Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Kahvemin ÅŸekeri
19 Kasım 2009 Perşembe, 02:52

   Son zamanlarda irademi en çok zorlayan ÅŸey kahveme ÅŸeker koymamak. Her sabah ÅŸeker kavanozuna (ya da dışardan alıyorsam mini mini kağıt ÅŸeker poÅŸetlerine ya da sıvı halde bir ÅŸey akıtan o acayip makineye) iki üç saniye bakıyorum; o arada beynimde fırtınalar kopuyor, nefsim çırpınıyor. Sonra ÅŸeker koyuyor ya da koymuyorum, hayat devam ediyor. Ama ne kadar triÅŸkadan bir hayat kurmuÅŸum kendime yahu; bir aksiyon olmamasını anlarım ama aksiyonun teorisi bile yok üzerinde düşünüp irademi sınayacak.

   Bu arada galiba hayatımda ilk defa az önce triÅŸka yazdım. Acaba doÄŸrusu tiriÅŸka ya da trışka mı? Sözlükte olur mu? Çok egzantirik durdu yazınca.

[Genel/Geyik] [Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (2)

Yorumlar

BaÅŸlıksız   [Bengü, 19 Kasım 2009 PerÅŸembe, 09:58]

Ben de iki sene önce çayın tadını alayım diye şeker atmayı bıraktım. Etrafta kimse (Emre) atmıyordu, ben de şekerliği taşımaya üşeniyordum. Tadını alacağım derken, zaten çok düşkün olmadığım çaydan iyice soğudum. Şimdi (babamın evinde) azar azar eklemeye başladım, fena değilmiş. İş durumundan içiyorum ben, her gittiğimiz şubede dayıyorlar burnumuza bankanın resmi içeceği olarak. Bir içme, iki içme; sonunda sevmiyorum, istemiyorum deyip iki saat laf anlatacağıma (çay sevmemek pek inanılası bir şey değil ya Türkiye'de [böyle de kültür karşılaştırması yaparım, Avrupa görmüş kadınım ne de olsa])iki hüpletiyorum, bari tatlı geçsin boğazımdan.

Bu da günün merakı:
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF05A79F75456518CA&Kelime=tırışka

Çay   [Turan, 22 Kasım 2009 Pazar, 17:34]

Evet ya o çay bağımlılığımız nasıl birşeydir öyle; Türkiye'ye gelen (giden) tanıdığım gavurlar "Aaa biz sizin milli içeceğiniz Türk kahvesidir zannediyorduk ama her yerde çay ikram ettiler bizeeee..." diye şaşırıyorlar. Bir de çaydanlığı ilginç bir icat olarak görmeleri var ki ayrı konu, girmeyelim.

"Bari tatlı geçsin boğazımdan" güzel bir düşünce ama bir küp şekerde ~15 kalori varmış, ikisi 30, günde beş bardakta 150...azmış aslında ya, ben "her tarafımız yağ olacak, öleceğiz kalp krizinden..." gibi bir dehşet senaryosu yazmak istemiştim ama hakkaten de öyle abartı bir şey değilmiş. İçin için hakkaten bari tatlı geçsin boğazımızdan.

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

2009

Ara

P

S

Ç

P

C

C

P

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat