Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Gürsey Enstitüsü.
8 Eylül 2006 Cuma, 23:33

Feza Gürsey Enstitüsü diye bir yer var. Çengelköy - Kandilli gibi biryerlerde. Sadece teorik fizik üzerine toplanılan, konuşulan, çalışılan bir yer. Ben de çalıştay ayağına bir haftadır oralarda takılıyorum. Ayak mayak diyorum ama hakkaten çalıştırıyor adamlar; içimiz dışımız kuantum oldu gene. Ama yine de iyi. Kayda değer diğer noktalara gelince:

* Yandaki komşunun (Kandilli Rasathanesi) bahçesinden elma çalıp ya da arka bahçedeki asmalardan üzüm alıp yemek mümkün. Kendi kendine kaynak yaratan bilim dedikleri bu olsa gerek. (Diğer komşular olan gecekonduların tavukları da bizim bahçede eşeleniyorlar aslında, birini kesip bahçede çevirmek geçmiyor değil içimden.)

* Ortalama fizik eğitimi seviyesi yüksek lisansın üstünde olan bir grup ne konuşur, ne muhabbet eder diye merak edenler için yazıyorum: farklı bir şey yok. Para nasıl kazanılır (dersane mi açsak özel üniversite mi), bu memleket nasıl kurtulur, vs, vs... Bir de eski okuldaşlarla (aslında tek bir tane var ama) bol bol hoca dedikodusu yapılıyor tabii.

* Taksiciler "Feza Gürsey Enstitüsü" deyince bilmiyorlar ama "Haaaa, hep Erdal İnönü'nün geldiği yer." diye biliyorlar.

* Bu arada Feza Gürsey'in yaptığı işlerinden öneminden bahseden insanlara inanmayın. Adam çok derin şeylerle uğraşmış hakkaten, yani neyle uğraştığını anlayan bir fizikçiye rastlama ihtimaliniz çok yüksek değil aslında. (Son cümlenin meali: Adamın yaptıklarını ben bile anlamıyorum ve ben anlamadığıma göre kimse anlamaz. Zaten megalomanım.)

* Enstitünün yatakhanesi koğuş şeklinde, 12 kişi kalıyoruz aynı odada yanlış saymadıysam. Ama ilginçtir evdekinden daha iyi bile uyuyorum.

Unutmadığım bir şey yoksa şimdilik bu kadar. Aslında ilk bir iki günki derslere girer sonra kaçarım diye düşünüyordum ben ama iyi sardı, Marmaris'te ikinci yarısı başlıyor pazartesi günü, ona da katılacağım. "Oooo, Marmaris falan ne iş, tatil yaparsın ne güzel, zaten orda ne çalışması olurmuş?.." diyeniniz olursa şerefsizim döverim.

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

 

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2006

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat