DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Şu sıralar niye iş konusunda minik panik ataklar yaşıyorum.
23 Ocak 2011 Pazar, 22:35


Minik minik toplar düşünün,
bu minik toplar burada bana para verilmesinin sebebi,
ve, aramızda kalsın, yaramazlıklarıyla sabrımı sınıyorlar.

Yaptıkları bu yaramazlığın adı (sanal)Jahn-Teller distorsiyonu

Bu toplar çıplak kalmaya dayanamıyorlar, ben kürklü olanlarına bakıyorum, Ligand adı verilen kıllardan yapılmış bir kürk.

Giydikleri kürk bu toplara kiÅŸilik veriyor, yani kürk ve topun ayrı ayrı kiÅŸiliklerinden çok daha farklı bir kiÅŸilik. 

Öyle her kürk her topa olmuyor, kürkü beğenmezlerse başlıyorlar yaramazlığa . Benim şekillendirdiğim top özellikle nazlı çıktı. Bir türlü kürk beğendiremedim.

Daha kürkleri beğenecek, hangi kürkle hangi renge bürünüyor diye bakacağım, işte, kürkün topa verdiği kişiliğe de elimden geldiğince değinirim, sonra bakarım acaba bu su içinde mi daha bir kişilikli, yoksa kuru toz halinde mi.

Sorun şu ki bunu yapmak için çok az vaktim kaldı, Mart ayının ortasından önce bitmesi lazım, ve bir kürk denemesi 1 haftaya yakın sürüyor.

[Fizik] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Run you fool!
16 Eylül 2009 Çarşamba, 21:40

Patron, evinde yaptığımız 2 saatlik bir görüşmenin ardından programı yayınlamayı erteledi, şimdi oturup sabaha kadar rapor yazmam lazım.

Patron yukardaki işlemi yaparken aynı zamanda coşmuş da coşmuş. Posta kutuma 10-15 dakikalık aralarla 8-10 tane mesaj göndermiş. Süper hiperaktif ve zeki bir insandır kendisi. Yanlış anlamayın, kötü birisi falan değil, ama şu anda aklımdaki sahne şu: Yüzüklerin efendisi, Mordor: Sauron gözünü Frodo'ya çevirir. Frodo ben oluyorum, yüzük de program, usb'de, boynuma bir zincirle bağlı, yanıyor. Mutlakkaaaaa espressooooo CVS'e atmaalııııyııııım.

Tavuk çorbamı içmeden e-postaları asla da açmayacağım.

[Fizik] [Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Release (me)
15 Eylül 2009 Salı, 18:21

Bu Perşembe günü üzerine çalışıp durduğum program quantum-espresso'ya eklenecek. Çekirdek kısmını ben yazmadım, ama üzerine epey çalışmışlığım var. Şu anda son dakika düzeltmeleri yapmaktayım, (aslında kafam durdu, program ağacının derlenmesi beklerken çayımı yudumlayıp abur cubur atıştırıyorum.) Böyle işler dağıttı beni zamanında işte, stres karşısında tek çözümüm pacman çözümü.

Neyse. Bisikletle geldim bari.

Bakalım, işi halledebilecek miyim asıl?

Bana ÅŸans dileyin!

[Fizik] | Gönderen: obm |  Yorumlar (4)

Port Vell 1/2
20 Eylül 2008 Cumartesi, 17:38


Bu iyi geldi iÅŸte...

18 günlük bir İspanya turu.

Şimdi döndüm.

Buyrunuz merak edenler için gezi güncem:

Barselona'ya geldim ilk önce, ertesi gün Benasque otobüsüne bineceğim, bir telaş otele eşyalarımı attıktan sonra sokağa attım kendimi.

İlk durak Las Ramblas, Jack karşıladı beni, el sıkıştık.





Kermit bile oradaydı:





cebimde önceden hazırladığım 1 euroları beğendiğim/fotoğrafını çektiğim sokak sanatçılarına vere vere Port Vell'e ulaştım. Devasa bir Coulomb heykeli Amerika'yı göstermekte.

Karnım acıktı hafiften, Rambla Del Mar üzerinden alışveriş merkezi gibi bir yer çarptı gözüme, oraya doğru yöneldim.

Bu arada Fashion TV nin transatlantik boyutunda gemisi varmış.





İlk kültür şokunu Port Vell'de ısmarladığım yemekle yaşadım, buradaki bir pizza fiyatına bitirmeyi ancak 2-3 saatte başarabildiğim bir balık tabağı geldi önüme. Kaç çeşit balık vardı içinde unutmuşum şimdi. En az 4 çeşit karides türevi vardı onu hatırlıyorum. Çeşitli ahtapotgiller falan. (Bak şimdi de acıkmışım herhalde, direk yine o tabaktan ısmarlayasım geldi). Bu da yemek yediğim yer:





Saat 11 gibi tekrar yola düştüm. İnsanlar daha yeni yeni Restoranı doldurmaya başlıyordu. Burasınında adeti buymuş. Restoranlar 04:00 a kadar servis veriyorlar. Barlar ise istisnasız sabaha kadar açık. Geceleri şehir gündüzden daha canlı, herkes sokaklarda, barlarda (Trieste'den sonra tezata bak). Tersine öğlen 12:30 - 17:00 arası, yani "siesta" zamanı benim gibi aptal turistlerden başka kimse yok ortalıkta, bütün dükkanlar kapalı, müzelerde de suratından acı çektiği belli birkaç görevli var ancak. Belkide insanlar uyuyarak geceye hazırlanıyordur.

Yolculuk etkisini gösterdi artık, saat 01:30 gibi Otel odamadayım. Umarım yarın erken kalkabilirim, Otobüsten önce biraz daha gezmek istiyorum.

[Fizik] [Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

IARS ACMPMS Çalıştayı
9 Åžubat 2008 Cumartesi, 23:18





Perşembe akşamı Marmaris Turunç ta yer alan ITAP'tan döndüm. Bir çalıştay vardı, eklemeliyim ki oldukça da yoğun bir çalıştaydı. 12 gün boyunca 2-3 gibi yatıp sabah 6:30 ta kalktım.

Hemen civarını çok sevmeme rağmen Marmaris'i hiç sevmem (sevmezdim). Çok fazla binalaşmış, hiç bir özelliği kalmamış, hani şu hiçliğin ortasında alabildiğince çirkin anadolu kasabaları olur ya, onun deniz kenarına taşınmış hali olarak görürdüm. Fikirlerim bayağı değişti. Belki de kış tenhalığından etkilendim, bilemiyorum, ama özellikle Turunç tarfları çok hoşuma gitti.

Yukarda kaldığım yerden bir manzara resmi görüyorsunuz. ITAP bir vakıf binasında yer alıyor. Lorima diye "Doğal yaşam" turizmi yapan bir tatil köyünü geçince. Yolu berbat, ulaşımı zor, herkesin unuttuğu bir yerde, ve tam olarak bu yüzden beni derinden etkiledi.

Her tarafta çok güzel bir doğa var... Birde horozlar, hatta korkunç bir horoz populasyonu diyelim, gece dört buçuk gibi başlıyorlar birbirlerine "ben daha erkeğim" seranatlarına, gece 22:00 civarlarına kadar da devam ediyorlar. Arada ne hikmetse eşşekler ve inekler de katılıyor onlara. "Doğa batur" insanı Emre bey niye hoşlandığımı anlamayacak biliyorum, ama yine de güzeldi. Bir sürü macera yaşadık, keçi yolundan ineceğiz diye kendimizi bir evin damında bulmamızı mı anlatayım, elimde (nasıl kullanıldığını bilmediğim) yarım şişe rakı ile ortada kalışımı mı?

Alın size gece manzarası, ay doğarken çektim (evet Stefano, normal bir mercekle, apertürü ne olursa olsun, ayı çekmek mümkün değil, pes ediyorum)





Geceleri, etrafta hiç ışık olmayınca gök yüzünde karanlık nokta bulmakta zorlanıyorsunuz, biliyor muydunuz? Ben Fethiye Ölüdeniz'de çocukluğumdan biliyordum, tekrar hatırladım.

Ne yazık ki ormanda "çam kese" boy göstermiş. Epey de yaygın. Umarım başedebilecek birileri vardır. Yoksa kuruyan ağaçları odun olarak değerlendirmek daha mı hoşlarına gider acaba? (Nerede kaldı insanlara güvenin Barış bey!?)





Ve en önemlisi, buyrun orada tanıştığım insanlar. Gerçekten hepsiyle tanıştığıma ayrı sevindim diyebilirim.

"Ders asistanı" titri ile gitmiştim çalıştaya, hem teknik alt yapıdan, hem de diğer öğrencilerin karşılaşacağı sorunlara yardımcı olmaktan sorumluydum. Kendimce elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, partiler, doğa yürüyüşleri yaptık, hem çok eğlendim hem de dediğim gibi çok iyi/güzel insanlarla tanıştım.

Sertifika/katılım belgesi alamadım bu çalıştaydan, ödevleri vb. yapmaya vaktim kalmadı diğer işlerden, herhalde o yüzden. Dolayısı ile CV'mde yer almayacak. Ama bana çok şey kattı, sonuçta gittiğime mutluyum.

[Fizik] [Åžundan Bundan] [FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Takvim

Aralık2011

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da

Sonraki->