Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Missing.
26 Åžubat 2007 Pazartesi, 13:11

Missing.




1) Şarkı Evanescence'in. İsmi 'Missing'. Daha önce de bir ya da iki kere lafı geçti bu blogda. İki değişik sürümü var bulabileceğiniz, biri biraz daha yavaş ve de diğer sürümünde olan birkaç mısrayı içermiyor.

2) Resim 2005'in Mayısından kalma. Vay bea; üzerinden nerdeyse iki yıl geçmiş. Yine 2005'in Eylülünde de yeni bilgisayarıma geçtiğimden beri de Windows arkaplan resmim kendisi.

3) O zamanlaaaar, şarkı sözlerini kağıda yazdırıp okuduğum, bilmediğim kelimeleri çıkardığım; bunlarla işim bitince de müsvedde olarak kullandığım zamanlardı. (Kağıdın arkasını doldurmuş olsam gerek ki ön tarafa geçmişim.) (Yani hakkaten de çalışmıştım o kağıdın üzerinde; resim çekmek için öyle ayarlamadım.)

4) O zamanlaaaar, 508 dersinde Björken & Drell'den relativistik kuantum mekaniği çalıştığım zamanlardı. O yüzden Pauli Spin Matrisleri ile doldurmuşum kağıdı. Sol üstte de kitap görünüyor zaten. (İlk sayfalardan biri olsa gerek.)

5) Gerçi o zamanlaaaar bile "that unimportant, so insignificant" hissetmiyordum ama yine de değişiktim galiba; kızın birine göndermemek için mektuplar falan yazardım. Hakkaten de birşeyler eksikmiş demek ki de neyse...

6) O zamanlaaaar, Goethe Enstitüsünde Almanca öğrendiğim zamanlardı. Sağ tarafta silikleşmiş de olsalar (belki çözünürlüğü düşürünce hiç görünmezler) masaya yazdığım Almanca zamir çekimlerim var. (Nominativ, Akkusativ, Dativ.)

7) Gene o zamanlaaaar, matrislerle aramın kötü olduğu zamanlardı; sol tarafta 'transpose'la alakalı birşeyler var.

8) O zamanlaaaar, Evanescence'e bayağı sarmışım galiba; yine masada "Lost.." diye başlayan dize de onların 'Away From Me' şarkısından.

9) Yukarıdaki o siyah kalem çok adiydi ama bayağı idare etti; en son buraya (mastıra) da getirdim galiba da kaybettim sanırım.

10) Siemens A 52 telefonum yeniydi o zamanlaaaar. İlk telefonum Mitsubişi Triyum -ki aldığımda piyasadaki en ucuz telefondu- bozulunca gene piyasadaki en ucuz telefon olduğu için bunu almıştım. Birkaç ay önce bu da bozuldu; ama bu sefer geleneğimi bozup piyasadaki en ucuz 2. ya da 3. telefon olan bir Motorola aldım.

11) Son olarak, o zamanlaaaardan beri cep telefonlarımın açılış notu hep "Birşeyler eksik!!!" olmuştur. Yani hakkaten severim ben bu şarkıyı.

[Hayat/Sürünme Tecrübeleri] [Sanat/Manat/Edebiyat] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (3)

Yorumlar

They are taking the hobbits to Isengard   [Yüzüklerin Beyefendisi, 27 Åžubat 2007 Salı, 23:02]

Bir de Turan Beyefendi;

Tepelerde, yukarlarda "(CREATIO)EX NIHILIO " yazıyor; dikkatli gözlerden kaçmamalı...

Aaaaa...   [Turan, 27 Åžubat 2007 Salı, 23:07]

Aaaaa, hakkaten ya...onun tekerlemesi vardı, "Ex nihilio nihil fit" mi ne diye başlayan. Bir aralar da ne alakaysa internette bir iki forumda isim olarak Creatio kullanmıştım...öyle...

O zamanlar...   [Kutay, 28 Åžubat 2007 ÇarÅŸamba, 22:30]

Zira o zamanlara yakından tanık olan birisi olarak yorum yazmak istedim :))

1) Missing gerçekten çok güzel bir şarkı. O iki versiyonlarından sadece biri güzel diğeri ise değil. Yanlış hatırlamıyorsam Turan'ı Missing'le tanıştıran ben olmuştum. Fakat Evanescence şarkılarında onun bilgi dağarcığı beni kat be kat geçer.

2) Turan'ın eski bilgisayarıyla tanışmam maalesef o İstanbul'a gittikten sonra oldu. Benim için büyük bir efsaneydi o bilgisayar, hala 98 çalıştıran, winamp 2.0 kullanılan ve biz almanca tayfasının çekilen resimlerinin ilk durağı. İkinci ve arkaplanı bu resim olan bilgisayarını ise hiç görmedim :))

3) Bu müsveddeler gerçekten de Almanca'ya getirilecek kadar çoktu ben bir iki tanesini hatırlıyorum. Sanırsam Turan'ın kelime kartlarıyla default olarak geliyorlardı :)) Kağıdın altındaki masa ise gerçekten formüller ve bilimum yazılarla doludur ve Turan silmenize izin vermez (denemeyin çok kızıyor)

4) Bu konu hakkında bir bilgim yok maalesef

5) Ben o zamana kadar tanışmadığım melankoli kelimesini Turan'la öğrendim :)) Şaka bir yana gerçekten de ailemizin fizikçisi bu konularda baya bir deneyimli...

6) O zamanlar Turan'la birlikte Almanca öğrendiğimiz zamanlardı. Biz her Almanca dersinde çok eğlenirdik fakat Turan bir köşede sandalyesini duvara çevirip missing missing diye mırıldanırdı... Açıkçası Turan'ın almancasının bu kadar iyi olmasının sebebi belki de bu ilginç çalışma araç ve gereçleri olabilir. Gıpta ettiğimiz dehasının yanında çalışma yöntemleri ile de takdirimizi kazanmıştı kendisi.

7) Bu konuda da bilgim yok.

8) Gerçekten de öyle. Rafael'e bindiğimizde Turan otomatikman önce emniyet kemerini takar sonra da mp3 çalarlı oto radyosunda evanescence şarkılarını çalmaya başlardı. Bu şekilde ben de bir iki bilmediğim şarkılarını öğrenmiştim.

9) Bu konuda hiç bilgim yok

10) Turan'ın ilk telefonunu görmedim fakat A52'si ile baya bir tanışıklığım war. Zira telefon rehberinde biz Turan'ı tanıyanlar olarak isim, soy isim (hatta benim gibi göbek adınız warsa o dahil) şeklinde kaydedilmiş durumda idik. Zavallı A52'nin kısıtlı kapasitesi yüzünden ismi benim gibi uzun olanlar komik kısaltmalara maruz kalabiliyorduk. Bunun yanısıra Turan'ın mesaj kutusunda yıllar önce attığınız mesajlara rastlamanız mümkündü. Yeni telefonu ise gerçekten eskisine çok benziyor. Aynı harika kategorileme sistemi kullanılmakta fakat msj'ları aktaramamış sanırım onları göremedim (ya da okuyorum diye gelmeden siliyor...)

11) Evet bu da gerçekten doğru. Hatta ben Turan'ı sinir etmek için açılış notunu değiştirip saçma sapan şeyler yazdığımda sol akciğerimin üst köşesine sert bir yumruk yerdim. Çok acı çektik biz Almanca zamanı çoook...

Bu arada benim açılış notum ise real luck...

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2007

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat