“passiflora for the soul” için 6 yorum

  1. hede lane is in my ears and in my eyes — siz benden daha iyi bilirsiniz. 8) Bu arada, ilahi bir B&S esprisi için bkz: Doomsday Review (yazının pek alakası yok, o yüzden doğrudan ilgili arkadaşları aratıp zaplatabilirsiniz ama kopmuştum o parantez bilgisine). Bir de, hazır gruplardan söz açılmışken, Tindersticks’in vokalisti gruptan ayrılıp ve hatta geçen sene mi ne Türkiye’ye gelmemiş miydi? Bu adamlar başka birini vokale mi geçirip devam ediyorlar, nasıl yani? Çok şaşırdım. (Bir komik şey de: Tindersticks’i “Eşek Öpenler” (Züt’le okunacak) diye adlandırışım ve ilgili arkadaş sudan gelinceye kadar kendi başıma kikirdeyişimdir – şimdiye kadar kimseyle paylaşmadığım bu bilgiyi sayenizde kamuoyuyla paylaşabildim). Off ya, o nasıl bir albüm kapağıdır!.. (Yes it can). Ya çok konu dışına ve ilgili girişin özüne aykırı bir yerlere çıktım, bir gün toparlamam dileğiyle..

    ailenizi seven sururi

  2. Başlıksız — Abi sen niye Perihan Mağden’e bağladın? Fotoğraftaki sevimli karakterleri, hangi filmi izlemek vasıtasıyla tanışabilirdik sorusunun cevabı olarak neden bu soruları karşımıza dizip, gece gece bizi bunalıma sürüklüyorsun? Ha? Konuş!

  3. Başlıksız — sevgili emre, stuart staples o senin bahsettiğin arkadaş. stuart a. staples adıyla iki tane solo albüm çıkardı (ikincisi ilkinden daha güzel), konsere geldiğinde de birtakım adı lazım değil insanlar bana konser mekanının berbat bi yer olduğunu, ayrıca benimle gelmeyeceklerini beyan ettikleri için ben de gitmediydim. neyse, ama grupta da söylüyor hala, hatta sanırım crr’nin bastırdığı broşürcükte solo çalışmalarının ve fransa’nın bir köyüne yerleşip orada stüdyo falan edinmiş olmasının grup için de ne kadar faydalı olduğunu, efenim onları ”beslediğini” vs. anlattığını okuduğumu hatırlar gibiyim.
    (b&s de belle & sebastian’dan başka bir şey getirmiyor ailece aklımıza, bildik mi?)

  4. ama ben yanlış anladım… (ya da burn kalimero burn) — Çok özür dilerim sevgili Lökeren, ben zannetmiştim ki, halihazırda biliyorsunuz da, öyle tatlı tatlı takılıyorsunuz. Efendim, söz konusu şahsiyetler Belle et Sebastien olup, Glasgowlu kardeşlerimizin de isimlerini bizzat aparttığı eserden uyarlama bir anime dizidir. Yalnızca birkaç bölümünü vaktiyle seyretmiş olmama rağmen, çocuk masumiyeti deyince ilk aklıma gelen imgelerden biridir.

  5. my sister. — Niyeyse, bir zamanlar sesiyle varolan grupların vokalistleri ayrı albüm çıkarınca grup dağılmıştır demektir zihniyeti ile yaklaşageliyorum hep. Yani amcanın solo albümlerini dinlemedim ama o sesle ne yaparsa yapsın hep tindersticks gibi olacağını düşünürüm, haliyle, vokalist gider, grup biter çıkarımında bulunmuşum, kendisinden de bu günah alımından ötürü özür diliyorum. Ayrıca şimdi bir kere daha okuyunca şu coşku(n) dolu cevap yorumumu, bir kere daha utandım, inşallah bir gün toparlamam dileğimi gerçekleyebilmişimdir. (oh, get me away from here I’m dying…)

    Bu arada Sevgili Betül Hanımcığım; bana seneler seneler evvel (2001 olsa gerek) bir CD hazırlamıştınız ve içinde şunlar vardı:

    • 16 Horsepower
    • Belle & Sebastian
    • Gorky’s Zygotic Mynci
    • Kirsty MacColl
    • Manu Chao
    • Noir Desir
    • Papas Frittas
    • Smog
    • St. Etienne
    • Stephen Duffy
    • Tindersticks

    Yani demek istediğim, daha sizinle ilk tanıştığımda hayran kalmıştım engin müzik bilginize, zevkinize efendim. (sene 2001 imiş bu arada)..

    Sevgilerler, saygılarlar..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir