Çiçek Güncesi / Nergis

Ana Sayfa || giriş

Türkiye Çıkarması
21 Mayıs 2009 Perşembe, 00:44

Türkiye'ye gittik geldik. 14 aydır gitmemiştik, sandığımızdan daha çok özlemişiz. Tam turist modunda yedik, içtik, gezdik. Böyle söyleyince çok üstünkörü geliyor kulağa ama özellikle 'yedik' kısmı son derece büyük yer tuttu gezimizde. Ben şahsen yeşil erik ve marula acımadım. Bir de Ankara simidine... Müge'yle önceden yaptığımız listede eksikler kaldı tabii ama klasikleri kaçırmadık. Şimdi yiyen var yiyemeyen var; gurbet ellerde kendi kendilerine güllaç yapıp, kadayıfın ağızdaki çıtırtısını özleyenler ağlamasın diye anlatmayacağım ama kayda değer şeylerdi. Hatta ben bir de Türk usulü 'karışık' waffle yedim, Emre dalga geçti ama gerçekten güzeldi.

Yemeğe sardırdım ama aslında onu anlatmayacaktım. 14 ayda bazı şeyleri nasıl da benimsemişiz, kendimiz de şaşırdık. Ben ilk günler öpüşürken hep ikinciden sonra tereddüt ettim, üçüncü var mı diye. Burada yanaktan üç kere öpüşülüyor. Biz bir de kozmopolit bir çevrede olduğumuz için herkesin ayrı alışkanlığı var, her seferinde kaç kere diye düşünüyor insan. Sonra sokakta karşıdan gelenlere "Bunlar Türk.", "Bak, bu da Türk.", "Türkler geliyor." deyip sonra bunun çok normal olduğunu, hatta başka ihtimal olmadığını farkettik. Markette filan anlaşılmamanın rahatlığıyla yüksek sesle konuştuğumuzu, bankaya giderken mesela söyleyeceklerimizi İngilizce düşündüğümüzü farkettik. Bir de etraftaki bütün konuşmaları anlamak garip geldi, sanki insanların düşüncelerini okuyormuş gibi. Neyse, çok çabuk alışılıyor tabii ki rahata. 20 günün sonunda Amsterdam'da uçaktan inip ilk 'alstublieft'imizi duyduğumuzda da aynı şekilde günde 50 kere duyduğumuz bu kelimeyi nasıl da hemen unuttuğumuza şaşırdık.

Sonuçta arkadaşlarımızın çoğunu -kısacık sürelerle de olsa- gördük, tanıdık yerlerde gezindik, Ece'nin 3. yaş gününü kuladık, 23 Nisan şarkıları söyledik, saçlarımızın büyük bölümünü bıraktık, bavullarımızı kitaplarla doldurup evimize geri döndük.

[Delft'te] | Gönderen: nergis |  Yorumlar (0)

 

Yorum Ekleme

Adınız :
Web Sitenizin Adresi : http://
Başlık :
e-posta Adresiniz :
(e-posta adresiniz gizli tutulacaktır)
Yorumunuz
<Bot Koruması> Lütfen yandaki sayıyının bir fazlasını giriniz
Yorumunuzun görünmesi için blog sitesinin sahibi tarafından onaylanması gerekmektedir.

Eğer bu sunucu üzerinde herhangi bir hesabınız varsa, yorumunuzu girmeden önce giriş yapın; böylelikle hem yorumunuzun görülebilir olması için onaylanmayı beklemezsiniz, hem de isminizi, e-posta adresinizi girmekten kurtulursunuz.. :)

CAPTCHA sistemi: Meezerk.com Copyright (C) 2004 Daniel Foster

Takvim

Aralık2009

Oca

P

S

Ç

P

C

C

P

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

Bağlantılar

Karalamalar
Epigraf
Baking Fairy
Ece'nin fotoları
Seksen Günde Devri Alem
Her Telden Bir Blog
Sütlü Kahve
Yaşam, Evren ve OBM Hakkında Her Şey

Resim Galerisi

Arama

Arşiv


powered by / kullanılan ana yazılım
GUBEN blogger by emre sururi

hosted by / barındırma
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
Fişek Enstitüsü Bilişim Hizmetleri
RSS Beslemesi
Yorumlar - RSS

Tüm Kategoriler
Bır bır bır
Okur Yazar
İş, Güç!
Ece Böcee
Lay lay lay
Yersen
Pusetle Seyahat
Delft'te
Natur
Bask Elleri
Çocukla Seyahat