Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Evrim, Zeka ve DiÄŸer Sorunlar.
1 Åžubat 2007 PerÅŸembe, 20:06

Bütün sorunların kaynağını buldum, daha doğrusu bir arkadaş buldu, ben de ondan çalıyorum: Evrim homo erectus'ta durmalıydı. O zaman ne çevre kirliliği, ne küresel ısınma, ne angst, ne kuantum, hiçbir sorunumuz olmazdı. Ne dert varsa başımıza zeka açtı.

[Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (4)

Yorumlar

Kesinlikle..   [Emre Sururi, 1 Åžubat 2007 PerÅŸembe, 22:07]

Çok doğru, katılmamak elde değil, yalnız asıl suçlu evrim geçirip zekayı kabullenenler olsa da, o zamanlar "biz homo erectus kalacağız!" diye ısrar eden bir kesim olmasaydı, sorunların çözülmesi için yine de biraz umut ışığı olabilirdi. Sorun heterojenlikte. O amcalarla olmuyor bir arada bir türlü. Biz onları yok edemeyeceğimize göre (şahsi ilkelerime aykırı) onlar bizi eninde sonunda yok edecekler. O zaman da çevre kirliliği, küresel ısınma konusunda bir şey diyemem ama ne angst ne de kuantum kalacak, ondan eminim. Yorgan gidecek, kavga bitecek..

Geri dönmek...   [Turan, 1 Åžubat 2007 PerÅŸembe, 22:18]

Bir de entel çevresinde geri dönme heveslileri var. Ben de onlara kılım. Yani tamam belli temellerde geri dönmeyi istebiliriz erectus'a, hatta bence zaten hala sapiens de olamadık ama medeniyetin her unsurunu sapına kadar sömürüp ondan sonra da karizma olsun diye doğaya dönmekten bahsetmek ayıp yahu ayıp!!!

(Bugünü içimizdeki entel öfkeyi dökme günü ilan ediyorum.)

ÇeliÅŸki.   [Turan, 1 Åžubat 2007 PerÅŸembe, 22:42]

Bu arada bu yazdığım yorum ile yazının içeriğinin çelişmesinden nedense hiç rahatsız olmadım. Alıştım galiba...

hmm...   [-, 5 Åžubat 2007 Pazartesi, 04:19]

Şu anda kaynakçam yanımda olmadığından tam bakamıyorum, dolayısı ile yazdıklarım hafızamın süzgeçinden bayağı bir geçmiş olacak ama Otostopçunun galaksi rehberinden, özellikle de BBC dizi kısmından şöyle bir sahne kalmış aklımda:
Bazı insanlar yaşamlarının gidişatından ve dünyanın halinden o kadar hoşnutsuzlardır ki ister istemez (insanlığının) nerede hata yaptığını düşünmeye başlarlar. Yeterli entellektüel tartışma ve yapıcı bilgi paylaşımı sonucu (ki çoğu bir barda ve hemen sonrasında gerçekleşir) sorunun kaynağının evrimin ta kendisi olduğu anlamak çok da uzun sürmez, dolayısı ile modern toplumuzda insanlığın ağaçlardan hiç inmemiş olması gerektiğini savunan (hallice) bir topluluk oluşmuştur (limuzininden londra central parktaki ağaçlara özlemle bakan bir adam, arka planda tarzan bağırışı). Ve hatta bu grubun içinden daha radikal bazıları daha ilk başta denizden çıkmanın bile büyük bir hata olduğunu savunmaktadırlar (demin limuzinde gördüğümüz amca, belli ki kafayı yemiş, ama suratında dev bir gülümseme ile çırılçıplak okyanusun dev dalgalarına doğru koşar)...

gerisini de okuyun.

Demek ki neymiÅŸ,
1)Otostopçunun galaksi rehberini okumadan çeşitli konularda tartışma açmak karşınızdaki (benim gibi) kişilerin neden gülmekten yere yapıştığını anlamanızı zorlaştırabilir.
2)İkinci aşamaya geçmediğiniz sürece, habitatınızdaki kişi başına düşen ağaç sayısını da göz önünde bulundurarak, sizin için endişelenmiyorum.

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2007

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat