DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Hikayeni basit tut!
17 Ocak 2011 Pazartesi, 21:50

Bakalım...

Evet! Tam düşündüğüm gibi...

Beni (kolay yoldan) merak eden birisinin yolu es kazara buralara düşse beni bühran düşkününün önde gideni sanacak. 

nadiren bu konuda kolay yolun dışında birÅŸey yapanı gördüm, haliyle önceden uyarayım: Yok öyle birÅŸey! Eskiden de yoktu, ÅŸimdi de, hatta aksi yönde çabalarıma raÄŸmen, yine yok! 

Zaten buraya birÅŸeyler yazmışsam, büyük ihtimalle akÅŸam akÅŸam öyle yapacak baÅŸka iÅŸ bulamamışım demektir, veya keyfim olmadığından evdeyimdir, pek de neÅŸeli olmamı beklemiyorsunuz herhalde!  

Haliyle bu bahsi geçen şahıs karşısında benim gibi kolay sevindirik olan birisini bulunca, biraz hayal kırıklığına uğrayabilir.
Hayal kırıklığı diyorum, çünkü gördüğüm kadarıyla gerekli ön şartlar gerçekleştiğinde bu buhran meseleleri gayet güzel bir kız tavlama yöntemi. Ben öyle yeteri kadar uzun süre o halde kalamıyorum, sıkılıyorum, kusura bakmasın(lar).

Zaten beter olsun(lar)!

"Google Stalk" üzerinden çok bilmişlik en hoşlanmadığım hali

Yani, en azından, eskiden bu tür iÅŸlerin tembelliÄŸi, entellektüellik (=çokbilmiÅŸlik) seviyesine göre, iÅŸte ne bileyim, yan komÅŸunun kayınçosunun küçük biraderinden baÅŸlayıp, bir üst seviyede film karakterleri ile devam edip, daha bir "elit"ler arasında da  kitap karakterlerine özdeÅŸleÅŸtirme ÅŸeklinde gerçekleÅŸirdi. (Bu arada bana böyle birÅŸey yapacaksanız tercihim olan yazarların listesini ayrıca bulabilirsiniz, veya Rus edebiyatı mesela çok fena olmaz, çoÄŸu film karakterini özellikle sığ buluyorum, ve yan komÅŸununun kayınçosunun küçük biraderini tanımamakla beraber muhtemelen çoÄŸu yazarın çizebileceÄŸinden daha renkli bir karakterdir, o da olabilir)

Bu hali en beteri, ciddiyim, gidin "Cin Ali" ile börtü böcekle falan karşılaÅŸtırın, daha az bozulurum.  
       
Bu arada, hazır lafı açılmışken, şu an itibariyle, resmi olarak, Google'la olan nötral ilişkimizi sevmeme/kıllanma/gıcık olmaya çeviriyorum.

Neden diye sorarsanız olay tamamen bir pizza yüzünden çıktı: Onca yıl (iki) İtalya'da yaşayıp Pizza alla pepperoni'nin et içermediğine iki arkadaşımı ikna edemedim, gözüme google sokuldu, e google'da pepperoni'nin Amerikan yorumunun baş savunucusu tabi, ne diyeceksin (bakınız başka bir örnek de parmesan'ın İtalyan sanılması, ve "İtalyan olan parmeggiano, ötekisi salak bir şirket" diye kafayı yiyen İtalyanlar).

Bu Ä°talya'ya gidiÅŸimde gidip Barattola'da pepperoni ısmarladım kendime, iÅŸte menünün, pizzanın fotoÄŸraflarını falan çektim. Bu giriÅŸin başında o fotoÄŸraflar olacaktı aslında ama, daha sonra düşündüm, niye uÄŸraşıyorum ki? BoÅŸuna vakit kaybı! Benim bu yazdığım hikayeye karşı google yüz bin tane baÅŸka alternatif gösterecek. Ãœstelik bu alternatifler iri iri harflerle yazılmış, bol resimli, aynı çocuk kitaplarındaki gibi basit yazılmış hikayeler. Abur cuburun bilgi eÅŸleniÄŸi.  Ãœstelik benim uzun uzun yazdığım, ikna etmeye çalıştığım hikaye büyük ihtimal ilk 100 sonuç sayfasının içinde bile olmayacak.

Durumu gösterdiğim İtalyan arkadaşlarımdan biri baktı baktı, dolmalık biberli bulur muyum acaba diye aradı uzunca, sonunda da pes edip "Artık Çin'in google'ı yasaklamasına hak veriyorum galiba" diye bir yorumda bulundu.

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (2)

Tyler, bundan mı bahsediyordun?
20 Ocak 2011 PerÅŸembe, 23:20

İki gün önce dördüncü kere yine aynı yerdeyim,

saat 20:00-23:00 arası

yine aynı korku var içimde,

aynı tutukluk

aynı beklenti

10-15 dakika sonra bunlar umurumda olmayacak, bütün "ileri" seviye düşüncelerim adrenalin altında ezilecek,

sonuç,

saÄŸ dizimde koyu bir siyahlık, vücudumun sol tarafında artık yeÅŸil ve sarının tonları hakim, yürümekte hala zorlanıyorum,  aslında genel olarak vücudum en ufak hareketlerimi bile cezalandırıyor, en kötüsü sol dizim ayağımın bazı açılarına yakınmaya baÅŸladı, başım ve burnum epey çabuk toparladı, umduÄŸumdan bile saÄŸlamlarmış, saÄŸ elime aldığım tekme de beklediÄŸim kadar bir hasara yol açmamış, o eldivene verdiÄŸim paraya hiç piÅŸman deÄŸilim. 

Acı seni gerçek kılar demişti birisi, daha gerçek hissedersem haber veririm, şu anda umursadığımı zannetmiyorum.

Gözlüğüme rağmen korkmuyormuşum,
merak etme, bu gözlüğün başına daha kötü şeyler geldi.

Neden bunu yapıyorsun diye soracağınız tutarsa,
kızları etkilemek için diye bilin,
veya sosyallik falan,

ne aklınıza gelirse...

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Film milm derken yine saati kaç yaptık
22 Ocak 2011 Cumartesi, 00:25

Deminden beri (özenerek) hazırlamakta olduğum (özenmekten çok kolay olsun diye embed edeyim birşeyler dedim aslında) "2011'de gelecek ilgi çekiçi gözüken filmler ve diziler " listem nedense kayıplara karıştı.
Aklımda kalan, iyice ilgimi çekenleri Şöyle bir yapıştırayım, sonra devamını bulurum yine

Dizi:
Breaking In
Film:
Scott Pilgrim VS the world
Paul
LOVE
How Do You Write A Joe Schermann Song

[çizgi] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Şu sıralar niye iş konusunda minik panik ataklar yaşıyorum.
23 Ocak 2011 Pazar, 22:35


Minik minik toplar düşünün,
bu minik toplar burada bana para verilmesinin sebebi,
ve, aramızda kalsın, yaramazlıklarıyla sabrımı sınıyorlar.

Yaptıkları bu yaramazlığın adı (sanal)Jahn-Teller distorsiyonu

Bu toplar çıplak kalmaya dayanamıyorlar, ben kürklü olanlarına bakıyorum, Ligand adı verilen kıllardan yapılmış bir kürk.

Giydikleri kürk bu toplara kiÅŸilik veriyor, yani kürk ve topun ayrı ayrı kiÅŸiliklerinden çok daha farklı bir kiÅŸilik. 

Öyle her kürk her topa olmuyor, kürkü beğenmezlerse başlıyorlar yaramazlığa . Benim şekillendirdiğim top özellikle nazlı çıktı. Bir türlü kürk beğendiremedim.

Daha kürkleri beğenecek, hangi kürkle hangi renge bürünüyor diye bakacağım, işte, kürkün topa verdiği kişiliğe de elimden geldiğince değinirim, sonra bakarım acaba bu su içinde mi daha bir kişilikli, yoksa kuru toz halinde mi.

Sorun şu ki bunu yapmak için çok az vaktim kaldı, Mart ayının ortasından önce bitmesi lazım, ve bir kürk denemesi 1 haftaya yakın sürüyor.

[Fizik] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Utanmazlar?
29 Ocak 2011 Cumartesi, 21:46

Şu sıralar Shameless'in İngiliz versiyonunu izlemeye başladım.

Pembe dizi modu dramalara hiç mi hiç gelemem normalde.

Galiba hafiften, Bukowski-vari diyelim, dokundurmalarına tavlandım, veya, kim bilir, artık yaşla pembe dizi çekebilir hale gelmişimdir. Hatta ve hatta, ağır, paralı okuldan geçmemiş İngiliz aksanını - argosunu çözemediğimden hayal gücümü fazla çalıştırıp diziyi olmadığı birşey gibi algılıyor da olabilirim.

Muhtemelen bunların her üçüde.

Ä°ngiliz dizilerinde "konuya gerçekçilik katma" adına yaptıklarını düşündüğüm bu "iyice sulandırılmış Bukowski-vari'liÄŸin ve üsütüne herhalde bolca kiralayıp sonra çekilecek ÅŸey kalmayınca ne yaptıracaklarını bulamadıkları belgesel çekme konusunda uzmanlaÅŸmış teknik ekiplerin bir yan etkisi olarak, pek de "nezih aile ortamı"na uygun bir dizi olmayabilir.    

Amerikalılarda çekmeye başlamış, o biraz daha yumuşatılmış bir versiyonu olacaktır muhtemelen.

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Takvim

Ara

Ocak2011

Åžub

P

S

Ç

P

C

C

P

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da