Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Fal.
17 Aralık 2006 Pazar, 23:27

Her türlü fal hakkında bilmeniz gereken ilk şey: Alayı yalandır bunların. Her insanda olan şeylerden mümkün olduğunca muğlak bir şekilde birkaç şey sıkarsanız ve de karşınızdaki zaten size inanmaya meraklıysa iyi bir falcı olmamanız için sizin de önünüzde hiçbir engel yoktur. Kaldı ki fal tarzı bir şeye inanmak çoğumuzun dünya görüşünü ciddi şekilde değiştirmemizi gerektirir. Tamam, insan olduğumuz için tutarsızlık bizim temel 'meziyet'lerimizden biri ama yine de bir yandan bilim-ilim-fen diye bir yerlerini yırtarken bir yandan da oturup kahve falına inanmak bence en nazik ifadesi ile saflıktır.

Ya iyi de tutuyor ya!.. Valla daha adam akıllı ilk defa dün baktırdım ama valla tutuyor ya... Bakalım. Sonuçta teorinin başarılı sayılması için varolanları açıklaması kadar bulunduğu öngörülerinin de deneylerden sağ çıkması lazım. Görücez...

[Genel/Geyik] [Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (3)

Yorumlar

Fal ve Fizik ;))   [Kutay, 17 Aralık 2006 Pazar, 23:39]

Aslında falın da fiziksel bir açıklaması war o da holografik evren teorisine dayanıyor. Siz daha iyi bilirsiniz hologramların en tatlı özelliği bir parçasını bile kullanarak görüntünün tümüne ulaşabilirsiniz. Evrenin de böyle olduğunu düşünüyor bazı kuramcı amcalarımız, yani her bilginin en ufak parçasında kodlanmış durumda olduğunu. Falcı teyzemizin /ya da amcamızın yaptığı iş de buna konsantre olmak. Tabi asıl olay onu nasıl yaptığında. Onu da en kısa zamanda öğreneceğim sizin için hiç merak etmeyin. Araştırmacı sarışından şimdilik bu kadar ;)))

Biz daha iyi biliriz...   [Turan, 18 Aralık 2006 Pazartesi, 11:48]

Eğer biz daha iyi bilirsek sana ne oluyor? Wovon man kann nicht sprechen, darüber muss man schweigen! Ne yazsak "Aslında siz daha iyi bilirsiniz ama bik bik bik..." diyorsun. Cık cık cık... Şaka maka öğrenirsen o işleri bize de anlat. David Bohm'un kitapları vardı böyle holografik evrenle falan ilgili ama nasıl kahve falı bakılır anlatmıyordu amcamız...

hmm..   [-, 18 Aralık 2006 Pazartesi, 15:52]

Öyle demeyin ama, fal çok ciddi bir bilimdir, belki de pratik uygulaması olan tek bilimdir diyebiliriz...

Şaka maka, hakikaten fal denilen şeyin bir tür bilimselliğe dayandığını düşünüyorum, tabi öyle holografik evren falan değilde, bir tür sosyal bilime dayandığına. Bence fal, burç vb. hepsi insana öğüt verme sanatı. Her insan her bir tarafını farklı zannediyor, halbuki çok ortak yönümüz var birbirimizle, en azından çok sık tekrarlanan hatalar, ortak dertler, tasalar, veya sevinçler var. Bu fal denilen bilim de aslında bunları kullanıyor gibi geliyor, halihazırdaki çözümleri keşfetmeye yarıyor bazen, yararlı yani iyisi. Kötüsü ise insanı saçmasapan bir kaderciliğe va aptallığa itiyor... Devam ederim belki sonra, pilim bitioyr.

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

2006

Ara

P

S

Ç

P

C

C

P

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat