Çiçek Güncesi / Nergis

Ana Sayfa || giriş

Bisiklet Cambazları
31 Mayıs 2009 Pazar, 02:43

Akşam markete giderken, yine bana "Daha neler göreceğim." dedirttiler.. İki jongens (? az biliyorum ya, Türkçesini bulamıyorum ama bu oldu sanıyorum. Belki de sadece erkek çocuklara deniyordur. Ama ne diyeyim yerine, bilemedim. Genç çocuk? oğlan? 50 yaşında gençlik romanı yazdığını sanan İpek Ongun durumuna düşüp delikanlı diyecek değilim ama ne deniyor bunlara bizden daha genç olunca? Aynı yaştayken çocuk diyorduk anlaşılıyordu ama şimdi olmuyor, daha küçükleri de girince hayatımıza, karışıyor.)... Çok uzadı, baştan başlayalım:

Twee jongens birer bisiklete binmiş, yanyana gidiyorlar. Aralarına da bir mangal almışlar, birer elleriyle tutmuşlar saplarından, onu taşıyorlar ortada. Bisiklet üzerinde çare tükenmez, akıllarına gelmeyen tek şey bisikleti bırakmak. İlla binilecek o bisiklete, başka ihtimal düşünmeye gerek yok. Koskoca bir çamaşır askısı taşıyanını görmüştüm bir kere. Bisikletin arka kısmına koyup kendi üstüne doğru dengelemiş, tek eliyle de tutuyordu düşmesin diye. Allahtan çok ustalar, döküp saçmıyorlar. İki eli de cepte kullanan o kadar çok kişi var ki mesela... Haydi cep telefonuyla mesaj yazanları anladık, çok meşguller, o anda yazmaları gerekiyor o mesajı, e senin ellerin boş işte, tutsana gidonu, ne cebine sokuyorsun!

Bizim bildiğimiz, küçük çocuklar üç tekerlekli bisiklete biner ya, burada üç tekerli bisikletler puset gibi kullanılıyor. Arkasında sapı var, oradan itilip çevrilerek oturan çocuk gezdiriliyor. Aynen şöyle:

Brad Pitt bahçede paparazzilere yakalandı!

Pedala yetişmeye başladıkları zaman, arkada iki destek tekerleği olan iki tekerlekli bisiklete binmeye başlıyor çocuklar. Çok küçük yaşta başlayıp yağmur çamur demeden bütün ulaşımı bisikletle sağladıkları için bu kadar rahatlar herhalde. Bisiklet bacaklarının uzantısı sanki. Şimdi düşündükçe hatırlıyorum, bir keresinde bir teyze ayakkabısındaki taşı çıkarmıştı bisikletle giderken. Ayakkabıyı çıkardı, ters çevirip salladı ve tekrar giydi!

Ben de tek elimle hırkamın düğmesini açıp kapatabiliyorum, n'aber?

[Delft'te] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (0)

 

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2009

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

Bağlantılar

Karalamalar
Epigraf
Baking Fairy
Ece'nin fotoları
Seksen Günde Devri Alem
Her Telden Bir Blog
Sütlü Kahve
Yaşam, Evren ve OBM Hakkında Her Şey

Resim Galerisi

Arama

Arşiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Bır bır bır
Okur Yazar
İş, Güç!
Ece Böcee
Lay lay lay
Yersen
Pusetle Seyahat
Delft'te
Natur
Bask Elleri
Çocukla Seyahat