Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Perception.
4 Kasım 2006 Cumartesi, 22:25

"When nothing can be gained from prediction, there is no evolutionary reason for perception." buyurmuş aslında decoherence üstadı bir fizikçi olan W.H. Zurek. Türkçeye de çevirelim: "Öngörüden bir şey edilemeyecek ise algının evrimsel bir nedeni yoktur." Yani, evrimimiz ancak 'işimize yarayan' şeyleri algılamamıza izin verecek şekilde gelişmemizi sağlar. Yaniiii, bir kere sanatsal yeteneklerimizin körelmemiş olması bir mucize. (Yoksa körelmişler mi acaba?) Aynı şekilde fazla soyut zeka da doğada çok işe yaramıyorsa onun da körelmiş olmasını beklememiz lazım... Hımmm; dehanın, zihinsel işleyiş bozukluğu yaşayanlarda daha sık görülmesini açıklayabilir bu, değil mi?

[Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Ivır zıvır.
6 Kasım 2006 Pazartesi, 08:56

* Cahil değilim ben. Prozac'ı bilirim, Cipram'ı bilirim, Lustral'i bilirim. Tamam, Lithium'u bilmiyordum. Ama bu herkesin her yerde bana cahil demesini meşru göstermez.

* Deli gibi saçım dökülüyor. Ya uzadığından bana öyle geliyor, ya mevsimden dolayı birşeyler falan var; ya da 5 senelik fizik eğitimi sonuçta meyveler olgunlaştı, ondan dökülüyorlar.

* Bu cumartesi bir grup lise öğrencisine ders vermeye başlayacağım. Benim o yaşlardayken olduğumdan daha olgun ve daha az enerjik olmalarını umuyorum.

* Memleket kar ile boğuşurken burda güneş açtı... Burda bu mevsimde güneşi görmek zaten başlı başına mucize olduğuna göre bu kıyamet alametlerinden biri olabilir.

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (4)

Tez.
7 Kasım 2006 Salı, 15:46

Bugün resmi olarak belirlendi ve enstitü müdürlüğüne bildirildi. Önümüzdeki 8-9 ayımı "Symmetry Breaking and Decoherence in Bose – Einstein Condensates" yiyecekmiÅŸ. Yazık bana... Yazık ki ne yazık bana...

[Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Time, what is time?
10 Kasım 2006 Cuma, 11:15

Arkadaş sayımı gereğinden fazla gördüğüm anlar olmuyor değil ama gene de ortalama insanın üzerinde değilim bu sayıda ve daha da önemlisi iş öyle dışarı çıkmaya, içmeye & dağıtmaya gelince ben pek yokum bu işlerde. Bilgisayar oyunlarıyla aram iyi sayılır ama ömrünü bu oyunlara veren oyunkoliklerden değilim; öyle olduğum bir dönemim olduysa da çoktaaan bitti. "Ben hiç aşık olmadım!" diyen insan pek yoktur heralde yeryüzünde, varsa da bence insan mıdır tartışılabilir o kişi. Ama ben vaktimin önemli bir bölümünü kız peşinde koşarak ya da gözyaşı dökerek harcamıyorum şahsen. Geceleri 8-9 saat uyuyorum; ama daha fazla değil. Yani uyku günümü yemiyor. İneklikse ineğim; lafım yok; ama günde 12 saat çalışacak kadar da abartmıyorum bu işi. Kaldı ki gerizekalı olmadığımı farzedersek diyebiliriz ki hakkaten çok çalışıyor olsam şu anda bir tanecik olsun makalenin giriş cümlelerini yazıyor olurdum.

Peki, ne oluyor da geçiyor bu zaman? Madem hiçbir şey yapmıyorum ben; nasıl tükeniyor bütün günlerim de ben yine zaman sıkıntısı çekiyorum?

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (1)

The Riddler
20 Kasım 2006 Pazartesi, 10:39

You think you dwell in wisdom's sea
Still, sweet ignorance is the key
To a poet's paradise

(...)

I wish to be touched
Not by the hands of where's and why's
But by the Ocean's minds

[Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri] [Sanat/Manat/Edebiyat] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Takvim

Eki

Kasım2006

Ara

P

S

Ç

P

C

C

P

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat

Sonraki->