Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Öğrencinin Seyir Defteri
23 Temmuz 2006 Pazar, 14:51

Ders çalışmaya başlayalı 10 dakika oldu. Klasik mekaniğin engin bilinmeyenliklerinde yol alırken, 'klasik' olan bir şeyin 'bilinmeyen' olmasının çelişik olduğunu farkedip, saçma bir giriş cümlesi yazdığıma karar verdim. Peki bu sıkıldığım gerçeğini değiştiriyor mu? Hayır. Peki bu klasik mekanikten anlamadığım gerçeğini değiştiriyor mu? Hayır. Peki bu master derslerini tamamlamış birisinin klasik mekanik çalışması gerekmesinin acı verici olduğu gerçeğini değiştiriyor mu? Hayır.

Kurtulduğuma en sevindiğim ders idi kendisi ama tez yazacaz ayağına yine birşeylerini öğrenmem gerekti. Hımf... Hayat çekilmez, fizik de daha çekilmez yapıyor her şeyi. Ama en azından Goldstein olmasa eminim çiçekler daha renkli, karşı cinsler daha güzel görünebilirdi yüzüme.

(Ehe ehe ehe; siz bakmayın kendimi acındırdığıma. Dersten kaçmak için lafı uzatmam gerekiyor, bunun da başka yolunu bulamadım.)

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (1)

Yorumlar

Ders Çalışmanın Faydaları   [Kutay, 23 Temmuz 2006 Pazar, 19:42]

Ders çalışmanın görünen faydalarının yanında, hiçbir zaman fark edemediğimiz faydaları da wardır ki bunlar ders çalışmaktan kaçınılırken yapılan yan işlerin getirdiği faydalardır. Saymak gerekirse internette takılmak (faydaları; telefon faturası, göz bozukluğu, zaten sürünmekte olan TT yurtdışı omurgasına yüklenerek hızı daha feci hale getirmek), uzun zamandır aramadığımız kişileri aramak (faydaları: telefon faturası, uzun zamandır aramadığımız için küfür yemek, hangi dağda kurt öldü söz öbeğinin farklı ses tonlarındaki tınılarının incelenmesi), yemek yemek (faydaları: yüksek kolesterol, 30 yaşında ilk, 31 yaşında ikinci ve 32. yaşın doğum gününe yetişemeden 3. kalp kriziyle tanışmak, bel bölgesinin etrafında yeni simitler oluşturarak beden yüzölçümünü arttırmak), eski fotoğraflara bakmak (faydaları: kişinin açılan alın bölgesi ve kabaran bel bölgesine bakarak depresyona girmesi, eski sevgilileri görmesi, ilaç alarak intihar etmesi, eczane faturası) vb..

Ders çalışmak gerçekten faydalı birşey, sadece bu blog'un yazarı dahi kardeşimiz farkına varmamış o kadar...

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2006

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat