Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Domates, biber, bir de patlıcan
11 Temmuz 2008 Cuma, 18:07

Bahsi geçen şarkının rahmetlinin Japonya'da konserde söylediği versiyonu çalıyordu az önce, "Tomato, pina, natsu natsu" diye de; deriiiin düşüncelere gark oldum. Sokak satıcısı kaldı mı bizim oralarda falan derken bu şarkı çıktığında Ankara'da ana caddelerde bile el arabası ile sebze meyve satanların olduğu aklıma geldi, "Ne zamandı onlar?" derken kasedin 89 ya da 90 çıkışlı olduğunu falan hatırladım. Sonra kasedi aldığımız gün, 50.000 Lira olduğu (burda yanılıyor olabilirim elbette), sonra ne bileyim o zamanlar sakızın 50 Lira olduğu, 100 Liraya çıkınca üzüldüğüm falan geldi aklıma. Sonra takvime baktım, yıl 2008; bu saydıklarımın üzerinden nerdeyse 20 yıl geçmiş...

...sonra naciz bünyemin insan ömrünü hala 10 bilemedin 15 sene olarak gördüğü, 20'sini geçen insanların ihtiyar sayıldığı geçti aklımdan...

...zaten sırt ağrım da var azizim; bizden de geçti artık...

Not: Yahu Google'da biraz aradım da, Haluk Levent'in 'Bir Gece Vakti'nin üzerinden 13 yıl, 'Yine Ayrılık'ının üstünden bile 10 yıl geçmiş. Yuh ki ne yuh, haaaakkaten de çocukluğumun şarkıları olmuş bunlar ya.

[Hayat/Sürünme Tecrübeleri] [Sanat/Manat/Edebiyat] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (3)

The Lathe of Heaven
29 Temmuz 2008 Salı, 06:07

He stood and endured reality...

Türkçeleştirirsek "Tanrı'nın Torna Tezgahı" gibi birşeyler oluyor galiba. Le Guin'in kitabı, az önce (5 dakika falan oldu) bitirdim. Listenin tepesine koymam ama yine de güzel kitaptı. Rüyaları gerçek olan bir adamı anlatıyor. Mecazi anlamda değil; elemanın gördüğü rüyalar gerçek oluyor hakkaten. Sonra güç manyağı bir psikiyatrist adamı hipnotize ederek rüyalarını yönlendiriyor böylece gerçekliği istediği yönde değiştirebiliyor. Hani bir fıkra vardır ya, tamamı blog için fazla belden aşağı ama bir bölümünde adam lambadan çıkan cinden karısının yüzünü bir daha görmemeyi diler, cin de çözüm olarak adamı kör eder. İşte buna benzer bir iki olay sonunda işler iyiden iyiye sarpa sarıyor, vs. Bir yandan da "Rüya mıyız gerçek mi? Ne farkeder hemşerim?" geyiklerini belki de 100.000. kere yapıyor. Hakkını yemeyelim gerçi, bayağı eski kitap ((c) 1971).

Hakkaten yahu; bu "Abicim bu dünya var ya bu dünya, yok bu dünya aslında, Matrix bu..." geyikleri acaba hep mi bu kadar popülerdi, Descartes da mı kahvede falan bu muhabbetleri çeviriyordu, yoksa Matrix'tir filan Hollywood mu biz genç kuşağa sevdirdi bunları?

Neyse, ben şimdilik biraz uyumayı planlıyorum (Bloğun saati pek işe yaramıyor galiba, burda saat 23:18). Yarın kalkar bu bilinmezliklerle dolu gerçekliğe dayanmaya çalışmaya devam ederim. Esen kalın.

[Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri] [Sanat/Manat/Edebiyat] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (3)

Takvim

Haz

Temmuz2008

AÄŸu

P

S

Ç

P

C

C

P

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat