DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

M. J. ile yeni ufuklara
29 Ekim 2006 Pazar, 16:49



MJ


Malumunuz MJ çeşitli sebeblerden müzikle pek ilgilenmiyor artık. Bir şekilde hayatını idare etmesi lazım sonuçta ama. Yukarda gördüğünüz resim Rete!1 italyanca kitabında Alitalia içerikli bir konuşmanın yanında bulunuyor. Hostes gençlere bir anket doldurtur...

Hmmmzz... Size de biraz tanıdık gelmedi mi "Hostes"?

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Google Reader & Firefox 2.0
29 Ekim 2006 Pazar, 14:06



Google REader


Dün Firefox'un yeni çıkardığı 2.0 sürümünü çektim ve kurdum. "Eskisi gibi değil" laflarına karşın benim oldukça hoşuma gitti şimdilik, makinemde daha hızlı, ve yeni eklenen özellikler hoşuma gitti açıkçası.

Bir süreden beridir ben de RSS dünyasına katılmak istiyordum, özellikle vaktinde çok takıldığım "undernet news" sunucularına hafif benzerlikleri açısından. Ama yine bu undernet olayında en sevmediğim yan bilgisayara kurulan "news reader" programları idi. Firefox'u çektiğim sırada coşup google'ın kişisel sayfa olayını kurcalarken "google (labs) reader" sayfası ile karşılaştım (yukarıda görüyorsunuz). Ne diyeyim? Pek bir nezih olmuş, özellikle firfox 2.0 ile pek güzel bir birliktelikleri var. Herhangi bir RSS feed ine bastığınızda size "RSS şuna benziyor, bunu firefox rss'te mi göstereyim yoksa google reader'da mı? diye bir soru çıkıyor. Sözcüklerle anlatamadıysam resim olarak şöyle göstereyim:


rss

sonra da online online pek bir güzel okuyorsunuz. Zaten eklediğim içerikler öyle undernet'teki gibi "arşivde olsun" tarzı şeyler değil, bilgisayarda saklamaya gerek yok. Hem Google nin dünyayı ele geçirme planına biraz da bizim katkımız olsun.

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

The Third: Aoi Hitomi no Shoujo
28 Ekim 2006 Cumartesi, 15:35



The Third



(Macera/Bilimkurgu)

Epeydir çizgifilm yazmıyorum, onu farkettim. Aslında epey birikti, özellikle yaz tatilinden sonra. Yine de sondan başlıyalım, taze olsun.

Sanıyorum çok üretken olmalarından kaynaklanıyor olsa gerek, veya ben yavaştan alışmaya başlıyorum herhalde, Japon çizgilerini, en azından geçtiği ortamlar açısından, sınıflandırabileceğimi farkettim. Mesela şimdi bahsettiğim çizgifilm, "gelecekte geçen harabe dünya" evreninde geçmekte. Ayrıca yine çok karşılaştığım "kötü birşeyler olur, birileri bu kötü şeyin tekrar gerçekleşmesini ne olursa olsun engellemeyi kendine görev edinir, bayağı da güçlü olmalarına rağmen etik olarak yanlışlardır" teması da var. Yine de hikaye direk olarak bunlarla ilgili olmadığından ortalamanın üstünde eğlenceli bir seyirlik. Japon şiirinden ilginç örnekler, ve değişik maceralar, şu sıralar kafa dağıtmam için tam da gereken şey. Arada da öğütler vermekten kaçmıyor, zaten genelde sevdiğim çizgidiziler hafiften de olsa felsefi içeriği olanlar. Bunda tabi iyice hafif ve klişe belki , ama yine de hoş. Hepsini izlemedim gerçi ama şimdilik notunu 7/10 diye verelim.

[çizgi] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Merhaba 870!
27 Ekim 2006 Cuma, 10:07



Nokia 870


Merhaba Nokia 870! Kasa çok da güzel olmamış bence, eski hali çok daha iyi idi. Daha hiç bir detayı yok ortalıkta, hatta haber asılsız bile çıkabilir. Kamerası falan varmış deniliyor. Nokia 330 (yeni çıkardıkları GPS) 770'in yerini mi alacak sorusuna cevap olarak Nokia da çalışan biri göndermiş miş.

-=ek1=-
Görünüş onaylanmasa da FCC de böyle bir aletin varlığına yönelik belgeler yayınlandı. Nokia gizlilik anlaşması yaptırmış, son güne kadar detayları çıkmayacak yani.

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Cesur yeni dünya
21 Ekim 2006 Cumartesi, 21:50



Copyright rozeti


İzcilere Los Angeles Amerika'da "copyright" arması vermeye başlamışlar. Demek ki modern bir izci, yaşlı vatandaşları karşıdan karşıya geçirirken aynı zamanda çantasında da şaibeli mp3 aramalı...

[Åžundan Bundan] | Gönderen: obm |  Yorumlar (0)

Takvim

Eyl

Ekim2006

Kas

P

S

Ç

P

C

C

P

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da

Sonraki->