DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Pazar sabahı bilgisayar egzersizleri
27 Kasım 2006 Pazartesi, 11:18



Media Portal


Bilgisayarımda bir TV kartım var, ve bir süredir kendisi kullanım dışı. Birkaç ay önce Avermedia'nın sürücüleri "su koydu" ve anlamsız bir şekilde çalışmamaya başladı. Zaten baştan gıcık sürücülerdir kendileri, avertv studio programının dışında ancak preview moda izin verir, ama ben yine de avertv divx olayını baştan savma da olsa desteklediği için aktif olarak kullanıyordum. Neyse, gittim avermedia nın sitesine, emektar kartımız artık desteklenmiyormuş, "en yeni" sürücülerini çektim, bir de ne göreyim, divx desteği kaldırılmış, program berbat bişey olmuş, katlanılamaz düzeyde, ve hala sürücüsü ancak kendi programını destekliyor. Neyse, btwincap ve "tweaked bt8xx" adlı iki generik sürücüden daha haberdardım (linux sürücüsünün windows uyarlaması, nıhahaha), ve hazır başlamışken yukarda gördüğünüz MediaPortal adlı beleş ve açık kaynak kodlu windows MCE klonunu kurmaya karar verdim...

Tabi işler pek yolunda gitmedi ve windowsun sürücü veritabanı uçtu. Daha önceden de görmüştüm, bu veritabanı uçunca geri getirmenin yolu pek yok, veya ben bilmiyorum. Ne yaparsanız yapın, tekrar oluşturamıyorsunuz (rehash for windows?). Bu tür durumlara karşı "system restore" olayını açık tutuyorum xp'de, geçen hafta cumartesi gününe geri aldık bilgisayarı. Şaşırtıcı şekilde azureus veritabanlarına kadar herşeyi geri aldı, umarım farketmediğim dosyalarımı silmemiştir. Geçen hafta kaldırdığım programları da geri yüklemeye çalışmış, pek becerememiş tabi, biraz regedit ile onları da hallettim. İkinci denememde sürücü sorunsuz kuruldu. Avermedia'nın kendi sürücülerinden çok daha başarılı, en azından desteği daha çok.

Gel gör ki, sorunlar burada bitmedi. Media Portal çok güzel program, her işi yapıyor tamam da, teorik olarak. Benim bilgisayarda efektif olarak tek yapabildiği şeffaf ve bozuk bir pencere gösterebilmek. Değişik varyasyonlarda denedikten sonra ne varsa eskilerde var deyip Chris TV yükledim. Şimdilik en azından TV izleyip divx olduğunu iddia ettiği ama dakika başına 100 mb tutan, üstelik sessiz filmler kaydedebiliyorum.

Cinnetim geçsin onu da düzeltirim bir ara...

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

 

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

2006

Ara

P

S

Ç

P

C

C

P

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da