DAG

Ana Sayfa || giriÅŸ

Kitap listesi
18 Nisan 2012 Çarşamba, 16:43

Kitap listemi Joanna'dan özenip goodreads olarak deÄŸiÅŸtirdim. Bakınız -> tarafta. Bundan sonra çok planlı programlı olacağım okuduÄŸum kitaplarda (2020'de bu yazıya bakar ve güler) 

[çizgi] | Gönderen: obm |  Yorumlar (4)

Yorumlar

oye   [Emre Sururi, 19 Nisan 2012 PerÅŸembe, 14:30]

iyi fikirmis bu goodreads (en sevdigim yani da facebook baglantisi olmamasi oldu bu arada 8) -- ben de ilk bos vakitte aktarayim okudugum kipatlarin cetelesini.

Bu arada, bilemedim oraya dogrudan yorum yaziliyor mu, kayit filan olmadan ama Murakami'nin ilk hikaye seckisi "The Elephant Vanishes" (kanimca) "modern,entel,dantel" yeni hikayelerini iceren "Blind Willow, Sleeping Women"a, entellektuel tabirle 5 basar. Bir de pek bir bol keseden not verir gordum sizi, ya cok sanslisiniz, ya da ileride hayatinizin kipatlariyla karsilasinca argh! diyeceksiniz.. 8)

Zaman mekan durum vesaire.   [-, 20 Nisan 2012 Cuma, 13:34]

İlerde daha iyisiyle karşılaşırım diye sevdiğim bir kitaba vermeyi istediğimden daha kötü not vermek mi dedin? Hmmmm... :)

O kitaba verdiğim not o zaman ve o mekan için geçerlidir, yoksa kitaba sarsılmaz ebedi yargımı verme gibi bir derdim pek kalmadı. Şanslıyım, profesyonel edebiyat eleştirmeni falan değilim. Yoksa bu kafayla çok zor. Yani sevdiğim bir kitabı iki yıl sonra tekrar okuyup nefret etmeyeceğimin , veya şimdi okuduğum ve sıkıldığım bir kitabın iki yıl sonra beni çarpıp unufak etmeyeceğinin garantisini veremiyorum. Kabul etmem lazım, çocukça, ama ben de öyle biriyim işte. (belki ilerde bu da değişir)

Murami de az çakal değil düşününce. O kitaptakı sayıyla üç hikayeden aldı o notu. Gerisi bende de pek bir etki bırakmadı ama, bariyeri aşan üç hikaye gerisini unutturdu. (dipnot: bu kitap gençken yazdığı hikayelerin tekrar düzeltilmiş halleri)

Modern dünya sağolsun, kitap şımarığı haldeyim. Sıkıldığım bir kitabı bitirip de o listeye almam zor gibi gözüküyor. Bir kitap o listeye girerse ve üçten az notu varsa bunun tek sebebi son dakikaye kadar iyi götürüp en son sayfalarda çok çok kötü batırması olabilir.

nanik..   [Emre Sururi, 29 Nisan 2012 Pazar, 14:22]

"en sevdigim yani da facebook baglantisi olmamasi oldu bu arada" demisim ya, naifligime yanarim. Neyse, az evvel bir hesap actim, basladim listemdeki kipatlari girmeye, 15. kipatta "haydi bu sevincini, kivancini arkadaslarinla da paylas, eglen, cos!" dedi, sallamadim, ayini gununu bilmeyip, yilini bildigim kipatlari 1 Ocak varsaydi, sesimi cikarmadim ama sonra ilk bucuk puanli kipata sira gelince, bucuk diye bir sey bilemedim, 1'den 5'e gonlunden ne koparsa deyince, benden bu kadar, eyvallah. :P

Erkek adam buçuk not vermez,   [-, 29 Nisan 2012 Pazar, 17:04]

Ben de bireylerin buçuk not vermesine karşıyım. Farketmedim, ama iyi etmişler. Afferin.

Ya kır notunu, ya ver, buçuk yıldız ne demek yahu? Tek kişilik kurul arkadaşım benim, fikri zahmet etmesin diye ortalanmış gönderiyor :)


Facebook falan demedi bana, ama ben facebook'um olduğunu hiç çıtlatmadım kendisine. Belki o yüzdendir?

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2012

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

Bağlantılar

Hack-a-day
BBC Türkçe
Cosmic Varience
Cognitive Daily
Make Blog
AniDB
Powell's Books
Sağdan Soldan topladığım vecizeler
Kütüphane kazısı
Dizi kurbaÄŸa arama
Genel kurbaÄŸa arama
The Burgomeister's Books
Gutenberg Project
Film listesi
Yemek Åžarap vb.
Kitap Listesi

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
çizgi
Fizik
Åžundan Bundan
FotoÄŸraf, ÅŸu, bu...
Düşünce/Yorum
gezi
komik
AÅŸk meÅŸeleleri
Edebiyat
Müzik
Tamamen gerçek insanlarla alakasız hikayeler.
Film
sadece Almanya'da