Çiçek Güncesi / Nergis

Ana Sayfa || giriş

Kim Bilir Ne Bayramı
15 Ağustos 2011 Pazartesi, 21:38

Bugün bizim burada yine festival vardı. Dükkanlar kapalı, okullar tatil. Okullar yaz tatilinde zaten de; yaz okulları, üniversite filan kapalıydı. Bu sefer neyi/kimi kutladık bilmiyorum, bu aralar o kadar çok ki, takip bile edemiyoruz nerede ne var. Bilinen resmi (resmi bayram yok galiba, hepsi dini bayram) bayramların dışında bir de lokal bayramlar oluyor. Her mahallenin bir azizi bir de azizesi var. Her semtin, her şehrin ayrı ayrı koruyucuları. Mahalle kendininkini, semtinkini ve şehrinkini kutluyor, kutla kutla bitmiyor. Her gün bayram! Bu azizlerden biri çok mühim bir şahsiyetse, onun günü tatil oluyor. Yoksa haftasonu kutluyorlar. Geçen hafta çarşamba günü mesela sadece bizim mahalle tatildi.

Bugünkü festivalde insanların eski liman civarına pijamalarıyla geleceklerini öğrenmiştik. Gidelim de bakalım dedik. Gerçekten de ahalinin çoğu pijamalıydı -daha doğrusu gecelikli. Buranın beyleri pek meraklı etek giymeye, her fırsatta üstlerine bir entari geçiriveriyorlar. Yine erkeklerin hemen hepsi gecelikliydi. Dev tencerelerden etli - sebzeli sulu bir yemek yiyorlardı. Bir de boyunlarından iple bağlı bir bardak sallanıyordu. Herkes kendi bardağını getiriyor, içecek dağıtılıyor demek ki...



Görüldüğü gibi; neyi kutladılar, ne yediler ne içtiler hiçbir bilgi edinemeden yazıyorum buraya. Şu görünen merdivenin sonuna gelene kadar aşırı kalabalık ve uygunsuz kıyafetler (insanlar yatak giysisiyle çekilir mi, ayıp gibi sanki...) nedeniyle fotoğraf da çekemedik. Burada müzik yapıyorlar diye çekiverdim bir tane. O şapkalı boynuz gibi bir şey çalıyor, daha önce görmemiştim. Genellikle tek elleriyle kaval üfleyip, diğer elleriyle de boyunlarına astıkları davulu çalıyorlar -yerel müzikleri pek komplike değil anlaşılacağı üzere. Burada böyle tef, boynuz filan, kimbilir ne iş..

Hiçbir şey anlatmadığım bu girişin gelişmesiz ve sonuçsuz olmasına aldırmıyor, yolluyorum. Seneye sırrına vakıf olursam daha detaylı yazarım artık...

[Bask Elleri] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (0)

 

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2011

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

Bağlantılar

Karalamalar
Epigraf
Baking Fairy
Ece'nin fotoları
Seksen Günde Devri Alem
Her Telden Bir Blog
Sütlü Kahve
Yaşam, Evren ve OBM Hakkında Her Şey

Resim Galerisi

Arama

Arşiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Bır bır bır
Okur Yazar
İş, Güç!
Ece Böcee
Lay lay lay
Yersen
Pusetle Seyahat
Delft'te
Natur
Bask Elleri
Çocukla Seyahat