Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

İçimizdeki Şeytan - 2.
10 Eylül 2006 Pazar, 11:20

Bana mahsus zannederdim ama sanırım her insanda, kendisine sebepsiz yere iyi davrananlara karşı hissedilen bir şüphe, bir paranoya var. "Bu adam/hatun niye böyle yaptı şimdi, ne çıkarı var ki benimle ilgili?" falan diye düşünmeyen varsa aranızda önünde saygıyla eğiliyorum. Benim öyle insanları peşimden sürükleyecek kadar param olmadığı aşikar sanırım. E cinsel yönden de istimara uğrayacak bir tarafım olmadığına göre, şöyle bir bakınca kimsenin bana iyi davranmak için öyle gizli kapaklı bir sebebi olması mümkün görünmüyor. Olsun ama, paranoyaklık değil mi; kıllanıyorum bazen işte... Sabahattin Ali'nin daha önce de bahsi geçen kitabında da var konuyla ilgili birşeyler (gerçi burda adamın en azından kıskanacak bir eşi var olsun, durum yine de benzer). Bakalım kahramanımız kendisine borç veren arkadaşına nasıl teşekkür ediyor.

"Peki... Sen ne yapacaksın? Sana bir şey kalmadı ki... Azizim, bu ne fedakarlık!.. Ben bir insanda bu kadar iyilik bulunabileceğine inanayım mı? Belki başka zaman inanırdım... Fakat bugün... Bugün inanmak mümkün mü? Bir insan diğer bir insana kötülükten başka ne yapabilir? Kimi kandırıyoruz? Bana öyle riyakar gözlerle bakmayın! Masum tavırlar beni deli ediyor. Ben de sizin gibi masum suratlar almasını bilirdim... Ama bu suratın arkasında ne saklı olduğunu da biliyorum. Anlıyor musunuz? İnsan dedikleri mahlukun bütün çirkef taraflarını artık gördüm. Burun buruna nefesini koklayarak gördüm. Hiçbir evliya benim karşımda maskesini muhafaza edemez... Sen Bedri, sana hiçbir fenalık yükleyecek değilim... Olduğumuz gibisin... Fazla bir tarafın yok... Ama karşımda böyle fazilet heykeli gibi durma... Masanın üzerine koyduğun üç yeşil kağıt sana bu kadar cesaret vermesin... Anlıyor musun? Karanlık odalarda baş başa oturduktan sonra bu saf çocuk çehreleri gülünç oluyor. Siz ne dersiniz küçükhanım?.. Bunları pek mi ustaca buluyorsunuz?.."

(...)

Ömer biraz durduktan sonra tekrar bağırmaya başladı:
"Size doğrudan doğruya ve bir vakaya dayanarak hücum etmiyorum. Yalnız insanlara itimadım yok... Hele dostluğa, hele arkadaşlığa... Asla inanmıyorum... Bundan sonra inanamam da..."



NOT 1: "Sana hiçbir fenalık yükleyecek değilim... Olduğumuz gibisin... Fazla bir tarafın yok..." Daha ne diyeyim ben? Adam toptan ümidi kesmiş insanlıktan.
NOT 2: Yok yok, bu kadar kötü değil di mi gerçekten de durumumuz?
NOT 3: Bu yazdıklarımdan sonra siz de kıllanıp bana kötü davranmaya kalkmazsınız di mi?
NOT 4: Günün şarkısı gene Hansi Abi'den gelsin: "There is a demon, an evil mind, inside us. Oh, I know, I know..."

[Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri] [Sanat/Manat/Edebiyat] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

 

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2006

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat