Çiçek Güncesi / Nergis

Ana Sayfa || giriş

Tweet
16 Haziran 2012 Cumartesi, 23:46

Beni bu Buenos Aires mahvetti.

[Bır bır bır] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (0)

Soru
10 Şubat 2012 Cuma, 16:07

İnsanın kendini tanıması ne kadar sürüyor?

Bir ömür olmasın...

[Bır bır bır] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (2)

Hayırdır İnşallah
4 Şubat 2012 Cumartesi, 01:05

Dün gece ilk İspanyolca rüyamı gördüm! Resmi daire gibi bir yere gitmişim, orada benimle ilgilenmek için bir hanım geliyor yanıma ve bana "Bom dia." diyor. Baskça yetmemiş gibi, bir de Katalanca mıdır nerenin diliyse/lehçesiyse o giriyor rüyama!


Atıp tutacaktım "Bir ülke elli parçaya bölünür de her birinde ayrı dil konuşulur mu?" diye. Şimdi Google'a sordum, Portekizce'ymiş bom dia. Haydaa!

[Bır bır bır] [Bask Elleri] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (2)

Sınır Tanımayan Rüküşler
26 Kasım 2011 Cumartesi, 01:03










Bu sonuncu gerçek olmayabilir, bilmiyorum, photoshop filandır belki. Gerçi yayınlayan kız "Çok pahalı, nasıl alacağım?" diye yazmış ama bir ümit, belki şakadır...

Nike'ın çabası göz yaşartıyor. Dore, pullu eşofmanlarla giyilmiyordur herhalde, etekle mi giyiliyor ki bunlar? Aman, ben ne anlarım...

Asıl, spor ayakkabı piyasasında öyle bir boşluk var ki, nasıl hala farketmediler anlayabilmiş değilim. Yaşlılar için spor ayakkabı! Belli bir yaştan sonra belli ki hiçbir ayakkabıyla rahat etmeyen yaşlı ayaklar spor ayakkabıdan medet umuyorlar. Etrafta kumaş pantolonunu göbeğinin üstünden kemerle sıktırmış, başında yün kasket, elinde baston, ayağında parıl parıl beyaz spor ayakkabılarla gezen bir sürü yaşlı amca, 40 yıllık eteğinin altında koyu renk naylon çorap altında yine parıl parıl beyaz (ya da bazen lame) spor ayakkabısıyla pazar arabasını çekiştiren bir sürü yaşlı teyze var. Eskimiyor tabii, onun için de hep yepyeni görünüyor, iyice göze çarpıyor.

Şöyle sütlü kahve, bej, koyu yeşil, griye çalan lacivert tonlarında, tabanları da beyaz değil de üstüyle aynı renk olan bir koleksiyon çıkarsalar, fena mı olur?

[Bır bır bır] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (3)

Şiddete Hayır!
24 Kasım 2011 Perşembe, 00:54



Bu mor daire her yerde karşıma çıkıyordu: Dükkan vitrinlerinde, elektrik direklerinde, evlerin pencerelerinde hep bu ilan yapışık. İlk geldiğimizde dikkatimi çekmişti, demek ki burada böyle bir sorun var diye düşünmüştüm, gerçekten varmış: Machismo. Macho (maço), hayvanların erkeğine deniyor. Hayvan yani.

Ara ara metroda ilanlar asılıyor konuyla ilgili. Geçen gün posta kutumuzdan bize de bir mor daire çıktı. 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele' günüymüş.

Geçen sene okulda bu konuyla ilgili bir kısa film izlemiştik. Fiziksel şiddet uygulayan (lar arasından şikayet edilip şikayet ciddiye alınıp da suçlu bulunan) erkeklerin 'mahkum edildiği' rehabilitasyon programını anlatıyordu. Her sabah evlerinden görevli tarafından alınıp servisle bir merkeze götürülüyorlar. Orada karşısındakini insan olarak görme, bir şeyin acısını başka şeyden çıkarmama, duygularını insan gibi ifade etme çalışmaları yapıyorlardı.

Darısı Türkiye'nin başına diyeceğim ama önce 'öldürmeyin', sonra 'fiziksel ya da psikolojik şiddet uygulamayın', sonra da 'insan muamelesi yapın' diye aşama aşama bir sürü kampanya lazım. Hatta ilk önce 'pedofilleri hapse değil hastaneye kapatın' başlamalı.

[Bır bır bır] [Bask Elleri] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (4)

Takvim

Aralık2012

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

Bağlantılar

Karalamalar
Epigraf
Baking Fairy
Ece'nin fotoları
Seksen Günde Devri Alem
Her Telden Bir Blog
Sütlü Kahve
Yaşam, Evren ve OBM Hakkında Her Şey

Resim Galerisi

Arama

Arşiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Bır bır bır
Okur Yazar
İş, Güç!
Ece Böcee
Lay lay lay
Yersen
Pusetle Seyahat
Delft'te
Natur
Bask Elleri
Çocukla Seyahat

Sonraki->