Çiçek Güncesi / Nergis

Ana Sayfa || giriş

Sükunet
12 Şubat 2012 Pazar, 11:58

Geçen gün büyük markete gitmek için otobüse bindim. Buradaki pek çok hat gibi (üniversiteye giden dahil) bu otobüs de saatte bir geçiyor. Neyse ki eve yakın, otobüsün köşeden döndüğünü görüp koşup yetişmek, kaçarsa da fazla üzülmeden eve dönüp bir sonrakini beklemek mümkün.

Daracık ara sokaklardan kıvrıla kıvrıla gidiyor. Bu sefer, bu dar sokakların birinde yolun ortasına bir araba bırakıp gitmişler. Yolun iki tarafında zaten park etmiş arabalar var. Bu da sağa yanaşmış ama koca otobüs yanından geçemiyor. Arkasında durduk kaldık. Biraz bekledik. Camlardan bakındık sahibi nerede diye. Birkaç teyze söylendi ama cıkcıklamayı bilmiyorlar burada. Arkamızda kalan iki araba ara sıra azıcık kornaya bastı. Peki otobüsün şoförü ne yaptı? Hiç sinirlenmedi. Bunu şahsına yapılmış bir şerrefsizlik olarak görmedi. Kornaya abanmadı. Camdan sarkıp yoldan geçenlere, etraftaki dükkanlara bağırmadı kimin bu araba diye. Otobüsten inip boş arabanın kapısını yoklamadı açık mı diye. Biraz bekledi, sonra bir yere telefon açtı. Yolda araba var geçemiyorum dedi. Herhalde polis ya da çekici, sorunu halledecek bir yer. O konuşurken arabanın şoförü koşarak geldi, bindi arabasına. İlerde bir yer boşalmış, oraya park etti arabasını. Bizim otobüs park etmesini de bekledi, geri geri gelsin diye yer bıraktı, ondan sonra da (arabanın içine pis pis bakmadan filan) geçtik gittik yanından. On dakika filan bekledik orada ama tatsızlık çıkmadı, kimsenin siniri bozulmadı, bir şey olmadı.

İnsan, yolunu kesti diye kapıştığı taksici önünü kesip dövmek için gelirken, otobüsün kapısını açıp taksicinin böğrüne tekmeyi yapıştırıp kapısını kapatıp yoluna devam eden Halk Otobüsü şoförlerinin olduğu memleketten gelince böyle şaşırıyor, bloguna filan yazmak istiyor bu heyecansız şeyleri işte.

[Bask Elleri] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (4)

Yorumlar

aynen   [Ande, 27 Şubat 2012 Pazartesi, 11:37]

Gecenlerde boyle bir sey yasadim. Otobus duraginda oturmus, Uskudar'dan eve gelmek icin 6 numarayi bekliyordum. Trafik felaket yogundu nedense. Sonra ne oldu ne bitti anlamadan kucuk bir ticari arac soforu bir taksi soforune daldi. Artik korkuyorum boyle seylerden, direkt kactim. Gazetelerde okuyoruz, tipler silah cekiyor, kursun adresi sasirip kenarda duran birini bulabiliyor. :( Allah korusun!

Kandırmışlar sizi...   [-, 27 Şubat 2012 Pazartesi, 16:48]

...orası ispanya veya Bask bölgesi olamaz. Tahminim freiburg falan gibi bir yerin arka mahallelerindesiniz. Sakinliğini koru, sokağa çık, ilk gördüğün kişiye guten morgen veya guten abend falan de. Anlarsa tamamdır. Herhalde sizde krizle beraber müşterisiz kalan İspanyolca kurslarının birinin kurbanı oldunuz. Dil öğrencisi ticareti ile ilgilenen merkezler var, oraya ulaşmaya çalışın. SAKIN HA KURSUNUZA DURUMU ÇAKTIĞINIZI BELLİ ETMEYİN!

Başlıksız   [Bengü, 27 Şubat 2012 Pazartesi, 22:45]

Yok Barış ya, sakin insanlar bunlar. Real Madrid bayrağı sallamadığın sürece...

Ande, ben de dün gibi hatırlıyorum, işe giderken görmüştüm: yürüyen arabanın içinden şoförü çekip çıkarmışlardı dövmek için! Ne korkunçtu!

ama bazen nasIl tutarsIn kendini...   [Neslihan, 27 Şubat 2012 Pazartesi, 23:53]

Thanksgiving zamanI I-5'in dev gibi 3 $eritli otobanInda, tum trafik ve biz (sol $eritteyiz) 120km ile ilerliyoruz. Aman ne guzel portakal bahceleri vs diye de laflIyoruz. Bu sIrada portakal bahcesinden (sol tarafImIzdan) eski pusku bir pikap cIkIyor, once daha sakince olan kar$i yonu daha sonra iki yol arasIndaki toprak $eridi geciyor, ve benim hemen onumde (tahminimce) 30km ile yol almaya ba$liyor. Ben gozlerime inanmIyorum bu arada tabii (araba surmeyi Meksika'da ogrenmedik). NasIl hIz kestim bilmiyorum. Neyseki sevgili pikap sag tarafa da gecti de carpI$madIk. $imdiye kadar araba da cektigim ilk ve tek el hareketinin de hikayesi budur. Buyursun vursun...

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2012

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

Bağlantılar

Karalamalar
Epigraf
Baking Fairy
Ece'nin fotoları
Seksen Günde Devri Alem
Her Telden Bir Blog
Sütlü Kahve
Yaşam, Evren ve OBM Hakkında Her Şey

Resim Galerisi

Arama

Arşiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Bır bır bır
Okur Yazar
İş, Güç!
Ece Böcee
Lay lay lay
Yersen
Pusetle Seyahat
Delft'te
Natur
Bask Elleri
Çocukla Seyahat