Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Mango: Tadı ve Kızları
25 Eylül 2008 Perşembe, 22:58

Bu sadece benim yaş grubuma ya da Ankara çevresine mi mahsustur bilmiyorum ama gerek benim gerekse yaşıtım arkadaşlarımın yüzünde 'mango' kelimesini duyar duymaz böööyle salakça/safça bir gülümseme belirir. Hayır, tadına bayıldığımızdan değil; arada bir dondurmasına denk gelmişizdir ama hangimizin babasının evinde tropik meyve yeniliyordu ki? (Hakkını verelim gerçi, arada bir hindistan cevizi alıyorduk ama mango satılan tek bir yer bile bilmiyordum ben.) Ama aynı isimdeki giyim mağazası heeeep en güzel kızları model olarak kullanıp bütün şehri posterleriyle donatırdı. Yanlış anlamayın, baldır-bacak hikayesi değil bu; şirin olurdu adamların modelleri, bir de renkli makyajlar falan yaparlardı sanki. Ne bileyim, işte bu yüzden hepimizin mangoya karşı da Mango'ya karşı da bir sempatimiz vardı.

Sonraaaa, malumunuz gavur ellere geldim. (Evet, bunu da gurbet yazısına çevireceğim.) Geçen sene Kaliforniyalı bir ofisdaşım vardı, bana Kaliforniya'nın meyve-sebze konusunda ne kadar şanslı bir eyalet olduğunu anlatmıştı bir gün:

- Ya hede hödö hede hödö, işte her türlü meyveyi sebzeyi çokça yiyebiliyorduk biz orda. Ama Amerika'nın her yerinde böyle değil. Bilmemne eyaletinden bir kadınla tanışmıştım, hayatında hiç mango yememiş.

- Eeee?

- Ya hiç mango yememiş hayatında, inanabiliyor musun? Yani daha mangonun tadını bile bilmiyor!

O aralar burdakilerin yiyip de benim yemediğim o kadar çok lüzumlu lüzumsuz şey vardı ki, mangoyu listeye bile yazmadım. Ancak geçen hafta nasip oldu kendilerini alıp yemek. Yediğim şey olmuş muydu ham mıydı emin değilim; aslında bana ham geldi ama dediğim gibi babamın evinde mango ile büyümediğim için ham derken neyi referans aldığımı ben de bilmiyorum. Sonuçta o kadar da matah bir şey olmadığına karar verdim. Üstelik dişlerimin arasına kaçtı hep.

Hikayeden çıkaracağınız ders: Mango'nun kızları meyvesinden daha güzel.

Gelecek dersin konusu: Hoş bir avokado hikayem var bir de, onu da anlatsam mı? Bir de İstanbul'dayken üç kişi para birleştirip ananasa girmiştik, keserken fotoğraflarımız bile var, onu da koyarım belki.

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (1)

Yorumlar

BaÅŸlıksız   [Duygu A., 22 Kasım 2008 Cumartesi, 23:17]

mangonun kızları meyvesinden daha guzel... diyerek pop-art kültürüne giriş yapmışın ve iki ülkenin meyveyeme-alma gelenek göreneğinden sonuç olarak kızlara varman da ilginç tabi:)

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2008

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat