Çiçek Güncesi / Nergis

Ana Sayfa || giriş

Şiddete Hayır!
24 Kasım 2011 Perşembe, 00:54



Bu mor daire her yerde karşıma çıkıyordu: Dükkan vitrinlerinde, elektrik direklerinde, evlerin pencerelerinde hep bu ilan yapışık. İlk geldiğimizde dikkatimi çekmişti, demek ki burada böyle bir sorun var diye düşünmüştüm, gerçekten varmış: Machismo. Macho (maço), hayvanların erkeğine deniyor. Hayvan yani.

Ara ara metroda ilanlar asılıyor konuyla ilgili. Geçen gün posta kutumuzdan bize de bir mor daire çıktı. 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele' günüymüş.

Geçen sene okulda bu konuyla ilgili bir kısa film izlemiştik. Fiziksel şiddet uygulayan (lar arasından şikayet edilip şikayet ciddiye alınıp da suçlu bulunan) erkeklerin 'mahkum edildiği' rehabilitasyon programını anlatıyordu. Her sabah evlerinden görevli tarafından alınıp servisle bir merkeze götürülüyorlar. Orada karşısındakini insan olarak görme, bir şeyin acısını başka şeyden çıkarmama, duygularını insan gibi ifade etme çalışmaları yapıyorlardı.

Darısı Türkiye'nin başına diyeceğim ama önce 'öldürmeyin', sonra 'fiziksel ya da psikolojik şiddet uygulamayın', sonra da 'insan muamelesi yapın' diye aşama aşama bir sürü kampanya lazım. Hatta ilk önce 'pedofilleri hapse değil hastaneye kapatın' başlamalı.

[Bır bır bır] [Bask Elleri] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (4)

Yorumlar

Yavaş yavaş   [-, 26 Kasım 2011 Cumartesi, 08:36]

Mahsun Kırmızıgül filmleriyle bir yerlere geliriz belki desem de, bakıyorum bu milletin bayıla bayıla izleyip durduğu dizilere, bütün hatunların "ne erkek be" diye odasına resmini astığı tipler bırak rehabilitasyonu, toplama kampına göndersen iflah olmaz. İnsest, şiddet, aklına ne gelirse. Hani Türkiye'nin çoğunda kadınların töreydi şuydu buydu diye seçim şansı olmuyor da, Avrupa da ilk önce kadınları eğitime alsınlar bence. Eminim o maçoyla evlenen hatuna aşık "Halis mulis" adamlar da epey olmuştur, hatun kendi hayvanlığına kapılıp maço olanı seçtiyse, bu kendinin bileceği iş diyeceğim ama maalesef değil, "Halis mulis"lerde maçoluklarını artırmak veya yalnız kalmak arasında bir seçime zorlanacaklar. Arz talep falan filan. Ders 1 konu 1, Ne yaptığının farkında mısın?

haaaa!   [Ande, 26 Kasım 2011 Cumartesi, 12:04]

Dun gavur sokaklarinda erkeklere bir seyler dagitiyorlardi, buymus demek!

Başlıksız   [Bengü, 26 Kasım 2011 Cumartesi, 22:38]

Barış, o dediğin seçim yapma konusunda ilginç bir belgesel vardı. Türün devamlılığını sağlamak için içgüdüsel olarak erkekler 'en kadın' kadınlar 'en erkek' mesajlar vereni seçiyorlar diyordu. Tıpkı hayvanlarda olduğu gibi.

O hatunlarla halis munisler arasındaki duruma kısmet mi desek?

Onu diyorum Ben de   [-, 27 Kasım 2011 Pazar, 00:35]

Yani aynı kapı,, kadın kendi hayvan tarafinı kontrol etmeyi becerememiş, hayvan tarafı ağır basan tipin pesinden gitmiş, durum mudahale gerektirecek kadar hayvanlığa varmis, bu durumda sadece adamın hayvan tarafına müdahale, işe yarasa bile, kadının adamı terk etmesiyle sonuçlanmaz mı? İkisi de ortak terapi görsün bence, kadın ve erkeğin eşit olmadığı durumda mutlaka birisi birisinin esaretine girecek, şiddetine maruz kalacak. Venüs in furs'ten Feminist söyleme geçen önemli çıkarılmalardan biri.

Kısmet diyelim haklısın, benim gibi anti-hayvanların ekmeği kısmet :)

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

2011

Ara

P

S

Ç

P

C

C

P

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

Bağlantılar

Karalamalar
Epigraf
Baking Fairy
Ece'nin fotoları
Seksen Günde Devri Alem
Her Telden Bir Blog
Sütlü Kahve
Yaşam, Evren ve OBM Hakkında Her Şey

Resim Galerisi

Arama

Arşiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Bır bır bır
Okur Yazar
İş, Güç!
Ece Böcee
Lay lay lay
Yersen
Pusetle Seyahat
Delft'te
Natur
Bask Elleri
Çocukla Seyahat