Seksen Günde Devri Alem

Ana Sayfa || giriÅŸ

Missing.
26 Åžubat 2007 Pazartesi, 13:11

Missing.




1) Şarkı Evanescence'in. İsmi 'Missing'. Daha önce de bir ya da iki kere lafı geçti bu blogda. İki değişik sürümü var bulabileceğiniz, biri biraz daha yavaş ve de diğer sürümünde olan birkaç mısrayı içermiyor.

2) Resim 2005'in Mayısından kalma. Vay bea; üzerinden nerdeyse iki yıl geçmiş. Yine 2005'in Eylülünde de yeni bilgisayarıma geçtiğimden beri de Windows arkaplan resmim kendisi.

3) O zamanlaaaar, şarkı sözlerini kağıda yazdırıp okuduğum, bilmediğim kelimeleri çıkardığım; bunlarla işim bitince de müsvedde olarak kullandığım zamanlardı. (Kağıdın arkasını doldurmuş olsam gerek ki ön tarafa geçmişim.) (Yani hakkaten de çalışmıştım o kağıdın üzerinde; resim çekmek için öyle ayarlamadım.)

4) O zamanlaaaar, 508 dersinde Björken & Drell'den relativistik kuantum mekaniği çalıştığım zamanlardı. O yüzden Pauli Spin Matrisleri ile doldurmuşum kağıdı. Sol üstte de kitap görünüyor zaten. (İlk sayfalardan biri olsa gerek.)

5) Gerçi o zamanlaaaar bile "that unimportant, so insignificant" hissetmiyordum ama yine de değişiktim galiba; kızın birine göndermemek için mektuplar falan yazardım. Hakkaten de birşeyler eksikmiş demek ki de neyse...

6) O zamanlaaaar, Goethe Enstitüsünde Almanca öğrendiğim zamanlardı. Sağ tarafta silikleşmiş de olsalar (belki çözünürlüğü düşürünce hiç görünmezler) masaya yazdığım Almanca zamir çekimlerim var. (Nominativ, Akkusativ, Dativ.)

7) Gene o zamanlaaaar, matrislerle aramın kötü olduğu zamanlardı; sol tarafta 'transpose'la alakalı birşeyler var.

8) O zamanlaaaar, Evanescence'e bayağı sarmışım galiba; yine masada "Lost.." diye başlayan dize de onların 'Away From Me' şarkısından.

9) Yukarıdaki o siyah kalem çok adiydi ama bayağı idare etti; en son buraya (mastıra) da getirdim galiba da kaybettim sanırım.

10) Siemens A 52 telefonum yeniydi o zamanlaaaar. İlk telefonum Mitsubişi Triyum -ki aldığımda piyasadaki en ucuz telefondu- bozulunca gene piyasadaki en ucuz telefon olduğu için bunu almıştım. Birkaç ay önce bu da bozuldu; ama bu sefer geleneğimi bozup piyasadaki en ucuz 2. ya da 3. telefon olan bir Motorola aldım.

11) Son olarak, o zamanlaaaardan beri cep telefonlarımın açılış notu hep "Birşeyler eksik!!!" olmuştur. Yani hakkaten severim ben bu şarkıyı.

[Hayat/Sürünme Tecrübeleri] [Sanat/Manat/Edebiyat] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (3)

MaaÅŸ.
14 Şubat 2007 Çarşamba, 13:19

Ay başında hesabıma yatan maaşımdan ilk defa bugün çektim. Bu

1) Çok param olduğunu mu gösterir?

2) Yoksa ayın ilk yarısı boyunca para harcayacak hiçbir şey yapmadığımı, yani sosyal hayatımın pek olmadığını mı gösterir?

[Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (2)

14 Åžubat.
14 Şubat 2007 Çarşamba, 11:01

Tüm dünya yalnızlarının 14 şubatı kutlu ve mutlu olsun... Bize inat İstiklal Caddesi'ni "Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun" yazıları ile donatan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne, vitrinleri kalplerle dolduran bütün dükkan sahiplerine, sabahın köründen başlayarak sokaklarda el ele gezen çiftlere rağmen biz yalnızlığımızdan mutluyuz!

(İnandınız mı? Sevindim.)

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Trivial Zero-Energy Mode.
4 Åžubat 2007 Pazar, 16:30

"The system has also a trivial zero-energy mode. When the overall phase of the condensate wave function is changed, the energy is unaltered, and therefore there is no restoring force..."


Bose-Einstein yoğunlaşıklarının enerji seviyelerini kitaplarında uzuuun uzun hesapladıktan sonra, bölümün sonunda 5 satırlık bir paragrafta da sıfır enerjiye sahip 'trivial' bir seviyeden bahsetmiş yazar amcalarımız. Ulaaaaaaaaayyyyynnnnn!!!! Sizin o trivial dediğiniz şey benim master tezim ulan; ömrümü yedi!!! Neredeyse bir senedir uğraşıyorum ben o sıfır enerjili şeyi anlamak için; siz nasıl böyle es geçersiniz!!!

Kendimi, sosyete insanları tarafından duyguları ile dalga geçilen Küçük Emrah gibi hissediyorum.

[Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (1)

Ak Sakal.
4 Åžubat 2007 Pazar, 15:12

Saçlarımda ilk beyaz teli sanırıııııım üniversite 2. sınıftayken falan bulmuştum. Daha doğrusu arkadaşlardan biri bulup kopardıktan sonra elime vermişti. O zamandan beri gördüğüm her beyaz teli sayar ve "kır saçlı adam karizması" yapacağım diye sevinirim ama toplam 6-7 taneden fazla olmadıkları için maalesef hala yaşıma uygun bir saç rengim var.

Ama dün tesadüfen sakalımda bir tane beyaz tel buldum. Koparıp incelemek istedim (destructive measurement) ama can acısına dayanamadığımdan eve gelince makasla koparıp bakayım dedim. İyi, güzel. Bunun sayısı artarsa en azından insanlara sözümü dinletmemi sağlayacak bir şeyim olmuş olacak. Heh heh heh...

[Genel/Geyik] [Hayat/Sürünme Tecrübeleri] | Gönderen: tassadar |  Yorumlar (0)

Takvim

Oca

Åžubat2007

Mar

P

S

Ç

P

C

C

P

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

1

2

3

4

Bağlantılar

Epigraf
Karalamalar
Çiçek Güncesi
Sakız Kağıdı
Godot'yu Bekledim

Resim Galerisi

Arama

ArÅŸiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Genel/Geyik
Felsefe/Dünyayı Kurtarma Stratejileri
Ansiklopedik/Ä°ÅŸe Yaramaz Bilgi
Hayat/Sürünme Tecrübeleri
Sanat/Manat/Edebiyat

Sonraki->