Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Askerlik
17 Eylül 2008 Çarşamba, 05:33

Bir erkeğin ömrünün ne kadar askerlik ile geçer? Vatandaşı olduğu ülke top yekün savaş halinde değilse çok fazla olmamalı bu di mi, belki 1 yıl? Yurtdışı deneyimi ve baba parası bunu bir aya kadar indiriyor biliyorsunuz bizim memlekette, gözleriniz benimki kadar ileri derecede miyop ise o bir ayı bile yapmak zorunda kalmıyorsunuz.

Amaaaaaaa bu evrak işlerinden kurtulmak için yeterli mi? Hep beraber cevap verelim: Değiiiiiiiilllll. Eğitim Ataşeliği ve Yozgat Askerlik Şubesi'nin ortak çalışması ile tehir işlerimi hallettim geçen sene. Şimdilik Türkiye Cumhuriyeti Ordusu ile olan hukukum her dönem başında öğrenci belgesi göndermekten ibaret.

Tam rahata erdim diyordum ki Sam Amca'dan mektup geldi bu hafta. Amerikan Ordusunun veritabanına almışlar beni, haberim olsunmuş. Neden hiçbir fikrim yok. Sanırım herkese uygulanan rutin bir şey, zaten yabancıysanız ve başvurmadıysanız bize bildirin diyor ya uğraşmayacağım sanırım. Yeter kardeşim ya bırakın peşimi. Sanki elime tüfek verseniz bir şeye mi yarıycam?

[Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (2)

Yorumlar

BaÅŸlıksız   [Serkan, 20 Eylül 2008 Cumartesi, 02:07]

Ben de 6 aydır kaçakmışım , geçen polisler geldi eve sabah sularında . Sabah baskınıyla alınan "Ergenekon" cuları daha iyi anlıyorum :(

Tabi hallettim sorunu:)

BaÅŸlıksız   [Duygu A., 23 Kasım 2008 Pazar, 01:20]

gizlice herşeyi bilidğin iddiasını taşıyan yazılarına iddianin gecerliliğini sınayacak bilgi kırıntıları yazayım-tabi ki konuya dair. anacım buna fuko siyasi aklın merkezi anatomisi der ve özetler ki sen kendini katlet benim için ama ben de sana uzun bir yaşam vaat edeyim der iktidar, yani şeytana ruhunu satmak gibi yaşamını seni daha iyi yaşatacak iktidara satarsın ya da milliyetçi tabirle "onun için ölürsün" bunu içselleştirdiğin zamanda "kendilik teknikleri" denilen sürece eklemlenerek de itaatkar özneyi oluşturursun...bunun sosyo-politik açılımı budur:)bildin mi:))

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2008

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat