Emre Sururi Hakkında

Boş bırakmamak lazım buraları.. Efendim, adım Emre Sururi Taşcı, 1977 doğumluyum. İlkokulu Özel Evrim Lisesi‘nde tamamladıktan sonra ortaokul ve liseyi de Özel Boğaziçi Koleji‘nde bitirdim. Lise sonda ilk defa Ankara’ya geldim ve ilk görüşte vuruldum. 1996 yılının yazında tatil için düzenli olarak gittiğimiz Balıkesir’deki Ar-Tur “köyünde” Bengü Yazıcıoğlu Hanımefendi ile tanıştık. İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans için Orta Doğu Teknik Üniversitesi‘ne başladım ve başladıktan birkaç ay sonra da bölüme asistan olarak alındım. Master’ı bitirdiğim sene de (2002) birkaç cümle önce tanıştığım Bengü ile evlendik (14 Eylül 2002) ve muradımıza erdik (hâlâ da ermekteyiz for that matters 8) Halen ODTÜ Fizik Bölümü’nde asistanlık ve doktora yapmaktayım, buradan sonra Japonya, Kore, Avusturalya veya Fransa’ya (in that specific order) gitme planlarımız var, bakalım, kısmetse.. Fizikteki çalışma alanım Karbon Nanotüpler ve Uygulamaları. ODTÜ’ye başladığımdan beridir Prof. Şakir Erkoç‘un yanında çalışıyorum, kendisi muhteşem bir insan ve hocadır, bu bakımdan da çok şanslıyım. İTÜ’deyken bambaşka bir konuda, Quantum Alan Teorisi üzerine çalışmalar yapmaktayken, ve oradaki halimden de, hocam Neşe Özdemir’den de çok memnunken, ODTÜ’de bu konuda çalışma yapacak bir hoca bulamayınca mecburen konu değişikliğine gittim, iyi ki de gitmişim diyebilirim. Öteden beri matematiğe hayli ilgim vardı ve bu yüzden sanırım, hâlâ matematiksel fizikçiler saygı kulvarımda her daim diğerlerinden bir adım öndedirler.

Bilgisayarlara aşırı bir düşkünlüğüm vardır. Kendi çapımda programlar yazmaktan hazzederim. Bu blogu okumanızı sağlayan GUBEN blogger’ı da el emeğim ve göz nurumdur. PHP, MySQL, FORTRAN, BASIC, C++ filan biraz bir şeyler bilirim (çoktandır bakmadığım BASIC’i büyük ihtimalle unutmuş olsam da ve ne zaman Visual C++ ile bir şeyler yapmaya kalksam, kendimi aynı işi yapan -daha az görsel– bir kodu PHP ile yazarken bulsam da..)

Edebiyata düşkünlüğüm vardır. Zamanında naçizane bir şeyler yazardım lakin nicedir mutluluğun ve huzurun verdiği rehavet ile (çok şükür) bir şey yazamaz oldum. Epigraf edebiyat sitesi de bu değersiz yazarınızın projelerindendir.

Arkadaşlarımın çoğunu yaban ellere (USA) kaptırdığımdan, bu aralar eldekilerin kıymetini bilmeye çalışmaktayım. Bir ara ayrı ayrı arkadaşlarımı anlattığım sayfalar yapmak da boynumun borcudur.

Zararlı alışkanlıklarım vardır: fena halde pipo içerim, nargile hastasıyımdır (Güncelleme: 03 ocak 2006 tarihinden beridir duman tüketimimi durdurmuş durumdayım). Aslında, Kafe Tömbeki‘ye (şu Metropol Sinemasının yanındaki) eğer gitmişliğiniz varsa, mutlaka beni görmüşsünüzdür. Gerçi Tömbeki’ye de Bengü’nün mevcut koşulları nedeniyle son 6 aydır filan hiç gidemedik ama ondan önce düzenli olarak mekanımızdı. Mimar tayfasıyla (Şibe, Levent, Hamiyet) her cuma orada toplanıyorduk.

Mevcut arkadaşlarımın çoğuyla daha internet yokken bile varolan HiTNet mesajlaşma ağı sayesinde tanıştım. Hatta bana Ankara’daki evi [[fch]]‘ın kapılarını açan canım patronum Doruk Fişek olmasa idi, belki de hiç Ankara’ya gelemeyecektim. Bu arada, böyle dağınık dağınık paragraflar yiğitliğin şanından olmasa da, o kadar alakasız değildirler, zira ara ara girip ekleme / düzeltme yapmaktayım bu girişe..

Son yıllarda fena halde sinema ile haşır neşir oldum. Neyse, aşağıdaki başlıklardan çeşitli listelere ulaşabilirsiniz. Böyle bir şeyler. Ara ara güncellerim bu sayfayı da.

çiçekler, böcekler,
Emre Sururi

Listeler

  • Edebiyat
  • Sinema
  • Müzik
  • Makaleler [Fizik]

    emre sururi is WATCHING YOU!!

  • “Emre Sururi Hakkında” için 0 yorum

    1. Merhaba — Bir seminer için, meninas üzerine yorumlar arıyordum, sizinle karşılaştım; MERHABA!
      Yelda Karataş

    2. VEFA — emre efendi emre efendiiii !!!!

      bu kadar siteler vs. yapmasini biliyorsun da !!

      Adama demezlermi hic senin bilgisayar ve fizik

      dallarinda ufkunu acan, formuller arasinda kayboldugunda

      tutup cikartan, engin tecrube ve bilgi dagarcigini

      seninle paylasan cooookkk sayiiiinn ve bir o kadar

      sevgilii “AGABEYİN” ‘den 80-90 sayfacik bahsetmemek ne

      fenadir…. diye 🙂

      BENGU’YU DE ECE’Yİ DE SENİ DE COK COK OPUYORUM.

      OZLEDİM SİZLERİ…

      SELAMLAR

    3. Agabeyim — Hic olur mu agabeycigim, ne bildiysem senden ogrendim, iste burada da itiraf ediyorum. Hele sizin nikah resimleriniz bir elime gecsin, o zaman gor beni… 8)

      Asli’ya da cok selamlar, sevgiler!

    4. slm — yaw bi türlü uğrayamadım yanınıza bu arada ecenin yeni halini gördüm baya bi kilo almış çok tatlı olmuş yeni yılınız kutlu olsun en kısa zamanda görüşmek dileğiyle!

    5. Yabancı Birisi — Bu nasıl bir sitedir,bu sahip olduğunuz nasıl bir dostluktur anlayamadım:) Ne kadar içten bir site

    6. Başlıksız — sevgili emre,bengü vedeeeeeeeeee muhteşem ece hanım sizleri çooooooooooooook seviyoruz ve çok özledik.bizleri bırakıp uzaklara gidiyormuşsunuz çok üzüldüm ama ne yapalım sizin için iyi olacak eminim.hepinizi öpüyorum.gönül ablanız.

    7. 8) — Merhaba Gönül Abla, başımızın üzerinde yeriniz var, oralara da bekleriz her zaman!

      Sevgilerle..

    8. ŞİMD — ah emrecim kısmet demekten başka elimden birşey gelmiyor.keşke imkanlar olsada senin gibi değerleri bu ülke kaybetmese her zaman yüreğimdesiniz.sizi çok seviyorum.gönül ablanız

    9. Maşallah — Epigraf’tan buraya geldim. Sadece “maşallah” demek istedim. Allah mutluluk ve başarılarınızı daim etsin. Kızınız analı babalı büyüsün.

    10. sevgili emre — epigraf çalışmandan uzun süredir yararlanıyorum. şimdi de oradan metinler çarpıyoruz sözlük için. korsanız malum… sana çok teşekkür etmek istedim.

      selamlar
      admin…

    11. tanışma olsun — Şiir ararken sayfanıza düştüm çok beğendim. vaktim oldukça keyifle uğrayacağım.hele güzel şiirler buldukça emin olun vazgeçmem.bengü hn.ve Ece ye selamlar,sezide tabii

    12. Tebrik — Epigraf adlı sitenizi ilk defa bugün gördüm, yeterince inceleme fırsatım olmadı fakat gördüğüm kadarı bile muhteşem. Ayrıca edebiyat ile fiziği, araştırma görevliliği ile bu extra işleri bir arada yürütebilmenize hayran kaldım. 🙂 bende sizin tersiniz, edebiyat öğrencisi olupta fizikle ilgilenen biriyim ama sizin edebiyatınız yanında benim fiziğim ne kalır onu bilemem. Aslında biraz daha cesur olsam, sizinle tanışamamım mümkün olup olmadığını sorabilirdim fakat, düşünüyorum şimdi buluşsak, ne konuşcaz, tanışmaları bilirim çok saçma olur, birbirini tanımayan iki insanın açmaza düştüğü durum. Neyse sizi çokta rahatsız etmek istemem. Sizinle bir gün doğal yollardan tanışmayı temenni ediyorum. Kalın sağlıcakla

    13. Başlıksız — Merhaba Emre Bey. Mpi ile paralel programlama için hazırladığınız dökümandan faydalanıyorum. Gerçekten çok güzel. Dökümandaki Numerical Integration ile yamuk hesabında anlattıgınız iş dağıtımını dinamik olarak nası yapabiliriz? Dinamik load balancing olayını henüz çözebilmiş değilim bu metod için. Bilginiz varsa ve yardımcı olabilirmisiniz? İyi çalışmalar

    14. Cvp: Tebrik — Merhaba Bunyamin,

      Guzel sozleriniz icin cok tesekkur ederim, dogrusunu isterseniz, cok cok sansliyim (cok sukur) – gerek etrafimdaki insanlar, gerekse bulundugum ortamlar hep guzelliklerle dolu idi, yani kendime pay cikarmam bosuna.. 8)

      Tanisma konusunda yazdiklariniza gelince, o kadar benzer dusunuyoruz ki: benim acimdan da her zaman icin tanismalara bin bir sakarlik girer, demek istenilenler soylenemez, hep bir seyler eksik kalir, tabii bir de hicbir gercegin hayal edilenle kiyaslanamamasinin getirdigi hayal kirikliklari var… Sizin de dediginiz gibi, dogal yollardan tanismak en umitkar olani.

      Sevgiler ve tesekkurlerimle,
      Emre.

      Hamis: Bunyamin, bir de, su “de” baglaci meselesi var: Baglac olan “de” ayri yazilir. Hocalariniz not kirmadan, beni de ukala bulmadan (ki butun iyi niyetimle soyluyorum), TDK’nin ilgili sayfasina bir goz gezdirin derim yol yakinken.. (bir de baska bir site daha var ama o biraz agresif 8)

      Sonradan bir not daha: Simdi su yukaridaki hamis yuzunden kendime sinir oldum, ama gercekten onemli bir konu, insallah iyi niyetime inanirsiniz (sizin yerinizde ben olsam, boyle guzel seyler yazdiktan sonra cevap olarak boyle bir seyle karsilassam pek hosuma gitmezdi ama bir kez daha yazayim: lutfen iyi niyetime ve samimiyetime inanin)..

    15. Cvp: Ahmet Kabakli — Ahmet Bey, merhaba (bu arada isminizi ilk gordugumde itiraf etmeliyim, yorumunuzun paralel programlama hakkinda olacagi en son aklima gelen seydi – “gercek isminiz mi?”, diye sorsam?.. 8)

      Dinamik olarak soyle bir yol onersem (ki emin degilim, istediginizin bu tur bir sey olup olmadiginin, eger degilse, lutfen biraz daha detayli anlatir misiniz durumu – gerekirse e-mail’e geceriz):
      Belirtilen degisken araligini her bir degisken icin “makul” (cok kaypak oldu, soyle diyelim: k~20 olmak uzere (yine de ayarlanabilir olsun duruma gore) 1/(k*node_sayisi) ) araliklara bolun, bu araliklardan rasgele sectiginiz node_sayisi kadarini nodelara gonderin (her bir node ayni hesabi yapacak), saat tutun (WALL_TIMER), sonra da test icin kullandiginiz araliklar disinda kalan araliklari nodelarin performanslariyla (ters) orantili olacak sekilde nodelara dagitin.

      Bilmem ki oldu mu? O kilavuzu yazdigimdan kisa bir zaman sonrasindan beridir, paralel kodlama ile ilgilenemedim, o kilavuz da coktan obsolete oldu diye dusunuyordum, hazir eliniz degmisken, soyle guncelini yazsaniz, “yeni nesiller” de faydalansa, ne guzel olur! 8)

      Sevgilerle,
      EST

    16. Bulamadım — Şiir ya da başka bir edebi metin ararken yolu düşenler, ben de o ağa düşenlerdenim sanırım. Gizli bir şöhretsiniz bu alemde, bilmem kaç yıl oldu benim de blogu takibe başladığım. Yapılan yayın hani eskiden kısa dalga bilmem kaç megahertz’den arada bir radyolarımıza düşen nadie yayınlar gibi….Neyse yolunuz açık olsun, İspanya macerasına yeniyim. Ben Hollanda’da kalmışım.Selamlar,

    17. Yıllar sonra cevap — Evet, bağlaç olan “-de”ye dikkat etmek lazım 🙂 Bir edebiyat öğrencisi olarak affedilmez bir hata(şuan öğrenci değilim bu arada)ama o an için dalgınlıkla yapılmış bir şey. Yine de düzeltmeniz için teşekkür ederim.

      İyi ve samimiyetinize inanıyorum 🙂 sağlıcakla kalın.

      Not: Ardahan’a yolunuz düşerse haber edin. 🙂

    18. Duygulandım — Epigraf’a ara ara bakıyordum, google’da şiir aratırken özellikle. Bir gece vakti sağı solu karıştırırken buraya kadar geldim, tarihlere bakınca duygulandım.

      İnşallah her şey yolundadır, hayat boyunca ailenizle beraber mutlu ve huzurlu kalmanız dileğiyle. 07.02.2016

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir