Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Battlestar Galactica
1 Nisan 2009 Çarşamba, 15:40

Battlestar Galactica bitti. kendisinden bahsederken gözlerimin parlardığı zamanları hatırlıyorumü çok değil en fazla dört sene önce olabilirler di mi dizi dört sezon sürdüğüne göre. Son bölümü izlerken "Öf ya bitse de kurtulsak..." derken buldum kendimi. Sonra da -şu anda burda spoiler vermemek için söylemeyeceğim- bir sürü muhabbete sinir oldum. O zamandan beri de oturmuş düşünüyorum:

1) 4 sezona uzayınca mı sıkıyor diziler?

2) Bu adamlar senaryoyu bozdukça bozdu mu?

3) Çeyrek asrı devirdim diye iyiden iyiye yaşlı ve aksi bir adam oldum da hiçbir şeyi beğenmiyor muyum?

1 değil. 2 doğru galiba. 3'ün de bir etkisi olabilir, yaşlı olmasam da daha kıl bir insana dönüşüyorum yavaş yavaş kesin. Yorum yazarsanız beğenmeyebilirim, haberiniz olsun yani.

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] [Sanat/Manat/Edebiyat] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (4)

Nietzsche
3 Nisan 2009 Cuma, 05:28

Yeni bir kitabına başladım. ("Yeni bir kitap" derken Nietzsche'nin yeni yazdığı değil, benim yeni okuduğum anlamında.) Lisede-üniversitede filan işin içinde biraz da özenti olduğundan sarmıştım rahmetliye, zaten çok kişi de ondan bulaşıyor sanırım. Bağırıp çağırınca her şey çok 'cool' görünür ya insanlara. Daha ilk 5-10 sayfadan anladım ki hakkaten hakiki bir abimizmiş; hakkaten sağlam şeyler düşünmüş/söylemiş. Ve de ben hakkaten özlemişim o (umarım lise yıllarında kalmış olan) 'yanlış gördüğü her şeye inanılmaz bir özgüven (ve hatta küstahlık ile) sinirlenme' halini.

"Umarım" dediğime bakmayın; belki de "maalesef" demeliyim. Dünya çok daha tatlı idi galiba o zamanlar. Şebnem Ferah'ın Geçmişe Yolculuk'una ya da Evanescence'in Field of Innocence'ına bir satır eklemek lazım, "öfkemin arkasında durduğum zamanlara dönmek istiyorum..." diye.

Bir de bloğunda okuduğu kitapları sayıp hava atmaya çalışan adam gibi görünme riskini göze alarak bir tespitte bulunacağım/soru soracağım: Ayn Rand da her şeye/herkese bağırır/çağırır/söver ama Nietzsche'nin yarısı kadar adam yerine koyası gelmiyor di mi insanın onu? Biri yaşlı, bilge ama aksi bir adam gibi dururken öbürü 5 yaşındaki şımarık bir veleti andırıyor sanki.

[Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (3)

Börek
3 Nisan 2009 Cuma, 05:38

İlk defa börek yapmayı denedim dün. Ispanaklı. Ölçüde bir sürü şey şaştı, koca bir 'paket' (ıspanağın paketle satıldığı günlere geldik) ıspanak anca 283 gram çıktı da az geldi, elin Amerikasında yufka diye aldığınız şey ne kadar analarımızınkine benziyor bilinmez, vs, vs...sonunda yenilebilir bir şey çıktı yine de, sevinçliyim. Tarihe fizikle ilgili bir şeyi değil de 'ıspanaklı su böreği'ni icat ederek geçmek varmış kaderimde, varsın olsun. Bir dahakine daha az su/süt/yağ koyacağız demek ki. Zaten elin gavurları anlamadı aradaki farkı...ya da yutkunurken yaşadıkları zorlukları benden saklayacak kadar naziklerdi.

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Karnıbahar
20 Nisan 2009 Pazartesi, 00:35

Karnıbahar aldım. Kendi kendime, kendim yemek için, yanımdaki kimsenin gazına gelerek de değil üstelik. Kolestrol var diye etten uzak durarak başladığım, sonra yağ ve kalori ölçerek devam ettiğim 'sağlıklı beslenme' yolcuğunda son adımım bu oldu. Yazık bana. Memlekete son gittiğimde adam gibi ne kebap ne künefe yedim. Eve kırmızı et nerdeyse sokmuyorum. Öğlen yemeklerini salata ile geçiştirdiğim bile oluyor. Biri beni durdursun, yoksa fazla sağlılıktan başıma bir iş gelecek.

Yahu bir başına yaşayan bir Türk erkeği neden kendine karnıbahar alır?

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (2)

Takvim

Mar

Nisan2009

May

P

S

Ç

P

C

C

P

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat