DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Kyoto adında bir Sushi
14 Mayıs 2006 Pazar, 10:55



maki tipi sushi

Nereden kafama esti ise, dün gittim sushi yedim. Armada'da "Hızlı Yemek" katında Japon restoranı açılmış. Gerçi Çin restoranlarına falan gitmişliğim var, ama Japon mutfağı hakikaten farklı, sonuçta ada halkı. Aslında düşününce, bu kadar japon çizgisi izleyip merak etmemek mümkün değil.
Oturdum, önüme menü verdi Türkçe bilen Japon bir bayan, tabi zerre birşey anlamadım, tavsiye istedim, kyoto dedi, getir dedim bende. Fiyatları benzer yerlere göre çok uygun, ilk baştan onu belirteyim. Kyoto'nun fiyatı 7 milyon. Normalde 5 milyon falan yemekler. Neyse, geldi yemek, lapamsı pilavın içine sarılmış sebzeli balık (somon), lokuma benziyor genel görünüş. Kesilmiş, balıklı dolma sanıyorum en doğru tarif olur (resime bakınız, benim yediğim alttakine benziyor). Tahta, düz bir tabağın içine koymuşlar. Yanında yeşil humusumsu bişey, ve soğanımsı bir sebze eklemişler. Küçük bir servis çanağının içine soya sosu döktüler. Yemeye başladım. (Tabi bir süre çubukların nasıl kullanıldığını çözmem gerekti)
Kyoto bir tür sushi imiş. (Sonradan öğreniyorum su-sirke shi-bir tür pişmiş pilav demek, yani illa çiğ balık değil, tam balık dolması. Gerçi deniz ürünü olduğundan çiğ olsa da farketmez benim için (hroarrr) ). Oldukça lezzetli, beklenmeyecek kadar da doyurucu.
Yanındaki yeşil zımbırtı Wasabi, hani şu filimden hatırlayacağınız. Acı deyince bibere veya soğana şartlanmışım, bizim mutfakta öyle çünkü, bunların dışında acı birşey çok değişik geldi. Bir kere bu zımbırtı gerçekten acı. Üstelik rengi ve demin anlattığım sebebten kimyasal boya yemiş gibi hissettim kendimi. Tam olarak nasıl anlatacağımı bilemiyorum, başta çok kısa süre tatlı ama sonradan canınıza okuyan kimyasal bir acısı var, sanki mentollü gibi ağıza dağılıyor, ve acı çok devam etmiyor. Filmi izlediğimde "ezme salatanın yeşili" gibi düşünmüştüm, yanılmışım.
Diğer soğana benzettiğim şeyde pişirilmiş bir tür deniz bitkisi imiş, onu hiç anlatamayacağım. Tek diyebileceğim yenilebiliyor. Bu ikisini soya soslu-sossuz, birbirine bulanmış, sushi ile birlikte şeklinde karışım denemeleriyle yedim, ama tek başına sushi çok daha güzel.
Sushinin bir sürü çeşidi var, 5 ana kategoride toplanabiliyor (bakınız). Benim yediğim maki tipi sanıyorum.
Tavsiye ederim, gidin deneyin.

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (1)

Yorumlar

ben bunu gördüm.   [Emre Sururi, 16 Mayıs 2006 Salı, 15:36]

ve yedim. Ama Kyoto olanını değil de, Kobe olanını. Nezdinizde tavsiye ederim. Bunun da fiyatı 7 deniz kabuğu idi, içinde yengeç de var, olayı odur. Ayrıca Barış'tan daha çok wasabi yedim, ben kazandım. 8)

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2006

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da