

Bir noktada olayın ve hallerinin komikliÄŸini farkettiler, baÅŸta prenses herkes gülmeye baÅŸladı. 

Birkaç gün sonra, prenses ÅŸehirden ayrılırken bana "Çantam hala ÅŸarap kokuyor biliyor musun?" dedi, "Arkadaşından  bana bir çanta almasını isteyeceÄŸim herhalde". Ama bunu gülerek söylediÄŸinden ÅŸaka yapıyor herhalde diye yorumladım, aptal bir ÅŸakayla cevap verdim.

Umarım savaş falan açmaya kalkmaz...

:)
 

[gezi] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Takvim

Nis

Mayıs2010

Haz

P

S

Ç

P

C

C

P

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da