DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Hikayeni basit tut!
17 Ocak 2011 Pazartesi, 21:50

Bakalım...

Evet! Tam düşündüğüm gibi...

Beni (kolay yoldan) merak eden birisinin yolu es kazara buralara düşse beni bühran düşkününün önde gideni sanacak. 

nadiren bu konuda kolay yolun dışında birÅŸey yapanı gördüm, haliyle önceden uyarayım: Yok öyle birÅŸey! Eskiden de yoktu, ÅŸimdi de, hatta aksi yönde çabalarıma raÄŸmen, yine yok! 

Zaten buraya birÅŸeyler yazmışsam, büyük ihtimalle akÅŸam akÅŸam öyle yapacak baÅŸka iÅŸ bulamamışım demektir, veya keyfim olmadığından evdeyimdir, pek de neÅŸeli olmamı beklemiyorsunuz herhalde!  

Haliyle bu bahsi geçen şahıs karşısında benim gibi kolay sevindirik olan birisini bulunca, biraz hayal kırıklığına uğrayabilir.
Hayal kırıklığı diyorum, çünkü gördüğüm kadarıyla gerekli ön şartlar gerçekleştiğinde bu buhran meseleleri gayet güzel bir kız tavlama yöntemi. Ben öyle yeteri kadar uzun süre o halde kalamıyorum, sıkılıyorum, kusura bakmasın(lar).

Zaten beter olsun(lar)!

"Google Stalk" üzerinden çok bilmişlik en hoşlanmadığım hali

Yani, en azından, eskiden bu tür iÅŸlerin tembelliÄŸi, entellektüellik (=çokbilmiÅŸlik) seviyesine göre, iÅŸte ne bileyim, yan komÅŸunun kayınçosunun küçük biraderinden baÅŸlayıp, bir üst seviyede film karakterleri ile devam edip, daha bir "elit"ler arasında da  kitap karakterlerine özdeÅŸleÅŸtirme ÅŸeklinde gerçekleÅŸirdi. (Bu arada bana böyle birÅŸey yapacaksanız tercihim olan yazarların listesini ayrıca bulabilirsiniz, veya Rus edebiyatı mesela çok fena olmaz, çoÄŸu film karakterini özellikle sığ buluyorum, ve yan komÅŸununun kayınçosunun küçük biraderini tanımamakla beraber muhtemelen çoÄŸu yazarın çizebileceÄŸinden daha renkli bir karakterdir, o da olabilir)

Bu hali en beteri, ciddiyim, gidin "Cin Ali" ile börtü böcekle falan karşılaÅŸtırın, daha az bozulurum.  
       
Bu arada, hazır lafı açılmışken, şu an itibariyle, resmi olarak, Google'la olan nötral ilişkimizi sevmeme/kıllanma/gıcık olmaya çeviriyorum.

Neden diye sorarsanız olay tamamen bir pizza yüzünden çıktı: Onca yıl (iki) İtalya'da yaşayıp Pizza alla pepperoni'nin et içermediğine iki arkadaşımı ikna edemedim, gözüme google sokuldu, e google'da pepperoni'nin Amerikan yorumunun baş savunucusu tabi, ne diyeceksin (bakınız başka bir örnek de parmesan'ın İtalyan sanılması, ve "İtalyan olan parmeggiano, ötekisi salak bir şirket" diye kafayı yiyen İtalyanlar).

Bu Ä°talya'ya gidiÅŸimde gidip Barattola'da pepperoni ısmarladım kendime, iÅŸte menünün, pizzanın fotoÄŸraflarını falan çektim. Bu giriÅŸin başında o fotoÄŸraflar olacaktı aslında ama, daha sonra düşündüm, niye uÄŸraşıyorum ki? BoÅŸuna vakit kaybı! Benim bu yazdığım hikayeye karşı google yüz bin tane baÅŸka alternatif gösterecek. Ãœstelik bu alternatifler iri iri harflerle yazılmış, bol resimli, aynı çocuk kitaplarındaki gibi basit yazılmış hikayeler. Abur cuburun bilgi eÅŸleniÄŸi.  Ãœstelik benim uzun uzun yazdığım, ikna etmeye çalıştığım hikaye büyük ihtimal ilk 100 sonuç sayfasının içinde bile olmayacak.

Durumu gösterdiğim İtalyan arkadaşlarımdan biri baktı baktı, dolmalık biberli bulur muyum acaba diye aradı uzunca, sonunda da pes edip "Artık Çin'in google'ı yasaklamasına hak veriyorum galiba" diye bir yorumda bulundu.

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (2)

Yorumlar

ozzzr...   [Emre Sururi, 19 Ocak 2011 ÇarÅŸamba, 10:42]

gugil vakasinin kotu kaka pipi adamlarindan biri olarak iste bu noktada ve su anda ozur dilemekteyim: sen "bu boyledir" dedigin zaman inanmaliydim. merak edenler icin de sunu acik secik ifade edeyim ki, hayir, boyumda herhangi bir uzama olmadi, basim goge ermedi, boyle de uzuldum after effect olarak. 10000 gogle results bir tanecik canim arkadasimin verdigi bilginin yerini tutamaz. gorgl. gogl. her ne haltsa.

Ben simdi Vampire Weekend dinliyorm, az sonra sana da link seyettirecegim, birlikte dinleyelim diye... Who gives a fuck about an oxford comma? / I've seen those english dramas too / They're cruel / So if there's any other way / To spell the word / It's fine with me, with me...

hayda...   [-, 19 Ocak 2011 ÇarÅŸamba, 22:21]

Yok yahu, niye özür diliyorsun ki? Ben bile doğru bilip bilmediğim konusunda şüpheye düştüm (bkz. "O peperoni değil peperino gibi birşeydi galiba" muhabbeti). O kadar çabuk ısrarımı kaybettim ki... Nasıl anlatsam, 1984'ün sonuna başı olmadan ulaşmışım gibi bir his, "he had won the victory over himself. He loved google" . Galiba asıl benim özür dilemem lazım.
Bir de wikipedia girişi varmış bu konuda, gözümden kaçmış
http://en.wikipedia.org/wiki/Pepperoni
"The term pepperoni is a corruption of peperoni, the plural of peperone, the Italian word for pepper."
tek "p"ye dikkat.

Bu arada müzikleri dinlemeye başladım şimdi, elimde de çayım, keyfime diyecek yok.

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2011

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da