Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Göz.
19 Eylül 2006 Salı, 18:08

Bilmeyenler için söylüyorum, bendeniz henüz kör derecesinde olmasam da gözlüksüz sokakta kolay kolay dolaşamayacak kadar miyopum. İleri derecede miyop olan insanlarda, gözdeki deformasyona bağlı olarak retinada (gözün algılayıcı hücreleri barındıran arkadaki tabakası) zarar oluşması mümkün ve muhtemeldir derler, ben de inanırım. Haliyle de düzenli olarak kontrollerime gidiyordum ama 'o gün'ün geleceğine pek ihtimal vermiyordum.

Dünkü kontrolümde doktorum uzak okuma becerimi test ettikten sonra gözüme o soğan doğramaktan çok daha fazla acı veren damlayı damlattı ki göz bebeklerim kafam kadar büyüsün ve de göz diplerimi rahatça inceleyebilsin. Bilenler bilir, "Güneş'e çıplak gözle bakmayın gözünüzden alevler çıkar!" diyen o göz doktorları retina kontrollerinde gözünüze parlak mı parlak bir ışık tutarak bakarlar. Bundan amaçları hakkaten daha iyi inceleme yapmak mı yoksa normale dönene kadar etrafa gözlerini kırpıştırarak komik komik bakan hastalarla dalga geçmek midir bilmiyorum. Neyse. Pek sevgili doktorum geçen kontrolde de birkaç oluşum farkettiği sağ gözümde bu sefer bir 'at nalı' buldu. Müdahale edildiği takdirde kesinlikle tehlikeli bir şey değilmiş. Müdahale dediğimiz de lazeeeeeeeeer... Yani şu Uzay 1999'da ya da Uzay Yolunda (gerçi orda adı fazer'di) uzaylıları buharlaştırmak için kullandıkları şey. Makus talihime boyun eğdim; randevu falan da gerekli değilmiş, 15 dakika 'lazer sırası' bekledikten sonra 30 saniyede falan işimi hallettiler. Bu sırada aletten bakan öğrenci bir kızı retinamın güzelliğiyle oldukça etkiledim sanırım. Yalnız lazerin kendisinden midir yoksa o anda birden ilahi nura mı ulaştım bilmiyorum, yeşil ve aşırı parlak bir ışık gördüm - ki bu yüzden olsa gerek, operasyondan sonra 30 saniye kadar sağ gözüm her şeyi mor gördü. Eğlenceliydi, ama denemenizi önermem. Şimdi iyiyim, rahatım (sanki önceden değildim). Bir süre ağır kaldırmamam lazım ama onun dışında hiçbir etkisi yok.

Bu da böyle bir sağlık maceramdı işte. Demem o ki siz siz olun, en azından yılda bir falan gözlerinizi adam gibi kontrol ettirin; hele hele miyopsanız.

Aslında benim aklımda hep azı dişlerimden birinin gayet felsefi macerasını ve de bana öğrettiği derin şeyleri yazmak vardı ama kısmet gözümeymiş...

Not: Bu arada elbette önemli bir şey bu operasyon sırasında kafanızı - gözünüzü oynatmamanız. Ben bunu bir kere yaptım. Bir şey olmadı gerçi ama "Sarı noktayı yakmadım, değil mi?" diye espri yapmaya çalıştığım doktorum "Heh heh heh," diye güldükten sonra "hiç komik değil." diyerek beni acayip bozdu.

[Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (2)

Yorumlar

GeçmiÅŸ olsun   [Emre Sururi, 21 Eylül 2006 PerÅŸembe, 21:35]

Geçmiş olsun Turan, ki okuyunca öğreniyoruz ki, olmuş bile... Neden hazır lazer değmişken takometreyi sıfırlatmadın?

Kelin merhemi.   [Turan, 22 Eylül 2006 Cuma, 10:33]

Efendim şimdi çıkınız, şehrinizde birkaç tane bulunan üniversite hastanelerinden birine gidiniz, göz bölümünü bulunuz. Orada etrafta bolca bulunan gözlüklü doktorlardan en oturaklı duranına yaklaşıp "Doktor ne iş? Kel & Merhem olayı ile ilgili olarak bize modern tıbbın söylemek istediği bir şey var mı?" diye sorunuz...

Şaka bir yana, aslında uzun vadeli sonuçlarından hala çok da emin değiller o yöntemlerin, en iyisi biraz daha beklemek gibi geliyor bana da...

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2006

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat