Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

The Fountain
1 Mayıs 2007 Salı, 22:36

Aranofsky denilen adamın 3. filmini de seyrettim. İsmini bilmeyenler için sayalım: Abimizin ilk filmi Pi, 1998'de çıkmış. Bundan sonra 2000'de Requiem for a Dream (korsan VCD'ci çevirisi ile 'Gökyüzü') gelmişti. Sevgili yönetmenimiz bu 2. filminden sonra sinema izleyicilerinin önemli bir kısmının nefretini kazandı. Filmin adını anınca hala tüyleri diken diken olan arkadaşlarım var. Bu aralar da bir film çektiğini zannediyordum ama çekmiş ve 2006'da bitirmiş bile. The Fountain. Öncekiler kadar ruh hastalığı taşıyan bir film değil ama duygusal yükü ağır diyebiliriz sanırım. Güzel. Çok güzel. 1500, 2000 ve 2500'de geçen üç hikaye var. (Gerçi tarihleri filmin içinde vermedi sanırım.) Seyredin, seyrettirin; yalnız eğer ertesi gün yapmanız gereken önemli birşeyler varsa bu adamın filmlerinden uzak durmanız gerektiğini unutmayın.

IMDB'ye bir bakıverdim; 2008'de 'Black Swan' ve 2009'da 'The Fighter' diye iki filmi daha geliyormuş adamın. Birinin buna dur demesi lazım...

('Black Swan' ismi sakat...gene ne halt yiyecek acaba bu adam?..)

[Genel/Geyik] [Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi] [Sanat/Manat/Edebiyat] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (1)

Yorumlar

la fonten   [Emre Sururi, 10 Haziran 2008 Salı, 00:30]

Ya Turan, geçen gün seyrettim ve dahi bir kez daha anladım ki bizden hakikaten geçmiş artık. Bunu anladım zira filmden hiçbir şey anlamadım. Yani anladım ama eminim ki anlamam beklenen şey / ya da yönetmenin anlamamızı ümit ettiği şey o değildi.

Bir tek olumlu şey olarak şunu söylemek isterim ki: Filmin bana düşündürdüğü bir fikir olarak: Eco'nun Gülün Adı'nı okurken nasıl aslında bu zamanın sembolleriyle dolu olduğunu görüp bu zamanı okuduğumuzu bilerek hesapta o zamanda geçen bir hikayeyi okuyor isek, aynısını bu zamanda niye yapamayacağımızı düşünüyoruz? Velev ki (bak bak bak! kelimeye bak breh!) tam da ortaçağ'da Gülün Adı yayınlanmış olsun ve dahi nasıl ki filmde 15. yüzyıl hikayesi aslında bu zamanın yansımasıysa, aslında bu zamandaki hikaye de tam da o astronotun yansıması olsun. Gerçek zaman astronotun zamanı olsun, bu hikayelerin bütünü astronotun zamanında yazılmış olsun, öncesi olmasın. (Teşekkür ederim, çekilebilirsiniz.)

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2007

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat