DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Ä°talya: kendime notlar 1
30 Temmuz 2007 Pazartesi, 07:10

Uzun süredir buraya birşey yazamadım, vakit olmadı. Bu satırları yazarken ise elimde yaklaşık bir altı saatim var, ve yaratıcılığımın her zerresi ile harcamaya çalışıyorum.

Baştan başlayalım:

Şu anda İstanbul Atatürk Havalimanında, bagaj teslim bankolarının yanında, bulabildiğim en rahat koltukta oturmaktayım.
"Gloria Jean's Cofees" dan internet'e bağlanmış durumdayım, ve az önce ilgili vicdan azabından hayatım en pahalı tarçınlı çayını içtim.
Ve bu beni uyandırmaya yetmedi.
Sabah üçten beri ayaktayım, zaten bir gibi falan yatmıştım, Bodrum'daki bu senelik son akşamımda sahilde balık yedik annemle. Kalamar falan, deniz kenarındaki bir balıkçı lokantasında -balığın yanısıra- masanızda olması gereken bütün saz arkadaşları oradaydı. Özellikle güzel bir midye dolma (ordusu) yedim.
İtalya, Trieste'ye gitmeye çalışıyorum, kırksekiz gün boyunca orada olacağım, önemli kararlar almayı planlıyorum, kendimce önemli bir seyahat yani, üstelik gideceğim yer Himalayalardan da daha yakın.
Hande ayarladı bu geziyi. Birde Ankara'dan ayrılmadan önce de bir veda partisi verdi arkadaşlar. Cebimde ise Şakir hocanın ayarladığı bursun parası var. İstek moral ve para, çember tamamlandı. Buradan bütün sponsorlarıma çok teşekkürler.
Dün bavulumu hazırladım, yaklaşık onyedi kilo tutuyor. İçinde anlamlı anlamsız bir sürü şey var. Bakalım hangileri işime yarayacak. Vakumlu torbaları açtıkça "bunları niye almışım ki?" diyen kendi yüzümü merak ediyorum.
Uçağım İstanbul'dan saat 13:00 da kalkıyor. Bodrum'dan İstanbul'a ise sabah ancak şu iki uçuş var: (otobüsü direk eledim, İtalya'ya mümkünse yayık ayranı olmadan gitmeyi tercih ederim) Saat 05:00 uçağı ve saat 10:00 uçağı. Şimdi 10:00 uçağı saat 12:00 gibi İstanbula varıyor hiç rötar olmayacağını varsayarsak. Bavul al, dış hatlara koş, sıraya gir, yetişmek mümkün değil. Dolayısı ile sabah 05:00 uçağı tek seçenek kalıyor. Bu da bana hunharca harcamam gereken bir altı saat bırakıyor.
Kredi kartımın reklamında çeşitli havayollarının bekleme salonlarından yararlanabileceğim yazıyor, aradım sordum, teyit ettirdim. Planım İstanbul'a varınca birisine girmek ve kafayı vurup uyumak.
Plandaki tek kusur şu: Bahsedilen bekleme salonlarının hepsi pasaport kontrolü sonrasında, ve bagaj teslim edilmeden o kısma geçilemiyor. Saat 13:00 deki uçağında bagajlarını sabahın köründen almıyorlar haliyle...
Bavulları al, 15 dakika. Dış hatlara git, 5 dk. Şöyle bir ortalığı dolaş, oda 5 dk. Maliyenin önünde sıraya gir, harç yatır 7 dk.
Bakayım, bu satırları yazarken yaklaşık 57 dakika olmuş harcadığım zaman topu topu. Geriye kaldı 5:03. Hadi saat 10:00 da bavulumu teslim etsem 2:03 diyelim.
Ne yapsam?
Bakalım bagajımı teslim edebileceğim yer var mı? Buralarda gezilecek bir yer varsa bir İstanbul turu atayım bari, galiba yedikule civarlarındayım, bah...

[Fizik] [Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (2)

Yorumlar

devamını merakla bekliyoruz efendim   [Ande, 30 Temmuz 2007 Pazartesi, 13:14]

öyle...

Harç   [Ande, 2 AÄŸustos 2007 PerÅŸembe, 08:17]

Yurtdışına çıkış harcı artık ne kadar?

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2007

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da